| Alisstor a întrebat:

Deci lumea asta s-a dezvoltat mult. Dar totusi, mi se pare ca ceva e neintregula. Parca toti oamenii fac aceleasi lucruri la infinit, si nu se plictisesc. Trebuie sa recunosc ca ma plictisesc si cand pur si simplu ma uit la ei. Toata lumea dezvolta chestiile si activitatile inventate de altii si nimeni nu se mai chinuie sa inventeze altceva, ceva nou. Probabil ca daca toata lumea asta ar fi diferita, ar fi mai frumos. Totul a devenit de o repetitivitate jalnica. In plus, cei care incearca sa aduca ceva nou sunt priviti cu ochi rai in societate? De ce nu-i lasam pe oameni sa vuba cu idei noi? Pentru ca "asa am fost invatati", pentru ca "asa trebuie" si pentru ca "asa fac toti". Nu vi se pare ca pana la urma aceasta gandire universala despre corectitiudinea moralitatii este deseori gresita? Voi ati comenta celor care au vrea sa aduca ceva nou? Poate extravagant, poate chiar imposibil... Si ce ziceti? Am putea trai intr-o lume in care am percepe altfel "bunul simt" moralitatii? In care imaginatia ar fi pe locul 1 si nu s-ar pune pret pe lucrurile prestabilite?

Răspuns Câştigător
| SatanaInIzmene a răspuns:

Inovatiile nu sunt legate de moralitate.Comoditatea e un lux cautat la nesfarsit.Ia zi-mi tu, cat timp iti ia sa tai cu securea un pom cu diametrul de 2 m? Eee, cand te gandesti la drujba aia, parca iti mai vine sa-l tai. Oamenii se plictisesc constant din lipsa de imaginatie.Ai putea gasi ceva foarte distractiv si inventiv in orice lucru marunt care iti face placere.

De ce lumea condamna oamenii cu idei noi? Pentru ca in anumite perioade de timp,se nasc geniile,geniile sunt neintelese si de aici vin ¨noi nu am fost invatati asa¨.Cu timpul,toti vom vedea altfel lucrurile,intr-o lume comoda, mai comoda, foarte comoda.

9 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns:

Te inseli. Nu toata lumea este condusa de regulile stabilite de altii. Sunt foarte multe persoane realiste, creative si inteligente care gandesc in ansamblu. Ei intoarce pe toate partile orice afirmatie(indiferent de cine e facuta) sau orice este stabilit de altii ca fiind normal, adevarat, folositor si placut. Aceste persoane, prin calitatile avute, reusesc sa convinga, demonstreze si sa orienteze omenirea pe directia cea buna. Bineinteles, sunt si multe persoane mediocre care pun piedici, de aceea, aceasta evolutie este foarte lenta(greu de observat). Cei care aduc ceva nou in societate sunt priviti cu ochi rai de cei care nu pot gandi destul de profund normalul considerat si acceptat si nici noul adus de alte persoane. Bineinteles, noul adus poate fi anormal, aberant si nefolositor, iar in cazul asta, este normal ca lumea sa priveasca cu ochi rai.

| baru a răspuns:

Sall. Cam ciudata intrebarea ta. Te rog daca vrei sa o refolmulezi. Pa!

| Ferenin a răspuns:

Macar stii ce ai scris aici, pentru ca vad cateva contradictii majore! Reformuleaza si nu mai da copy-paste de pe nu stiu unde ca sa vezi ce cred altii, pentru ca atata timp cat nu ai pus intrebarea corecta, raspunsul va fi evident gresit!

| Alisstor explică:

Pai... ma refeream ca ne cam batem joc de cei care gandesc altfel decat noi. Si nu mi se pare in regula. Iar daca aceia incearca sa vina cu idei diferite fata de ale noastre, ii gonim. Pana la urma toata lumea face asta. Vi se pare normal?

| Nimic00 a răspuns:

De fapt cred că nu trebuie să vedem noi, dar aceste evoluţii se petrec,lent şi sigur. Lumea obişnuită nu are acces decât după ce e finalizat şi testat. Sunt oameni care inventează de zor, sunt sigură de asta, care au idei la care noi nu ne-am fi gândit, dar o iau încet, să nu producă bulversări. De fapt nouă chair de ni se pare, nu conducem şi nu decidem nimic de unii singuri. Cineva o face din umbră sau prin manipularea maselor, sau ceva. Nu toată lumea e diferită fiindcă aşa se vrea. Adică în prezent suntem diferiţi dar avem multe chestii comune şi de fapt asat se urmăreşte, să ajungem nişte roboţei, toţi la fel, uşor de prostit, folosiţi(o anumită clasă de oameni, şi anume cei din ţări sărace). Dacă am fi toţi ceva mai diferiţi am constitui un pericol, am fi ieşiţi din tipar, iar cei de genul ăsta sunt extraşi rapid, folosiţi în anumite scopuri, cele pe care oamenii de rând nu ar înţelege. Probabil că amd eviat mult de la subiect sau altele, îmi cer scuze.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand vrei sa te exprimi fata de cineva niciodata sa nu incepi cu ''deci''! Acesta se pune doar dupa o concluzie trasa, in fine...
Cu adevarat lumea asta s-a ''dezvoltat mult'', a progresat, nu a stat in loc, sa astepte nu stiu eu ce...
Daca nu faci si tu ceva chiar daca ti se pare ca copiezi pe celalalt, sa spunem asa, ca tu ai zis ca '' ma plictisesc si cand pur si simplu ma uit la ei'' - eh, daca n-am face cu totii ceva, ne-am plictisi intr-adevar, si-am ramane la stadiul de incapabili/neevoluati. Si atunci ma intreb, cum unul ca tine care are o gandire asa profunda, de se plictiseste de orice, cum va fi in stare sa faca ceva in viata asta? Experienta de unde va capata? - din plictiseala? - ioc!
Diferenta consta tocmai in ceea ce faci, si cum faci: venind cu noi idei, etc etc... schimband cate ceva in jur. Doar asa vei avansa draga, si nu stand/privind/visand, la cum altu face si schimba/reinnoieste/drege.
Moralitatea tine de educatie, si nu in ultima istanta de ratiune. Daca tu nu gandesti cum trebuie, atunci, eu nu pot sa te reeduc sau sa-ti spun sa-ti pese de ceva... si nimeni nu te poate scoate din asta, decat tu singur te poti scoate/corecta, evoluand!
''Omul sfinteste locul!'' - asa ca, vezi cum poti sa devii om! - caci ''munca innobileaza pe om!''
Acum poate singur iti vei putea da un raspuns la ceea ce tine de ''bunul simt'', iar ''imaginatia'' fiind pe ce loc vrei tu, punand pret pe ceea ce - iarasi - vrei tu!
Totul tine de tine! - nu de x sau y, z!
Numai bine iti doresc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tehnic s-au inventat atitea masinarii si electronice incit toate urmaresc un singur scop; comoditatea.Aceasta comoditate s-a instalat in mintea noastra care nu poate sa se elibereze.La inceputul omul avea simturile si instinctul la fel de ascutite ca oricarui animal dar a intervenit "comoditatea"si s-au atrofiat nemaifiind nevoie de ele.Au implementat reguli morale si toata lumea uita de natural.Problema e ca atunci cind acesti oameni vad unul "diferit"care se vrea "liber"dincolo de gloata indoctrinarea din ei nu le da voie sa-l accepte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce treaba are moralitatea aici the beat? a fi moral,nu inseamna a nu avea imaginatie,sau simtul creativitatii sau curiozitate,iar inovatiile in orice domeniu sau repetitivitatea este si in cele bune si in cele rele.ti se pare ceva in neregula? ce? daca in biblie este scris ca nimic nu e nou sub soare,cred ca este asa.dar un exemplu elocvent ar fi ca romanilor le venea apa in casa prin apeducte,banuiesc foaaarte curata,la vremea aia,iar noua ne vine impinsa de motoare, spalata curata, dar poluata si plina de rugina cu o puritate de 70 si ceva la suta.ideea ca avem apa in case.e ceva nou? doar modul cum e adusa.e repetitivitate? eeeeste.idei noi? da.nu as avea nimic impotriva descoperirii acelui combustibil ieftin,si la indemana tuturor,care va umple lumea de tot felul de vehicule publice si individuale, nepoluante dar foarte, foarte multe.sau o organizare sociala perfecta care sa satisfaca toate pretentiile incat sa spuna tooti ca sunt multumiti si fericiti in starea in care se afla. fara conducatori si legi.nici macar morale.

| IovanutAlin a răspuns:

Tot ce ai spus mai sus este foarte adevarat... dar nu inteleg intrebarea 100%...

Întrebări similare