Undele electromagnetice se propaga peste 0 Hz, prin electroni si camp magnetic.
Fotonii nu au nimic cu undele electromagnetice.
Fotonii mediaza fortele electromagnetice. Prin modul lor de propagare produc camp electric si magnetic perpendicular unul pe celalalt. Exista fotoni cu masa de miscare incepand de la 0 Hz? Este posibil intrucat frecventele incep de la 0 Hz. In vidul intergalactic nu exista electroni decat neutrini fotoni si fluctuatii cuantice.
Campul electric presupune electroni si pozitroni.
Fotonii NU produc asemenea particule.
Sapa dupa antigravitatie si vei gasi raspuns la intrebarea ta.
"Campul electric presupune electroni si pozitroni.
Fotonii NU produc asemenea particule.
Sapa dupa antigravitatie si vei gasi raspuns la intrebarea ta." - antigravitatia este de fapt a cincea forta fundamentala din Universul material.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Gravita%C8%9Bie
"Antigravitația este un concept recurent în literatura științifico-fantastică, în special în propulsia navelor spațiale."
Din fotoni apar electroni si pozitroni prin formare de perechi electron-pozitron. Iar prin anihilarea electronilor si pozitronilor apar fotoni. Asa se explica momentul cand intrerupem brusc un circuit strabatut de curent electric: apare flama sau apar fotoni. Cand ardem sau anihilam ceva prin ardere se degaja flacara sau apar fotoni. Iata ce frumos se propaga un foton prin miscare elicoidala in linie dreapta ( liniile de camp electric sunt perpendiculare pe liniile de camp magnetic. Aceste linii apar ca urmare a oscilatiilor spatiale sau a momentului cinetic sau al spinului intreg al fotonului ):
https://www.photophysics.com/......ectroscopy
:)
Am impresia ca, in timp ce invatai lectiile de fizica la scoala, dedesubtul cartii a fost ascuns si literatura SF.
Iar rezultatul este aceasta larga cunostinta acumulata de tine, care va forma viitorul stiintei pentru Omenire.
"Radiatia se propaga prin fotoni." - undele radio se propaga prin fotoni?
Undele radio is tot radiatie deci da.
"Undele radio is tot radiatie deci da." - multumes mult drutzix pentru raspuns. Dilema era ca un oscilator emitator radio nu ar fi un emitator nuclear. Adevarul e ca ledurile, precum si pixelii formati din celule de cristale lichide de pe un ecran LCD se comporta ca niste oscilatoare nucleare ce emit radiatie fotonica vizibila.