| Hammurabi a întrebat:

De ce unele persoane pot să cânte corect, iar alții falsează oricât s-ar strădui sau antrena?
Să nu-mi spuneți povestea cu "urechea muzicală",
pentru că și unii și alții aud corect, și unii și alții sesizează corect dacă cineva cântă bine sau falsează.

Răspuns Câştigător
| BabaOarba a răspuns:

"Urechea muzicala" se refera mai degraba la abilitatea de reproduce vocal sunetele prin controlul corzilor vocale, nu de a face diferenta dintre corect si fals.

Cei ce canta fals i-ai putea compara cu un dislexic - oricat ar citi, nu face legatura dintre literele scrise si cuvintele pe care le aude, ceva in creier il blocheaza. Asta nu inseamna ca nu e inteligent, ci doar ii lipseste aceasta capacitate. Un afon nu inseamna ca nu intelege melodia, dar nu stie sa o reproduca, ii spui sa cante sol si el canta si.

34 răspunsuri:
| Hammurabi explică (pentru anonim_4396):

Da, am demonstrat.
Mi-am adus aminte că soră-mea ia magneziu. M-am dus la ea de dimineață și i-am zis să cânte.
Zbierătul ăla nu e cântec.
Deci nu funcționează.
rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Hammurabi):

Doar nu ia ca are prea multwinking

| Emma30555 a răspuns:

Cum se spune simplu, e vorba de talent. Suntem la fel aparent dar talentul e ceva diferit. Cum unul știe sa deseneze, sa facă portret, altul oricât se străduie nu poate, cam asa e și cu vocea. Deși au corzile vocale la fel, la fel sunt degetele care pictează. Ceea ce tine de arta are legătură cu asa zisul talent. Probabil creierul transmite aceste înclinații, aptitudini

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru că talentul nativ nu poate fi falsificat.