anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De unde stiu crestinii cum arata Iisus? Eu n-am auzit sa existe undeva, vreo descriere a lui.

Răspuns Câştigător
| mihaibrasov a răspuns:

Imaginea este preluata de pe giulgiul din Torino (care este de fapt un fake). Dar, ca si idee, prin Africa, in bisericile ortodoxe, Isus e pictat negru.

34 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Isi antreneaza imaginatia, la fel cum fac cand vine vorba si de dzo.

| Vizitiul a răspuns:

Kronstadt-Hai s-o luam logic. Se presupune ca dzo este numai spirit. Nu ragaie, nu da vanturi, nu manca, nu bea etc., dar totusi, creeaza om dupa chipul si asemanarea sa. Ciudat, nu? Un spirit a creat un om. Om care, pe langa faptul ca-i spirit, mai e si trup, nu? Ce sa mai zicem de felul in care arata Iisus!? Mai intai trebuie' sa stim de tatal si dupa de fiul, nu? Nu cred ca mai trebuie sa repet faptul ca imaginatia omului merge departe si ia forme debordante. Ce-i dzo? Vrei un raspuns cert? Ok. Dzo nu-i decat un personaj mitic prin invocarea caruia se manipuleaza masele.

| Alphawolf a răspuns:

Cei care stiu cum arata Iisus au o relatie interesanta cu el. Crestinii stiu cum arata Iisus, iar eu nu stiu nici macar daca a existat Iisus. Este corect? Pe cine sa dau vina, pe Dumnezeu sau pe Iisus?

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Eu nu stiu cum arata Iisus si nici nu ma intereseaza...

| ania a răspuns:

Probabil semana fizic cu ceilalti evrei din vremea LUI.

| bebetho a răspuns:

Avea poze pe hi5 da si l-a inchis.

| Borgir a răspuns:

Din icoanele care sunt expuse in biserici si aia care le-au pictat trebuiau sa picteze ceva!

| MagicSmile7 a răspuns:

Isus Hristos si-a sters fata cu o panza, imprimandu-si pe aceasta chipul sau.Deasemenea conform traditiei Evanghelistul Luca a pictat chipul Mariei, a lui Petru si Pavel si multe alte tablouri care nu s-au pastrat; printre care se presupune ca ar fi si chipul lui Hristos.

| GyeBaek a răspuns:

Este o descriere a Lui la vatican, cu cateva zile dupa ce o murit Iisus Pilat a transmis o scrisoare la Roma unde il descrie pe Iisus.

| GodBlessYou a răspuns:

Ce intrebare proasta laughing pai nu ai auzit de vorba magica? Inchizi ochii si spui "Doamne, dumnezeule ajuta-ma azi si nu maine" si iti apare o imagine cu Chuck Norris cu o grenada in chiloti, dar cand spui a doua oara iti apare Iisus Jidanu, simplu nu? Orice mamifer stie asta, se pare ca tu esti unul dintre ateii aia care nu stiu nimic despre Chuck Norris sau indieni, revinoti la lumina crestinismului si il vei vedea pe Chuck Norris si pe cei 7 indieni sau poti umbla in intunericul necunoasteri a marilor zei care au existat pe pamantul asta facut ca un covor rotund, dar ateul nu se dezminte, el se scarpina la nas si scuipa Somalezii, sau da cu piciorul in Evrei africani, asa ceva doar la Chuck Norris mai vedeai ala cu chiloti in grenada, te-am pupat pacatosule! Hai pa

| ZEU93 a răspuns:

Nu stiu cum arata dar eu tot cred in El big grin

| morningstar a răspuns:

Crestinii nu stiu cum arata Isus. Orice icoana sau obiect ce Il reprezinta nu este de fapt decat inchipuirea oamenilor. Nici Biblia nu se concentreaza asupra descrierii Lui fizice pentru ca nu pentru a-si expune frumusetea Lui fizica a venit El in lume, ci pentru a ne mantui.

| ELLSSA a răspuns:

Cum Dumnezeu a creeat omul dupa chipul si infatisarea Lui, asa si Iisus avea chip de om.El a fost nascut de Fecioara Maria, om de pe acest Pamant.De aceea in icoane apare Iisus cu chip omenesc.El a fost pamantean de-al nostruhappy

| lunarwolf a răspuns:

Pai,am vazut pe National Geographic un documentar super interesant.
Acolo,mai multi oameni de stiinta vorbeau despre giulgiu [panza cu care a fost Hristos acoperit]. Studiau posibila rastignire a lui Iisus. Dar au zis si ceva despre conturarea imaginii si cum au descoperit oamenii cum arata.
Cand a fost acoperit,Iisus a lasat 'mulaj' cu chipul Lui; adica a lasat imaginea chipului si corpului 'imprimata' in giulgiu.
Astfel, pictorii l-au luat si l-au studiat si au reprodus imaginea oe care o vedeau acolo. Asa au ajuns la portretul din zilele noastre.
Sa stii ca ce ti-am spus eu aici nu sunt aberatii. E real si presupun ca asta e singura explicatie logica si plauzibila. Mie asa mi se pare. happy
Anyway, sper ca te-am ajutat sa gasesti raspunsul la intrebarea ta.

| Enzo2011 a răspuns:

De pe o panza despre care se spune ca ar fi invelit fata lui Iisus dupa ce acesta a fost ranit sau dupa invierea Sa

| camy417 a răspuns:

Se spune ca fericiti sunt cei ce cred fara a fi vazut deci tu esti trist pana in cele mai adanci abisuri

| StarMagda a răspuns:

In primul rand chiar daca nu stiu sigur cum arata eu cred in El din tot sufletul meu.
Iar de unde se stie.El pe vremea aceea, era cunoscut in mai tot Israelul si chiar si la Roma.Cum spuneai Iisus din Nazareth, toata lumea stia despre cine se vorbeste.Si eu cred si stiu ca si pe vreme aceea cei mai multi stiau sa scrie, asa ca o fi scris cineva o descriere fizica a lui.Si ca nu e in Biblie,Aposotolii nu vad de ce ar fi scris cum arata, conteaza ce spunea, cum arata sufleteste.Si mai cred ca pe vremea aia mai erau si oameni talentati care l-au desenat, l-au pictat.Cu carbuni, pietre colorate, etc.Sunt sigura de asta.

| armand3004 a răspuns:

De fapt (din cate stiu eu) exista o carpa cu care a fost sters Iisus pe fata de sange cand urca dealul Golgotei, si acea carpa mai exista si in prezent intr-un muzeu, insa s-a gasit recent o pestera in care este desenat chipul lui Iisus, poti afla mai multe in legatura cu pestera pe stirileprotv.ro.

| laviii a răspuns:

Si L`au imaginat ei

| Arianaaa33 a răspuns:

Pai.cred ca pe vremea aceea s-au scris multe carti! Si asa, a ajuns aici! Dar nu cred ca conteaza cum arata Iisus, ci important e sa crezi in el; xFundahappysmug

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Din cer mai, din cer.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Adevarat laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu cred ca pe cand exista El, existau si pictori, care, stii tu... L-au pictat, si acea pictura a ajuns si in alta generatie, si L-au pictat din nou, si din nou, pana astazi, si acum (cred) cu totii stim cum arata Iisus. happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@irina, te inchini unei inchipuiri? De exemplu, de ce nu este reprezentat in icoane ca fiind negru, sau asiatic? Pe vremea aia oamenii mai migrau, sau umblau cu negotul asa cum umbla azi BOR cu cioara vopsita (parerea mea). Ce nevoie au crestinii de icoane si statui care-l reprezinta pe Iisus, cand si-l pot imagina in timpul rugaciunii? Biblia nu se concentreaza asupra multor lucruri, cum ar fi coerenta si logica, lasand la o parte metaforele de care este atat de plina.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@Vizitiul, eu cand sunt prost incep sa pun intrebari. Deci, ce dracu' este "dzo", in afara de corcitura aia de yak?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sint de acord cu tine, oarecum.nici nu putem sti cum arata pentru ca nu este posibil. Iisus este DUH SFINT nu materie.DAR nu mai este mult pina cind IL vom pute vedea,noi,cei de azi,din pacate, nu vom avea sansa, L-am alungat prea mult.Numai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@Vizitiul, multumesc pentru lamureala. Sincer, chiar n-aveam habar despre dzo.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Din negura vremurilor oamenii au cautat divinul.In fiecare cult, daca observati, exista pentru oameni aceeasi trimitere la cunoasterea de sine.Tot asa si in credinta noastra sintem indemnati in a ne cunoaste pe noi insine si a descoperi ca facem parte din vesnica energie indiferent sub ce forma sau chip.De asta exista in Biblie pasajul;"Nu te inchina la idoli". Iisus ar fi fost ingrozit la gindul ca unii oameni au incercat sa-i imortalizeze chipul sau trupul pentru ca stia ca sint trecatoare, sint de domeniul mortii ceea ce contrasta in mod evident cu nemurirea adeca cu ceea ce propavaduia El.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@vlad... Mai Vlade, cum naiba sa-si dea seama dupa chestia asta? Indiferent cum l-ai infasura pe unu' cu giulgiul, tot nu poti obtine o imagine clara a fizionomiei celui infasurat.