Oamenii viseaza pentru a se "relanxa" din punct de vedere mental.
Visul nu este decat o amintire, a intamplarilor care au avut loc in ziua precedenta.Fiecare lucru pe care il visezi are o insemnatate, si poti verifica acest lucru in cartea viselor.
Pai creierul nostru functioneaza si in timpul somnului iar la fel ca atunci cand nu dormim noi ne imaginam lucruri care par mai reale in tipul somnului...presupun. Deci visele sunt simpla imaginatie.
De aceea uneori cand suntem prea obositi nu mai visam nimic, fiindca dormim doar pentru odihna, din proprie experienta am vazut ca visele se petrec in doar cateva minute la sfarsitul somnului cand corpul e destul de odihnit. Din nou...presupun
Din ceea ce-mi spui tu, înţeleg ca oamenii visează pentru a se relaxa, pentru a se desprinde de stresul din timpul zilei.Dar acesta este singurul motiv pentru care visăm?
Eu nu cred ca visam pentru a ne relaxa, cum si in timpul zilei cand ne imaginam ceva nu o facem pentru a ne relaxa. Cel mai bun exemplu ar fi cosmarurile...
Coşmarurile sunt foarte mişto.
Nu cred că se știe de ce visează oamenii. Din câte știu, visele se petrec în timpul fazei REM (rapid eye movement), activitatea creierului se intensifică și încep visele. Am înțeles că visele apar ca urmare a unor semnale aleatorii din creier dar pe care le interpretăm și le dăm o logică. Unii spun că visele reprezintă dorințele și temerile din timpul zilei, uneori deghizate.
Buna oamenii viseaza, deoarece noaptea creierul amesteca unele informatii si atunci visezi uite mai multe informatii:
http://www.descopera.ro/......e-stiintei
Mi-ar place sa cred, ca visele ar putea fi realitati alternative, in care... we are Gods
Oameni viseaza intamplari care s-au intamplat in viata reala, iar uneori viseaza intamplari pe care doar si le imagineaza.
AvalohAlyn întreabă: