Fara suparare, dar cred ca un betivan a inventat acest mit
Vinul e aliment
Si berea e sanatoasa curata rinichi
Si apa face la fel...
Alimentele au vitamine si alte substanțe benefice sau toxice corpului uman. Mustul, nu vinul, poate fi benefic fara sa implice riscuri.
Vinul baut "cu cap" si moderatie (un pahar pe zi) are, intr-adevar efecte benefice:
1. Vinul, in special cel rosu, contine melatonina, un puternic anti-oxidant, cu efecte in prevenirea imbatranirii premature si a aparitiei cancerelor. Deasemenea are efecte in reglarea problemelor legate de somn.
2. Vinul previne ateroscleroza si hipertensiunea. Polifenolii continuti in vin (in special resveratrol) au efecte in mentinerea elasticitatii peretilor vasculari, prin accelerarea formarii de oxid nitric.
3. Quercitina continuta de vin ajuta la cresterea cantitatii de testosteron, cu efecte... cunoscute.
4. Vinul ajuta la reducerea incidentei boli Alzheimer si a diabetului.
Dar, cum spuneam, cuvantul cheie este "moderatie". Excesul nu accelereaza sau amplifica nici unul dintre beneficii, ci dimpotriva!
Ai dreptate toti astia bolnavi se fac bine numai cu vin rosu neaparat de casa sa fie de pe unde le mai scoateti oare?
Cand esti bolnav,orice,nici un doctor nu spune sa v ei vin,absolut nici o picatura, nici vin nici bere, nimic.
Vinul este o bautura alcoolica, deci este o bautura poate nu daunatoare dar nici buna nu e.Se bea vin de regula pentru ca te ameteste de cap de aia au baut primii oameni vin, nu ca ramaneau sanatosi.Aia care beau vin o fac pentru ca se duce la cap si acolo le da o senzatie o stare care lor le face placere, ma refer celor care le place, pentru ca sunt oameni la care bautu vinului le da o stare naspa.Vinul este un drog,daca veniti si spuneti ca e aliment,altii ca face bine la sanatate e calara de ce toata tara aia e plina de betivani Contine nu stiu ce substante si bla bla vraja marii, Astea sunt povesti, din cand in cand se face reclama sa mai consume omu, sa mai scoata ceva statu, producatorii etc.Pai daca se face reclama la mancare vorba aia la paine dao la jalea normal ca se face reclama la vin sa se vanda nu ca e sanatate curata un pahar de vin
Nu ai vazut toti aia bolnavi de Alzheimer sau insanatosit ca beau vin,pfff pai de ce nu le spui frate, faci bani buni pe bune sa se faca aia bine doara band vin, te-ai scos.
Ajuta la cresterea testosteronului cu eefecte cunoscute? Care sunt efectele alea? Ia sa auzim poate cine stie deci bei un pahar de vin si deja esti superman, ori ce anume? Ori faci sex ca aia in filmele por-no nici mac ar atat nu face, ar fi fost bine sa faca ceva
Da tataie am inteles dar tu mai lasa chestiile astea copy/paste dale la jalea, daca stii ceva, daca cunosti ceva personal, daca ai cumva o parere persoanala spuneo, oamenii de aia au nevoie pe aici, nu de povesti spuse deja de altii.
Vad ca tot nu vrei sa ne luminezi cum e cu cresterile astea de testosteron si ce ai mai spus.Asa sa dau din gura si eu dau,dar se pare ca tu nu esti multumit deloc insa se pare ca ai pretentia de la ceilanti sa te aprobe,adica ce spui tu sa ramana doara asa spus,nu trebuie tu sa explici nimic,dar altii da
Nu am vazut nimic ca ai fi spus ceva de prevenire lasa-ne frate cu preventile tale si cu povestile astea de basm, vinul nu previne nimic, nu ajuta cu nimic, in afara de faptul ca contine apa si iti tine de sete, ori ca iti da o stare euforica, in rest sunt basme.
Lumanarea ta cred ca semnalizeaza rau de tot
Esti praf amice, nu o mai fa pe desteptu pe aici ca nu da deloc bine. Daca te doare mergi la un medic ceva la un vraci, dar nu stiu daca aia pot vindeca si prostia Stai linistit am va zut destui ca tine.Du-te si cauta de canta la alta masa.Vezi poate gasesti ceva vin sa te mai faca si mai destept, sa iti mai creasca nivelu de stiu si eu daca mai are ce
@relian: E bine ca ai ales sa ma ignori, ma scutesti pe mine de efortul de a o face. In alte conditii, poate ca as fi pierdut cateva minute cu tine, ca sa ne masuram organele (stiu unde te-a dus mintea, dar eu vorbeam de creiere!) dar in conditiile astea, ma limitez la a-ti dori "luminare" placuta, ca "desteptarea" este periculoasa pentru volumul cutiei tale craniene.