Pentru ca multi cred in el(ups) de mii de ani si instinctul de turma ii face si pe ceilanti sa cada ni plasa...Nu exista si chiar daca o exista nu-mi pasa...
Cred in Dumnezeu pentru ca El este creatorul meu.Pentru ca am o relatie personala cu El in fiecare zi prin rugaciune si prin Cuvantul Sau.Pentru ca El este o realitate in viata mea.Il iubesc din toata inima mea si vreau sa calatoresc sub privirile Lui pe acest pamant pana in ziua cand voi merge acolo unde mi-a pregatit un loc.
Nimeni nu poate sti asta. Pana la proba contrarie el nu exista. Este logic, simplu si util sa nu crezi in fantome si zei.
Mi-a soptit o voce interioara. Mi-a luat vreo 20 de ani sa inteleg ce-mi spune.
Angus, draga, e total ilogic ceea ce ai afirmat : "Fiecare om are constiinta rezulta ca fiecare om stie ca exista Dumnezeu." Cred ca-ti dai seama, nu?
Bună! Câteodată este destul de greu să crezi în existenţa lui Dumnezeu şi chiar ajungi să zici:''Cum să existe Dumnezeu? Cine El? NU l-am văzut niciodată! Nu l-am auzit niciodată!'' Totuşi există şi puţinii care zic:'' Nu l-am văzut,nu l-am auzit,dar...L-am simţit! ''
Eu am simţit prezenţa lui Dumnezeu atunci când am avut probleme(indiferent de ele), iar El m-a ajutat, a făcut să iasă totul bine.
E ceva ce o să-ţi pară ciudat: eu... obişnuiesc să-I fac promisiuni lui Dumnezeu. Mai zic şi eu: Doamne, dacă voi lua notă bună la examen ţin post în ziua x, sau...citesc 2 pagini din biblie'' şi lucruri de genul ăsta. M-a ajutat mereu. E un singur agument al existenţei Lui Dumnezeu pe care pot să-l spun acum, însă cred că e suficient.
Ai credinţă! Crede în Dumnezeu şi totul va fi bine:
Citat din biblie''Dacă aţi avea credinţă măcar cât un grăunte de muştar şi i-aţi zice muntelui ăla:Ridică-te şi aruncă-te în mare, aşa va fi ''
Formularea "de unde stiti" induce ideea unui contact cu o persoana sau cu o informatie scurta, o pagina pe un site. Ca si cum ai intreba "cine ti-a spus" sau "unde ai citit". Ori credinta in Dumnezeu este la cei mai tineri un simtamant iar la cei mai in varsta vine in urma unei experiente de viata (atat intamplari din viata cat si lecturi, informatii pe care le primesti de semeni).
Exista atunci cand crezi. Daca nu crezi poate sa vina biserica cu milioane de argumente dintre cele mai solide si elaborate ca oricum pentru tine tot nu exista. E dupa cum simte fiecare...
Simplu, nu exista. Cum nu exista nici Vishna, Kera, Buddha, Allah and so on. Oamenii slabi vor continua sa creada si sa se roage zeilor, oamenii evoluati vor pune osul la treaba si nu vor ramane resemnati cu ''asa a vrut d-zeu''. Nici nu concep habotnicii sa nu existe un zeu. Ei bine, cand vor fi probe stiintifice care sa ateste existenta unui zeu atunci eu voi fi primul care se va ruga la el. Pana atunci, raman cu realitatea si cu lucrurile pe care le pot atinge/vedea.
Chiar daca nu sunt dovezi ca ar exista, eu refuz sa cred ca nu emista Dumnezeu
Distratul28 întreabă: