Radiatia luminoasa sau nu stiu cum sa-i zic ca de fapt nu-i luminoasa deloc, radiatie electromagnetica, lumina sau tipul asta de radiatie nici nu se vede decat daca este reflactata de ceva material, deci este cea mai mare viteza masurata, de aia e cea mai mare.
Pentru ca Einstein.
Pentru ca daca un obiect cu masa doreste sa atinga viteza luminii, masa si energia acestuia tind catre infinit.
Conform formulei echivalentei masa-energie, o parte din energia introdusa in sistem se transforma în masa, astfel ca oricat creste acceleratia, o parte din energia sistemului se va regasi în surplusul de masa al obiectului, nu în cresterea vitezei sale.
Pentru ca daca lansezi teoretic, "ceva" cu sa spunem, dublul vitezei luminii, gama Y care indica distorsiunea temporala va avea rezultatul 1/radical -3, un non-sens din punct de vedere fizic, ca si orice valoare in compunerea careia intra un radical dintr-un numar negativ.
"Pentru ca teoriile fizice nu trebuie sa depinda de miscarea observatorului, viteza luminii trebuie sa ramana constanta, iar restul fizicii trebuie sa se schimbe pentru a respecta asta"
Intre ghilimele e tot Einstein.
Pentru ca daca esti intr-un ipotetic tren care merge cu viteza luminii si vrei sa o "depasesti" alergand prin acel tren, fizica nu te lasa sa faci asta.
Timpul incetineste, tu avand masa, "atarni" infinit, rezulta deci ca NU poti merge cu 5 km/h printr-un tren care se misca cu 300.000 km/sec ca sa o depasesti (300.005 km/sec pentru un observator extern).
Pentru ca...
Mai vrei?
OK. Tot teoretic vobind : 1. orice corp material are pozitie "relativ stationara fata de un punct aflat la o distanta infinit de mare de el. 2. doua asemenea puncte, A si B se indreapta unul catre celalalt, fiecare inaintand cu viteza luminii, in raport cu corpurile din proxima apropiere 3. cu ce viteza se deplaseaza corul A, daca pe B il consideram relativ stationar?
Dar viteza luminii nu este de 299 792 458 m/s
Din punct de vedere logic nu ar trebui sa existe (de exemplu) si viteza de 299 792 500 m/s
Si privind teoretic si logic, o viteza egala cu infinit este imposibil de atins pentru ca infinitul nu are o o valoare exacta.
Nu? Precizez ca nu sunt bun la fizica ci doar privesc totul logic
Pai lumina
Din cate stiu nu a fost nimic creat de om cu o astfel de viteza, insa din ce am auzit este acum o discutie despre calatoria in timp si spatiu prin atingerea unei viteze foarte mari... Oricum am precizat ca scriu in necunostiinta de cauza cu scopul de a afla mai multe
Am dat deja doua raspunsuri cu privire la subiect, altele mai bune nu ai cum sa primesti. Consolideaza-ti cunostintele de fizica si vei intelege faptul ca nu exista o viteza mai mare de 299 792 458 m/s.
Intr-un sistem de referinta inertial nu exista acceleratie, fotonii NU accelereaza pentru a ajunge la "299 792 500 m/s", "C" fiind calculata in functie de indicele de refractie al mediului. (vezi "Optica", clasele primare) sau (Maxwell - formula legata de caracteristicile undelor electromagnetice si caracteristicile materialului de propagare).
Cateva precizari pentru userii Bula si Mihailescu:
- Teoria relativitatii restranse se aplica sistemelor de referinta inertiale, rezulta deci ca nu exista miscare absoluta sau repaus absolut.
[Userul Mihailescu sta la computer si-mi scrie mie ca sunt ilogic. Fata de computer este in repaus, fata de un observator aflat in spatiu, acelasi Mihailescu se afla in miscare, cu viteza cu care se misca Pamantul].
[Mai simplu spus: Nu exista un obiect care sa fie nemiscat în raport cu orice alt obiect din Univers].
- Prezenta Teorie are doua postulate:
1. Legile fizicii sunt aceleasi în orice sistem de referinta inertial.
[Principiul relativitatii restranse].
2. Viteza luminii în vid este o constanta universala, "c", independenta de miscarea sursei de lumina.
[Legea de adunare a vitezelor NU SE APLICA si în cazul vitezei luminii].
Relativitatea simultaneitatii:
- Doua evenimente ce au loc în doua locatii diferite, care au loc simultan pentru un observator, ar putea aparea ca avand loc la momente diferite pentru un alt observator.
- Doi observatori sunt martori la 1 eveniment. Primul este în repaus relativ, cel de-al doilea se deplaseza constant. Pentru ca viteza luminii este finita, evenimentul nu va avea loc simultan pentru ambii observatori. Dacă observatorul 2 se departeaza de eveniment cu viteza constanta de 100 km/h, el va observa putin mai tarziu acelasi eveniment, chiar daca la momentul zero erau în aceeasi pozitie.