Păi dacă în viața reală nu se întâmplă nimic interesant, măcar visele să fie mai interesante...
m-ai facut sa rad
nici nu stiu de unde sa-ti iau raspunsul, nu-mi pot da seama daca ai vrut sa fii amuzanta si nu ti-a iesit sau erai serioasa
in ambele cazuri, naspa
on-topic: ca apoi sa poata pune intrebari pe TPU despre interpretarea viselor
Pentru ca pot
pentru ca sunt fiinte multi-dimensionale, exista in mai multe dimensiuni, realitati in acelasi timp
Visele sunt niște concepții ale subconștientului uman, în urma unor experiențe sau unor trăiri interioare. Practic, sunt un alt mod de a trăi, dar având la bază adevărata realitate pe care o percepem. Tocmai de-aia în vise nu poți visa un alt om cu excepția celor pe care îi cunoști sau i-ai văzut deja, de pildă.
Pentru ca organismul sa se poate reface, nu vad nimic amuzant in asta, din contra somnul este foarte important in viata
Cum spunea in Harry Potter, in vise patrundem intr-o lume care este in totalitate a noastra.
Toate visele au o interpretare, dar legata de trecut, niciodata de prezent sau viitor.
Sunt ironica oamenii pun intrebari despre ce inseamna daca visezi ceva anume ..care de fapt nu inseamna nimic..doar ca te-ai plictisit in somn ..nu mai bine numai viseaza nimeni nimic?
Ok ca sa precizez asta este o provocarE.Un coleg a visat ceva si toti (pe grup) au inceput sa caute ca disperatii ce inseamna.Eu le-am spus ca nu sunt seriosi adica sa fim sincer e doar un vis ..si apoi am primit provocarea sa intreb de ce viseaza oamenii i-am intrebat si pe strada pe bietii oameni(unii mi-au zis ca nu sunt ok) si am pus si pe TPU sa vedem pareri ca sa le arat ca nu inseamna nimic daca visezi ceva anume.Si de fiecare data cand pun aceasta intrebare imi vine sa rad pentru ca imi amintesc de fetele bietilor trecatori pe care i-am intrebat.Jur ca nu mai accept in viata mea provocari.
Nici oamenii de stiinta nu stiu macar. se stie de ce ne trebuie somnul, dar de ce visam nimeni nu stie.
Daa..este un fenomen tare ciudat.
Nu-i așa greu. Visele sunt calea de eliberare a subconștientului în preajma presiunilor. De exemplu, dacă eu sunt șeful tău de la birou și să zicem, că te exploatez și mă comport urât cu tine din diverse motive, iar tu ești revoltat, cel mai probabil în viața reală nu vei acționa împotriva mea. Asta presează subconștientul, emană unele substanțe chimice la nivel nervos, substanțe care îți afectează sistemul central nervos. Creierul se știe că este un instrument de rațiune și gândire a omului și cedează sub influența unor probleme care contravin rațiunii, de aici apare stresul, emoțiile puternice și așa mai departe. Ei, în vis, dacă eu te-aș stresa în calitate de șef, ai putea să îmi dai un pumn în bot fără a ține cont de schema cauză - efect - rezultat. Visul e ceva care te destinde (un fel de scurt back-up la nivelul creierului în ceea ce ține de stres ș.a.m.d.). Oamenii de știință știu chestia asta la fel de bine, dar mănâncă căcat englezesc (l-aș numi bullshit) pentru a mai publica niște cărți, tratate, reviste, cât și pentru a-și vinde marfa.
Nu inteleg ce e amuzant în întrebarea ta.
Visele reprezintă un simptom al faptului ca somnul se află in desfăşurare.
AvalohAlyn întreabă: