| BUBULINA a întrebat:

De curand mi-am cumparat o carte, este vb de Demisia lui Darwin. Apusul unei teorii - evolutionismul

si am gasit ceva interesant...
Probabilitatea formarii intamplatoare a celei mai mici si mai simple celule vii este de la 1 la 340 de milioane? "A presupune ca prima celula a aparut din intamplare (dupa cum sustine evolutionismul) e ca si cum am crede ca o tornada care trece printr-o curte plina cu piese de avion poate construi un frumos Boeing 747".

Voi ce parere aveti?

13 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Acest raport 1 la 340 de milioane in fata vesniciei nici nu se poate raporta. Avand aceasta acceptata in fata infinitului nu este nimic imposibil. Exemplul cu "tornada" nu poate fi imaginat decat in vreun film gen "Ce vraji a mai facut nevasta mea".

| Parintele a răspuns:

Am citit si eu o gramada de cazuri de oameni ai lui d-zeu care sunt perversi sexual se sodomizeaza intre ei si molesteaza copii. De ce? Pentru ca stiu ca d-zeu nu exista si totul e o vrajeala pentru prostii care pun botul. Mergi cu oastea domnului si paste fericita.

| fabiola a răspuns:

Si probabilitatea de a afla cum am luat noi nastere este tot de 1 la 340 de milioane! Dar mereu ma intreb...si daca am stii cine ne-a creat, cum am aparut... l-a ce ne-ar folosi?

Abh
| Abh a răspuns:

Aha. Si care e mai exact probabilitatea existentei dumnezeului biblic? Poate fi macar calculata?

| laura64 a răspuns:

Pentru mine totul e clar. Existenta lui Dumnezeu pentru orice om care se uita in jur cu ochiul liber, cu microscopul sau cu telescopul si evident daca nu are ochelari de cal poate ajunge la o concluzie mai mult decat interesanta.
Nu pot intelege cum oameni cu oarecare pregatire intr-un domeniu oarecare pot crede ca un organism atat de complex cum este celula nu omul se poate forma din nimic.
Deci sa recapitulam :universul s-a autocreat din intamplare, Toate fenomenele extrem de complexe la nivel chimic, electric si magnetic s-au creat singure asa de nebune ca nu mai aveau alta treaba.
Viata componentelor universului cu planete, stele -care au viata si ele, adica se nasc, traiesc, imbatranesc si in final mor, asteroizii, cometele, traiectoriile fiecarui obiect din acest univers, gaurile negre, pulsarii, materia intunecata, forta de atractie, atmosfera, forta gravitationala, forta intunecata, temperaturile de la cele de fuziune la cele ale frigului cosmic, pot crede ca au aparut asa din pura intamplare doar daca nu as cunoaste nimic despre toate acestea.
ADNul cu care este inzestrata fiecare celula este un program atat de complex, mult mai complex decat orice program de comp realizat vreodata, nu mai vorbesc de fenomenele magnetice, electrice si chimice existente la acest nivel micro.
Nu are rost sa le insir pe toate pe multe dintre acestea le cunoastem cu totii.
Iti doresc Paste Fericit!

| liviu00 a răspuns:

"Probabilitatea formarii intamplatoare a celei mai mici si mai simple celule vii este de la 1 la 340 de milioane"
Explica mai detaliat ce ai spus, ca e incompleta propozitia din punct de vedere matematic.
In alta ordine de idei, daca pe tine CHIAR TE INTERESEAZA subiectul, exista un site pe care se discuta chestiile astea si se aprofundeaza erorile logice care apar frecvent. Pe deasupra, iti indica si studiile care au fost facute. Studii stiintifice, nu carti de propaganda.
http://www.talkorigins.org/indexcc/CB/CB010_2.html

| romanionu a răspuns:

Fiecare cu conceptiile lui si cu parerile lui.
Si pana la urma "nu tot ce zboara se mananca" orice poate fi scris intr-o carte.

| nemo_6725 a răspuns:

Am auzit si eu asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lina oamenii cind se departeza de Dumnezeu, sau cind сel putin nu primesc raspuns la unele intrebari, ajung la concluziea ca nu eczista in genere El. Dar cear acel Darvin si toti ceilalti invatati in lucrarile lor foarte des folosesc cuvintul; probabil, pe cind Dumnezeu niciodata. El ce a prezis si a vorbit in biblie este adevarat doar trebuie sa cercetezi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tinind cont ca timpul este infinit, posibilitatea asta putea avea loc in infinitatea timpului, nu? De asemeni, sistemul solar nu are o viata atit de lunga, dar sisteme solare care sa cuprinda o planeta pe care sa se poata forma viata exista intr-un numar la fel de infinit ca si infinitatea universului. Asta presupune ca in acest numar infinit de planete care sa aiba conditii de sustinere a vietii, a aparut un numar infint de planete pe care sa existe si viata. In acest numar infinit de planete cu viata pe ele, se numara si pamintul. Deci teoria evolutionista nu poate fi atacata din punctul asta de vedere, este perfect viabilawinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa vedem:
universul exista de aprox 13. 75 miliarde.
pamantul exista de aprox 4. 5 miliarde.
prima celula fosila a fost datata ca avand o vechime de 3. 5 miliarde.
"1 la 340 de milioane" e o sansa buna tinand cont ca avem 10 mii de milioane ca acea intamplare sa existe.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Va este atat de greu sa credeti ca ceva s-a intamplat pur si simplu dar va este atat de usor sa credeti ca o fiinta atotputernica sta si va contorizeaza pacatele si daca nu faceti cum vrea ea veti ajunge in iad.