| 4b a întrebat:

Decembrie 1879... o seara "nebuna" in care urla o furtuna amenintatoare. Un tren, niste suflete, o cale ferata, un pod.
"Mecanicul de locomotivă este nehotărît. Oare să îndrăznească să treacă peste pod în partea cealaltă pe o astfel de vreme?
Toţi cei care s-au aflat în acest tren au sperat că podul ar fi rezistent. Ei s-au înşelat. Toţi au murit, atît mecanicul de locomotivă, cît şi cei ce şi-au pus nădejdea în el."
La ce i-a ajutat faptul ca "au sperat"?

Răspuns Câştigător
| Woodenpints91 a răspuns:

Au vrut să se adeverească vorba cu "speranţa moare ultima". Şi aici a murit la propriu.

8 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

La nimic, daca nu sperau poate nu mai treceau podul si nu mai mureau.

| oliviaaa a răspuns:

Cum se spune, speranta moare ultima, si in acest fel ei au sperat la bine, sau staruit ca sa gindeasca pozitiv etc... ashas oamenii

eu in locul lor nu as fi sperat in asa o situatie, nu ca stiu deja sfirsitul, ci ca viata ne destina ceea ce trebuie sa se intimple, ori ca speram, ori ca nu speram, totul se intimpla asa cum e predestinat si nu putem schhimba nimic

succes =)

| RAY a răspuns:

La nimic, dar daca ai gandi in mod dramatic crezi ca ai mai rezista o zi?
gandirea pozitiva e un lucru bun in viata bine nu exagereata si rationala undeva in mijloc intre pozitiv si negativ

| WhatheWow a răspuns:

Theodor Fontane a scris o balada plina de sentiment, inspirat de aceasta intimplare si anume "The Bridge by the Tay". Eu cred ca dincolo de increderea pe care oamenii o manifesta fata de lucruri construite de ei, de cele mai multe ori, in situatii periculoase isi pun speranta si in Dumnezeu. Exista si un alt aspect al acestui dezastru, caci la vremea respectiva asa a fost catalogat, si anume, puterea fortelor naturii asupra oricarui lucru construit de om. Nimic nu poate fi perfect, mai ales atunci cind, dincolo de puterea noastra de previziune a ceea ce s-ar putea intimpla, de cele mai multe ori imprevizibilitatea naturii cistiga. ""A bauble, a bauble this structure made by the hands of men."

| xBya a răspuns:

La faptul ca au avut un ultim fir de care sa se lege, ca mai exista o sansa, ca nu mergeau direct spre moarte, altfel ar fi innebunit toata lumea. Speranta e ceea ce iti da putere sa incerci, sa mergi mai departe, sa stii ca nu e totul pierdut. Pentru unii e vitala.

| Gogu06 a răspuns:

Daca speri si ai si putina minte este perfect. Mai bine oprea trenul, coborau oamenii din tren, trecea trenul gol podul daca il trecea si apoi treceau si oamenii.
La ce l-a ajutat pe unul care a castigat 6milioane de euro la loto faptul ca a sperat sa castige?

| SkizoMetal a răspuns:

Să nu se gândească la moarte.

| SoulEater44 a răspuns:

I-a ajutat sa se identifice drept oameni. Sa fi om inseamna sa ai speranta pentru o cauza care sti ca e pierduta pana in ultima secunda, pana cand inchizi ochii, pana cand podul nenorocirii se destrama si mori. Sa speri inseamna sa fi viu.