| DorelSudoru a întrebat:

Definiti spiritul.

6 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Daca corpul poate fi definit ca o alcatuire inte cap, trunchi si membre, iar sufletul o combinatie intre minte, inima si vointa, spiritul e cel ce are intuitia, comuniunea, si constiinta. Deci, daca intuiesti ceva si vezi ca se intimpla, daca poti prezice ceva cu siguranta, daca poti comunica cu cineva, si aici intra orice fel de comunicare - cuvinte, idei, gesturi, etc, si daca sti ce e bine si ce e rau stiind sa jundeci intre ele pentru a face ce consideri ca e mai bine pentru tine, acele lucruri nu le faci cu sufletul (cu sufletul doar gindesti, ai emotii - simti ca "traiesti", si doresti anumite lucruri), ci cu spiritul. Daca credem ca viata ne sta in suflet, caci el e cel ce se "vede" cel mai bine, credem gresit - adevarata viata sta in spiritul nostru, partea cea mai profunda a fiintei noastre. Sufletul e doar o "unealta" de care spiritul se foloseste pentru a trai, capacitatile sufletului sunt puse in totalitate la dispozitia spiritului pentru a trai.

| mgtow a răspuns:

E ceva de care avem parte in noi, nu stiu exact cum sa iti zic. Cred ca are legatura cu sufletul nostru.

| shadovv a răspuns:

Spiritul esti tu. Tu ca fiinta. Nu corpul tau ci insuti tu in cea mai pura si mai simpla forma.

| Ucigasuldeprostie a răspuns:

Ca sa o luam in termeni culinari gandeste-te ca omul ar fi o savarina si siropul din savarina ar fi sufletul. Acum gandeste-te ce ar fi savarina aia fara sirop...

| negru30 a răspuns:

Cauta in dex

| ButelieCuPetrol a răspuns:

Spiritul=o energie motivanta a fizicului cat si a psihicului.Un fel de "cel de-al doilea oxigen", fara de care am fi niste bunuri materiale sau niste, obiecte de butaforie.

Întrebări similare