| Mariela_1621 a întrebat:

De ce unele unii oameni sunt de acord cu pedeapsa cu moartea dar nu sunt de acord cu eutanasierea? Sau mai pe romanerste de ce avem dreptul sa omoram dar nu si sa murim?

8 răspunsuri:
| Laue a răspuns:

Pentru ca unii oameni habar nu au ce inseamna "eutanasiere".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Avem si sansa sa traim vesnic.de ce alegem moartea? avem usa, avem cheia dar nu intram.ne place afara.

| sahman a răspuns:

E interesanta perspectiva din care privesti tu lucrurile. Dupa parerea mea nimeni nu poate sa decida pentru alta persoana umana actiunea de a i lua viata de ce? simplu pentru ca nu noi i am dat aceea viata si luand ceea ce nu e al nostru devenim hoti si talhari.Cat priveste problema de a ne lasa sa murim sper ca nu te referi la sinucidere deoarece nici macar noi ca persoana nu putem spune ca suntem cei care sunt proprietarii sau creatorii vietii noastre: viata e un dar divin si numai Dumnezeu are dreptul sa o ia! societatea de azi a deviat si nu mai isi aminteste de aceste lucrui simple dar fara de care nu se poate

| Vizitiul a răspuns:

Nu sunt de acord cu uciderea ca drept pedeapsa. Exista alte metode mult mai crude, cum ar fi privarea de libertate pentru tot restul zilelor. Cu etanasierea sunt de acord. Decat sa lasi cainii pe drumuri sa sufere din cauza foamei sau a diferitelor infectii, zic ca-i mai bine sa -i eutanasieze. Nu avem dreptul sa omoram. Nu avem drepturi asupra altei vieti. De murit, murim si fara sa avem dreptul.

| tarziu a răspuns:

Nu sunt adeptul pedepsei cu moartea, unii ar trebui sa stea inchisi 3 vieti, torturati 24/7 dar nu sunt eu in masura sa fac treaba asta. Mi se pare aiurea sa dai mancare de 3 ori pe zi unui om care consuma oxigen asteptand sa moara si copii din orfelinate manca ce apuca/daca apuca.

regis
| regis a răspuns:

Eu nu inteleg de ce lumea cand aude de eutanasie se gandeste automat la caini... Referitor la intrebare, nu stiu de ce unii sunt de acord cu pedeapsa cu moartea, indiferent de opinia lor fata de eutanasiere. Eu unul ma declar impotriva acesteia, chiar si numai pentru faptul ca in istoria, recenta sau nu, au fost condamnati multi nevinovati.
In privinta eutanasiei, nu mi-am facut inca o parere exacta. Proabil ca legalizarea ei i-ar pune pe multi bolnavi in postura de a renunta la lupta, chiar inainte ca aceasta sa fie pierduta. Dar in acelasi timp, cand zilele sunt deja numarate, iar bietul om este tintuit de un pat si lasat in grija morfinei, mentinerea lui in viata contrar vointei proprii poate fi interpretat ca un act de cruzime.
Ca o concluzie, mi-e greu sa ii inteleg pe cei care sunt pentru pedeapsa cu moartea si imposibil sa ii inteleg pe cei care propovaduiesc asta dar se opun orbeste eutanasiei.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Regis, am prins ce vroiai tu să spui dar utilizatorul Mariela a greşit. Trebuia să spună "eutanasierea la cerere". A zis ceva cu "dreptul de a muri" dar se pare că nu au priceput-o toţi.
E adevărat că atunci când pedeapsa cu moartea a existat, s-au făcut şi multe abuzuri şi, totodată, prin mecanism judiciar defectuos, au murit şi mulţi nevinovaţi.
La cum arată justiţia de la noi... parcă nu aş vrea. Pe de altă parte, pedepse cu tortură pentru acuzaţii demonstrate şi răs-demonstrate, n-ar strica deloc. Şi nu mă refer aici la cei condamnaţi pentru pedofilie sau viol căci aceştia au parte oricum de tratament "special" la "mititica" întrucât există nişte reguli nescrise ale deţinuţilor. Ci mă refer la cei acuzaţi şi demonstraţi ca fiind vinovaţi de fraude mari cu avutul poporului. Căci din punctul meu de vedere o crimă e mai puţin gravă decât fraudarea poporului cu... să zicem 10 mld de euro. Părerea mea. A doua e genocid social indirect (mult mai grav).
În fine, în genere sunt rezervat în ceea ce priveşte pedeapsa cu moartea. În unele cazuri merge, mai ales că nu-mi prea convine ca unul după ce a "curăţat" 10 oameni, să stea pe gratis într-un loc mai fain decât ceea ce au mulţi ca "acasă" şi unde să fie hrănit pe banii noştri.
Cu eutanasierea umană la cerere sunt 100% de acord. Ţinerea în viaţă a unui pacient împotriva voinţei lui este act de cruzime.
Şi cei care s-au trezit din come profunde după ani buni au spus că mai bine ar fi fost deconectaţi de la aparate căci nu a meritat suferinţa.
Eu să fiu în situaţia de a fi ţinut în viaţă de aparate şi cu şanse sub 1% de scăpare... aş accepta eutanasierea fără să clipesc. De ce să consum curentul aiurea?!
Salut.

regis
| regis a răspuns:

@kongeriket - sa nu dam vina pe Mariela, a pus o intrebare inteligenta, dintr-o perspectiva interesanta si cine are mai mult de trei neuroni a inteles foarte bine la ce se refera.
Ar trebui insa ca pe TPU sa existe si posibilitatea de a posta imagini, pentru ca unora chiar trebuie sa le desenezi ca sa priceapa...

Întrebări similare