Biblia ne arata putine dovezi cu ce a fost inainte de intemeierea pamantului,dar suficiente pentru a ne forma o idee despre ce s-a intamplat cu mult timp inainte in imparatia Lui Dumnezeu.
Lucifer a fost ingerul cel mai faimos si maret dintre toti ingerii creati de Dumnezeu,el primea ordinele direct de la Creator si era pus sa conduca peste un mare numar de ingeri,el a fost perfect pana intr-o zi cand mandria s-a nascut in sufletul lui,si plin de sine si de putere a atentat la tronul Lui Isus Hristos Fiul Lui Dumnezeu Tatal,si in aceasta revolta a reusit sa intoarca impotriva Lui Dumnezeu o treime din ingeri din imparatie,ingeri peste care el era conducator.
Orbit de putere a crezut ca si el poate devenii ca Dumnezeu Tatal,dar a fost biruit si alungat din imparatie, citeste si cateva versete din biblie cu privire la acel eveniment:
'' Toţi iau cuvântul ca să-ţi spună: „Şi tu ai ajuns fără putere ca noi şi tu ai ajuns ca noi! Strălucirea ta s-a coborât şi ea în Locuinţa morţilor, cu sunetul lăutelor tale; aşternut de viermi vei avea, şi viermii te vor acoperi."Cum ai căzut din cer, luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor! Tu ziceai în inima ta: „Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu, voi şedea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miazănoaptei, mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Preaînalt."Dar ai fost aruncat în Locuinţa morţilor, în adâncimile mormântului! '' Isaia 14:10-15.
Ma departe il intalnim pe satan cum aduce raul si pacatul in lume, amagindo pe Eva prin manipularea mintii acesteia:
'' Şarpele era mai şiret decât toate fiarele câmpului pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: „Să nu mâncaţi din toţi pomii din grădină"?"Femeia a răspuns şarpelui: „Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină.Dar despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: „Să nu mâncaţi din el şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi."Atunci şarpele a zis femeii: „Hotărât, că nu veţi muri, dar Dumnezeu ştie că, în ziua când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul."Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei, care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el.''. Genesa 3:1-6.
Un mic rezumat la intrebarea ta.
De ce sa mintim? Nu ne-am nascut rai.Am devenit rai.Si e normal.Tu daca ai fi o pisica si ai trai intre tigri nu ai incepe sa ii urasti?
Rautatea este un aspect, latura a pacatului. Cat despre pacat, se stie cine este primul care a dat fiinta pacatului, Lucifer, dar de unde a aparut pacatul NU SE STIE, conform Bibliei, aparitia pacatului in univers este o ENIGMA. La om rautatea este o mostenire genetica, problema este daca apelam la ea sau nu (la mostenire).
Acum cativa ani buni ti-as fi povestit despre caracter si personalitate, despre educatie si cei 7 ani de casa.Azi, le mentionez oricum, insa nu le mai pun pe primul plan cand e vorba de rautate! Azi, omul este si va deveni din ce in ce mai rau!
Saracia -e principala cauza! S-a inrait! Nu mai da din putinul lui! E gelos pe vecinul ca are mai mult!
Cel ce are deja, vrea si mai mult si indiferent cat de mult ar avea, tot nu-i ajunge!
Banul, scoate la iveala rautatea!
Instinct primitiv manifestat neadecvat. Asa e specia. In nici un caz nu e de la Satanel, el isi vede de treaba lui, ca si God. Daca nu "crezi" in ei, nu au treaba cu tine, ca de fapt tu-i creezi crezand.
Din egoism. Daca am invata ca suntem energie si ca trebuie sa facem permanent schimbul cu tot ce ne inconjoara, atunci nu am mai fi rai. Daruind, primim, dar depinde ce daruiesti. Daca daruim iubire, speranta, orice din Bunul nostru, atunci la fel vom primi. Daca daruim ura, invidie, injuraturi, palme, pumni etc, la fel vom primi.
Multumesc pentru ajutor.deoarece nu pot da funda la toti am dat voturi la ceilalti.insa.cel mai bun raspuns a fost a lui wales...ca de obicei
-poate fi nativa;
-de la stres;
-de la lipsa banilor;
-de la neintelegerile in familie;
De la om, de la invidie, ura, neapreciere corecta, indiferenta si multe altele...
Din mata. tasneste asa rautatea din ea si da la ceilalti oameni sa puna intrebari tampite asa cum esti si tu.
bafta
Membra întreabă: