anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Deci:
Îmi place astrologia.
Îmi place și religia.Si vreau neapărat să le pot îmbina pe amandoua ca și pasiuni.Cam așa stă treaba
Cum le pot îmbina pe amândouă astfel încât să nu fie păcat cum zic unii creștini? Deja mă răscolesc mult și mă mustră conștiința că citesc astrologie și mă gândesc la ea.
Am auzit că au fost și astrologi creștini și destui de multi in istorie
Ce îmi este clar e că am o atracție destul de mare către astrologie,planete,cer,Mistere, stele etc
Mă puteți ajuta/lămuri?
Se pot îmbina cele două?
Nu pot să mă împac cu asta stiindu-mu că ce îmi place și mie, astrologia(alaturi de sănătatea alternativa )este considerat păcat de către biserica.
Voi ce părere aveți?
Și chiar nu vreau ștearsă întrebarea asta va rog moderatorilor daca aveți toleranta si înțelegere pentru că sunt destul de afectat în privința asta și chiar aștept un răspuns concludent daca se poate, e vorba că mă răscolesc din privința asta Și nu e ok.
Va mulțumesc!

1 răspuns:
| Konstantinos99 a răspuns:

In aceasta directie noi crestinii ortododoxi suntem reticenti. Asa cum ti am mai scris, vointa poate razbate acesta limitare umana inclusiv prin predeterminismul oferit de zodii. Deci automat vorbim de o stinta limitata fata de teologia. Catolicii au fost mai impisi catre stinta chiar daca nu aducea aport duhovnicesc dar intre timp odata cu modernitatea si la ei a disparut acest interes. Exista un grup de astrologie in Bucuresti si Brasov (de studenti) daca esti interesat imi dai mesaj. Probabil calea cea mai buna e sa e sa te angajezi in domeniu, la oservatoarele astronomice poate si sa studiezi tu individual ce au descoperit altii si totul ca un hobby o simpla stinta nu ca o atotputernicie si cunoastere. Ca solutie alternativa vechii crestin si in general populatia din india a ramas in continuare ancorata in acest domeniu. Ei sunt cei ce cred in premonitii prin studiu astral. Deci doua cai astrologie ca stinta in Romania/uk sau in india cu aport spiritual. Si uite si in cazul tau pasii vor fi indrumati unde trebuie de Dumnezeu trebuie sa te rogi din toata inima si sa ai incredere.