| Maximus a întrebat:

De ce uneori vorbim fara sa gandim si facem anumite lucruri care mai tarziu le regretam?

Răspuns Câştigător
| pengu a răspuns:

Bună Giorgio,
facem așa pentru că suntem oameni și indiferent că suntem implicați într-o acțiune sau privim din afară vedem prin ochii noștrii nu ai celuilalt, ceea ce vreau să spun este că suntem subiectivi. într-o ceartă (de obicei atunci spunem lucruri pe care le regretăm mai apoi) îmbătați cu orgoliu, vedem altfel lucrurile și mai subiectiv și nu încercăm deloc să punem o notă de obiectivitate, astfel că fie nu gândim până la capăt problema, fie nu vrem să o facem fie raționăm greșit (n motive), astfel ajungând să spunem anumite lucruri pe care mai târziu gândindu-le la "rece" ne dăm seama că sunt altfel sau nu treabuiau spuse și așa ajungem să le regretăm tongue

8 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Gandim, dar nu gandim profund. Nu trebuie sa regreti absolut nimic, pentru ca asa ai gandit in acel moment. Deci, o parte din tine. Nu trebuie sa constati mai tarziu "regretul". Pentru ca, iarasi, este o gandire de moment. O persoana frumoasa, nu regreta nimic din ce a facut, pentru ca fiecare lucru facut a fost parte din el in acel moment.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Pentru că ne i-a valul!
Pa, pa.

lolita
| lolita a răspuns:

Deoarece niciodata nu invatam din greslile facute. in majoritatea cazurilor suntem obositi, stresati, grabiti si suntem prea lenesi ca sa gandim un raspuns multumitor.

| Adyr0 a răspuns:

Adica daca o persoana a gresit la un moment dat fata de alta persoana, nu trebuie sa-i para rau? Poi atunci ma duc sa-i dau la un mos una in cap ca sa-i iau banii, pentru a-mi plati factura la internet. Oameni fara greseli nu exista si oamenii care nu-si recunosc greselile sunt periculosi, iar oamenii care spun oamenilor sa nu le para rau de greselile facute sunt si mai periculosi.

Acuma sa raspund la intrebare. Uneori vorbim fara sa gandim pentru ca nu suntem perfecti, si facem anumite lucruri pe care le regretam mai tarziu din aceeasi cauza.

| AdelinaC a răspuns:

Eu cred ca din graba si din lipsa de iubire fata de ceilalti.

| Psihologul a răspuns:

Vorbim fara sa gandim in anumite momente.De exemplu, atunci cand suntem nervosi.
Aruncam vorbe fara sa gandim deoarece ne simtim "atacati" si "loviti" de cuvintele altora. Mergem pe principiul " ma lovesti, te lovesc". Mai tarziu regretam pentru ca realizam ceea ce am facut, si incercam sa remediem situatia (sau nu).
Pricepi?

| Katyusha_4814 a răspuns:

Lucrurile pe care le spunem la nervi sunt uneori niste adevaruri, cert este ca sunt parerile noastre despre o anumita situatie sau anumiti oameni. Stim ca ele ranesc si de aceea le tinem inchise in strafundul mintii noastre, dar atunci cand ne enervam nu ne dorim decat eliberare. Si de multe ori gasim eliberarea in momentul in care spunem ceea ce tineam ascuns.

Nu cred ca ar trebui sa regretam ce am spus la nervi pentru ca e ceea ce gandim noi cu adevarat. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai asta suntem, asta facem, dar am citit undeva si ii dau dreptate intr-un fel ca trebuie sa spunem ce gandim, sa ripostam, iertareavine dupa.si ca e mult mai usor sa traiesti cu regretul ca ai spus ce nu trebuia si sa iti ceri scuze si poate te iarta decat sa traiesti cu regretul ca nu ai spus ce aveai in minte.nu vei sti niciodata daca nu incerci.eu cele mai mari dezamagiri le am din pricina lucrurilor pe acre le-am facut sau spus si de cum am reactionat in trecut.si le regret enrom de mult si ma gandesc in fiecare zi la ele.doar ca stiu in sinea mea ca am facut ce trebuia.adica regret dar daca aas da timpu' inapoi si as fi in exact aceeasi situatie...as avea tendinta sa fac la fel.viata e interesanta intai de toate. e ceva unic. daca ai taria sa stai sa o privesti si sa o admiri ai parte de bucurii, ar fi bine sa nu ne lasam prinsi in jocu' ei.toate trec