Pai doar nu vroiai sa moara gizas pe par.sau in par. totusi e gizas...asta a murit pentru noi omorandu-ne creierul...asa ca merita o cruce nu o teapa.
Isus a murit pe cruce.In Ioan 20:21 Toma spune:daca nu voi vedea in mainile lui semnul cuielor.nu voi crede. Daca era numai un par, era un singur cui pentru maini.
Termenul de cruce vine din latinescul crux/crucis.Nu stiu cum apare in Biblia ortodoxa, insa crucea inainte era un mod de omorare prin chinuri.Isus a murit asa pentru a ne arata iubirea lui fata de noi, murind pe cruce.Crucea a devenit un obiect important pentru biserica, din anul 321, odata cu schimbarea adevaratei zile de odihna, de la decretul dat de Constantin cel Mare.Referitor la par, nu am nici un raspuns pentru tine.
Crucea este unul dintre simbolurile cele mai răspândite şi în acelaşi timp printre cele mai vechi. El se găseşte pictat sau scrijelit în peşterile preistoriei (epoca de piatră), iar în Europa preromană şi precreştină el a fost un simbol preferat al celţilor (monezile lor ne stau mărturie). Ştim însă cu siguranţă că el a fost un simbol legat de divinităţi odată cu apariţia civilizaţiilor istorice (scrise), exemplul primar fiind Egiptul, unde crucea coptă (ankh) o vedem adesea în mâna diverşilor zei egipteni reprezentaţi de oamenii acelor timpuri, sau pe sarcofagele şi pereţii mormintelor lor. Sensul ei era acela al vieţii (imortalităţii), de aceea interpretarea cea mai frecventă este aceea a unei alăturări a organelor sexuale stilizate (ansa reprezentând vulva, în continuarea căreia este ataşat penisul la capătul căruia sunt situate testiculele). La apariţia lui, creştinismul a integrat şi el simbolul acesta străvechi.