Greu de spus,vezi ca deja a aparut o teorie a conspiratiei,este clar ca exista ceva, exista o boala care a afectat porci si multi ei murind cauza acelui virus, dar acel virus nu afecteaza omul nici carnea consumata de om de la un porc infectat cu acel virus, este rau pentru cei care traiau din asta, ma refer la cei care cresc porci la tara
Adevarurile sunt altele. Se urmareste ca oamenii sa nu mai creasca porci la tara in curte. Fiecare sa se duca sa cumpere de la magazin. Boala aia e oricum inventata.
De unde știi că e inventată? Poți aduce ceva demn de luat în serios în argumentarea afirmației?
Lăsând la o parte spaima porcilor mistreți, omul este considerat principalul factor care duce la răspândirea pestei. Te duci, mângâi porcii vecinului dacă îți sunt dragi, te speli pe mâini... Dar microbul îl iei pe pantofi și cam așa infectezi și porcii tăi.
Faza cu bucata de carne de porc între două felii de pâine, e o absurditate. Cam asta cred eu. Dacă s-a ajuns la asta, cu siguranță e o altă poveste de tipul „gripa aviară".
Bine, nici eu nu știu foarte bine cu ce se mănâncă boala asta (cu carne de porc, cel mai brobabil nu), dar să sperăm că fermierii vor ști să digere situația și vom avea carne de porc pe masa de Crăciun.
O ipoteză e că pesta porcină se răspândeste prin ce consumă porci, mulți oameni dau resturi de mâncare porciilor că deh au aceeași dietă ca noi, spre deosebire de câini și pisici aceștia sunt omnivori.
Bine de știut. Toate sunt posibile. Sper doar să nu apară un virus nociv pentru om, că noi abia ne descurcăm cu porcii. Mulțumesc pentru ipoteză. Nu m-am gândit la asta.
Mor porcii singuri sau vin sa ii omoare, cum adica mor la greu.
Poti sa explici.
Pai vezi daca africanii nu-si spala si ei din cand in cand porcii la c.ur? Apar tot felul de mizerii de-astea )))))
Virusi nu apar de la asta Hercule
Era o gluma )Mai detensionam si noi atmosfera pe aici, pai no?
Da,dar poate uni copii invata biologia de la noi
anonim_4396 întreabă: