Multi atei pusi in fata mortii s-au vazut neputinciosi si au recunoscut ca exista Dumnezeu. Voltaire a spus ucenicilor sai pe care i-a invatat ca nu exista Dumnezeu cand se afla pe patul de moarte:,,Plecati de la mine, blestematilor caci din cauza voastra mor despartit de Dumnezeu si de lume,,. Din pacate pentru multi, este prea tarziu.Astazi daca auziti glasul,nu va impietriti inima, ci intoarceti-va la Dumnezeu, care nu oboseste iertand.,,
Thealchimist ţi-a pus o întrebare relevantă. Oricum, bunicul meu a fost ateu toată viaţa şi nu, nu s-a rugat nici când era aproape de moarte.
El a murit din simplul motiv că ambulanţa a făcut 45 de minute deşi stăteam la 150 de metri de staţia de salvare iar când au ajuns, medicii de pe ambulanţă nu aveau mască de oxigen.
Ultimele lui cuvinte au fost: Hai vă rog ajutaţi-mă să ajung mai repede la poartă că ăştia sunt tare incompetenţi, măcar să fiu mai aproape de ei.
@hombre
Nu stiu de ce, dar aveam impresia ca esti ceva mai matur.Cum poti sa crezi ca daca ai avea bani ai fi fericit? Cu bani nu poti sa cumperi iubire, nici sanatate, nici fericirea.Cat de pretiosi sunt cei dragi din familia ta,ai putea sa renunti la unul din cei dragi in schimbul unei mari sume de bani? Esti bogat daca ai o familie,daca ai sanatate,un acoperis deasupra capului,si cel mai bogat daca Il ai pe Dumnezeu! Banii sunt necesari unui trai decent, sunt pentru a fi folositi, nu iubiti.
,,De obicei, in fata mortii simti nevoia sa te rogi;"
Să înţeleg că tu eşti obişnuită cu starea de agonie, sau cum?
Da, ai vorbit prostii. Numai prostii.
Uite, ai primit raspunsuri mai mult pe placul tau. Ei stiu la fel de bine ca si tine. Copii!
Biblia răspunde foarte bine la întrebarea ta:
'' Orice lucru El îl face frumos la vremea lui; a pus în inima lor chiar și gândul veșniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârșit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu.'' Eclesiastul 3:11.
Dorința omului este aceeași, nu contează culoarea, vârsta, credința, ateu, etc; GÂNDUL VEȘNICIEI.
=o, eu mai degraba m-as ruga zeului Brahman, sa faca sa mi se reincarneze sufletelul intr-un fiu de milionar; x.
Nu toti oamenii religiosi sunt crestini. Deci nu toti fac o cruce, asta e clar.
Iar despre atei, am mai citit si eu de Issac Newton sau altii care au fost atei convinsi si apoi au devenit oameni religiosi. Chiar si eu ma consideram ateu pana la o varsta. Si mai stiu ca sunt unii care pe patul mortii dadeau ordine sa se asedieze cetati, sa se omoare oameni, sa fie razbunati, si nu neaparat acei oameni afirmau ca sunt atei.
Eu cred ca unii oameni mor cu gandul la divinitate, iar altii nu.
Deasemenea din ce am vazut in viata mea, majoritatea oamenilor mor acasa nu la spital, deci nu ti-ar ajuta sa lucrezi la terapie intensiva, mai ales ca acolo majoritatea sunt inconstienti.
Ceea ce e sigur, e ca pe patul de moarte toti oamenii se tem.
Sursa mea de informare in domeniu, au fost preoti batrani care au stat la capataiul mortilor. Pe ei i-am intrebat cum se manifestau oamenii in momentul acela. Multe detalii nu puteau nici ei sa-mi dea, decat ca oamenii inainte sa-si piarda cunostinta, se temeau, mai mult sau mai putin.
Intrebarea ta insa, pare-se ca s-ar indrepta asupra condamnatilor la moarte, care urmeaza sa fie executati. Sa stii ca si din astia unii se roaga, iar altii nu.
Sa-ti spun ce cred eu MOARTEA face parte din VIATA Eu sincer daca asi stii ca mor maine nu mi-ar pare rau pentru ca nu am de ce S=a terminat ata de pe mosor ok nu-i problema inseamna ca pana aici mi-a fost dat sa traiesc asa ca eu plec si las pe altii De ce sa incerc sa mai cumpar zile daca Dumnezeu imi arata ca rolul meu pe pamant s-a incheiat Imi pare rau dar eu asa gandesc Mie nu-mi este frica de moarte MOARTEA face parte din VIATA
Inca din cele mai vechi timpuri omul s-a trezit singur in mijlocul naturii.
Consider ca primul lucru pe care omul l-a simtit si constientizat a fost frica. De aceea a avut nevoie de cineva care sa-l apere si sa-l protejeze. Cu toate ca si-au dezvoltat credite in diverse divinitati, ele nu ii puteau proteja de toate pericolele. Omul era constient de faptul ca ziua era cald si bine. Si ii multumea zeului Soare. Dar noaptea? Noaptea apareau pradatorii si adevaratele pericole. Astfel s-a nascut si notiunea de pedeapsa.
Mai tarziu, omul a simtit o oarecare afectivitate si legatura sentimentala - iubirea. A simtit nevoia de iubire asa ca si-a asumat un zeu bun, iubitor, protector, drept, perfect.
In final, omul si-a dezvoltat capacitatea cognitiva si si-a dorit sa cunoasca lucrurile din jurul lui. Si cine era atat de inteligent incat sa i le explice intr-un mod simplu? Bineinteles, zeitatea respectiva.
Desi s-au schimbat enorm de multe lucruri de atunci, omul a ramas acelasi. Se teme de moarte si vrea sa fie iubit neconditionat si protejat. Este firesc sa spunem un "domane ajuta" cand vedem ca nu mai sunt multe sanse de scapare. Firesc si totusi anormal. Eu sunt de parerea ca viata are aspecte mult mai sumbre decat moartea...
De obicei nu stii cind iti vine ordin de incorporare,mergi pe strada si te trezesti ca intra un berbec de sofer cu masina in tine, mai ai timp de rugaciune? iti faci destule rugaciuni (daca esti credincios ) pe timpull vietii, nu ai de ce te teme de moarte
User252426 întreabă: