Nu ştiu alţii cum sunt dar mie îmi place Gingis-Han.Cred că e singurul criminal în masă(mai mult decât în serie) care a impuns toleranţa cu forţa pe teritoriul său. El a poruncit ca toate religiile să fie tolerate iar cel care nu arata respectul cuvenit, era executat pe loc. N-a fost nevoie de prea multe execuţii ca lumea să înţeleagă acest concept
Care a fost repede uitat după moartea lui
Mie unul îmi este indiferent dacă el e musulman sau ea creştină
Eu nu judec oamenii după câte mătanii fac ci după cât de des îşi ajută semenii.Am văzut creştini care treceau pe lânga oameni mutilati fară să le întinda o pâine.Am văzut o femeie care şi-a dat jos geaca şi a dat-o unui copil al strazii
A fi om nu înseamna a fi credincios
Foarte adevarat ceea ce-ai spus şi îţi multumim pentru aceasta postare
Şi EU cred în El, doatorită Lui astăzi trăiesc, DOAR datorită Lui.
Pariul lui Pascal: "Dacă cred în Dumnezeu şi nu există, nu voi pierde nimic. Dacă nu cred şi există, pierd totul". Adevarăt!
Eu ştiam de la o prietenă din Texas aşa: "Dacă m-ai întâlnit pe mine şi m-ai uitat nu ai pierdut nimic, dar dacă L-ai întâlnit pe El şi L-ai uitat...ai pierdut totul!
... aş dori să mai adaug ceva: 99% nu este suficient... 100% pentru Hristos!
O zi faină în continuare!
E chiar ciudat.nu de multe ori D-zeu m-a ajutat atunci cand chiar am avut nevoie. poate ca as putea sa numar datile (sau cum s-o spune la plural) cand m-a ajutat atunci cand eram disperata si aveam nevoie de ajutorul lui folosind doar degetele de la o mana.
daca ne iubeste asta ar insemna ca nu vrea sa suferim, nu? nici un parinte nu ar vrea sa-si vada copilul plangand sau suferind.El, insa, face cel putin un om sa planga sau sa sufere in fiecare zi.in fiecare zi mor oameni, nu? acei oameni (care au murit) au si ei familii, parinti, iubite/iubiti. oare acei oameni nu sufera? de ce ne face oare sa plangem si sa suferim? pentru ca ne iubeste? pentru ca vrea sa credem ca daca ne rugam mai mult acele persoane nu mureau? fratele meu a murit anul trecut (nu-l mai vazusem de vreo 2-3 luni) si nu l-am vazut nici in sicriu deoarece sicriul a fost inchis fiindca el a murit intr-un accident si a ramas mutilat.atunci cand mi-e dor de el singurul lucru pe care il pot face e sa ma uit la niste poze care pentru mine nu semnifica nimic.eu nici nu ma intelegeam chiar asa de bine cu el deci de ce D-zeu nu mi-a dat sansa sa ma inteleg bine cu el? de ce a facut atatia oameni sa planga daca toata lumea (preoti, maicute, tu, credinciosii etc. btw, si eu-s credincioasa/crestina/ortodoxa) sustine ca ne iubeste? oare ar trebui sa nu ne pese ca ne-a facut sa plangem si sa ne rugam ani in sir la El pentru ca la sfarsit sa murim iar prin moartea noastra alti oameni sa planga? eu una chiar nu inteleg aceasta...chestie. cum au putut atatia oameni sa se roage la El si sa nu se-ntrebe niciodata: ''de ce?''.
duhovnicul meu mi-a spus ca ''la ce folos inveti tu limbi straine? cu ce iti va ajuta in fata lui D-zeu?'' cu nimic, evident, dar nu am oare voie sa invat pentru mine? ca sa nu mor proasta? eu am un defect: lucrurile care trebuie sa le spun nu le spun niciodata la momentul potrivit, deci nici atunci nu am zis ce am scris mai sus datorita acestui defect, tinandu-mi, in schimb, gura inchisa.deci, prin urmare, D-zeu vrea sa facem numai ce-i place lui? sa tinem post saispe mii de ani, sa ne rugam din sculare pana-n culcare, sa ascultam doar muzica bisericeasca, pe scurt: singurul lucru pe care sa stim sa il facem e sa citim si sa scriem. tatal meu e ateu dar mama e ortdoxa asa ca poate d-aia gandesc asa.
scuze de raspunsul asta lung si plictisitor care a sarit din una-n alta
Dumnezeu cred eu nu exista desi sunt ortodox crestin. chestia asta ne influenteaza e facut numa ca oamenii sa fie mai buni printr-un om care nu cred ca exista de el se stie de cand e mama si pamantu... si atunci daca vedeau ca ploua ziceau a venit dumnezeu...
Eu cred in Dumnezeu. Am citit intr-o carte urmatoarele cuvinte: "Necredinta aduce cu ea intrebari si nesiguranta, iar credinta il vede pe Iisus Hristos ca o lumina ce trebuie sa o urmeze". Dupa aceste cuvinte ganditi-va fiecare in parte daca e credincios sau necredincios.
Sunt perfect de acord cu tot ce ai spus... sincer sunt surprinsa ca exista oameni cu o astfel de gandire, fara sa aiba capul impuiat de citate biblice, si fara sa aiba argumente bazate exclusiv pe ele. totusi, am o mica mentiune referitor la ceea ce ai spus in cel de al 8-lea paragraf: o rugaciune de 5 minute pe zi nu te face un om credincios. credinta reprezinta un mod de viata, o deschidere catre valorile fundamentale ale vietii. nu toti oamenii sunt facuti sa creada, de asta ateii nu trebuie blamati. Sfantul Augustin spunea :"m-ai cautat fiindca m-ai gasit"...
Dovada ca existenta nu reprezinta numai o serie de reactii fizice, chimice si biologice este existenta vocii noastre interioare. poate un astfel de fenomen sa explice discutiile pe care le purtam cu noi insine, modul cum gandim sau existenta sufletului?
Eu nu sunt o persoana religioasa, dar cred in Cineva, nu conteaza daca acel Cineva este dumnezeul biblic, forta creatoare sau o personificare a iubirii si a binelui.
Cert e ca Dumnezeu nu este "un mos cu barba", iadul si raiul nu sunt locurile in care traiesti chinul sau fericirea eterna, pentru ca, in primul rand, nu sunt "locuri"; daca intr-adevar exista, ele nu sunt altceva decat stari ale sufletului; desi personal cred ca moarte reprezinta mai degraba o contopire a spiritului cu universul.