| Razvan a întrebat:

Demult am ascultat deja celebra "Scrisoare catre liceeni" al lui Tudor Chirila.Pentru cei care nu stiu despre ce vorbesc:http://www.youtube.com/watch?v=KjS7djkCHTI
Nu zic, mesajul este bun, inaltator chiar. Dar este el realist?
Ce putem schimba noi, concret in tara asta?
Nu cred ca e cazul unei revolutii, cred ca romanii au invatat destule din ultima revolutie.Suntem indemnati sa citim, de acord.Suntem indemnati sa ne cunoastem drepturile, din nou de acord.Intelegem ca generatiile trecute, au stat degeaba si nu au miscat nimic pentru viitorul nostru de asta acum trebuie muncim noi afara pentru a supravietui
Si acum se pun intrebarile:Tu, ce ai face pentru schimbare?
Si pentru generatiile trecute:De ce nu ai facut nimic pentru schimbare?
Ce presupune de fapt aceasta schimbare?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
5 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Mda, plina de avant, indemnuri, emotionala, revolutionara dar prea mesianica, insa fiecare cu perceptia lui. Mult mai profunda si realista vad aceasta scrisoare care trebuie sa puna semne serioase de intrebare.
http://www.piticigratis.com/2009/03/scrisoare-catre-liceeni/

| Bacemi a răspuns:

Presupune o schimbare in mentalitate. Am ascultat si eu scrisoarea si este litera de lege pentru mine. Trebuie sa le aratam ca se poate si altfel. Ca prin munca si respect poti ajunge cineva. Pentru o schimbare in bine as incuraja tinerii si as promova artistii.

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Ce frumos visăm cu toţii la schimbări majore când nu ne putem schimba nici măcar pe noi înşine...pe cine vrei să schimbi când tu încă asculţi toate bârfele în loc să citeşti o carte? De ce blamăm o societate care încurajează materialismul când un procent mare din populaţie pune la loto cel puţin de două ori pe lună? De ce criticăm tinerii noştri debusolaţi când noi le oferim cel mai prost exemplu posibil? începe să mă scârbească tot, până şi astfel de discuţii de la diferite persoane.

| AdelinaC a răspuns:

Schimbarea nu se poate realiza cu o singura persoana sau doar cateva.(cu o floare nu se face primavara). Ca sa schimbam ceva ar trebui ca toti oamenii din Romania, absolut toti sa ne schimbam si sa facem ce a zis el in scrisoare, dar lucrul asta e imposibil.Noi,cei care vrem sa schimbam ceva suntem mult mai putini decat marea majoritate, care nu vor nicio schimbare. Oamenii au invatat ceva de la revolutie?laughingnu cred pentru ca daca ar fi invatat ceva nu am mai fi ceea ce suntem azi.
Pt tara nu pot face nimic, dar as putea sa-mi schimb felul de a fi, anturajul, atmosfera din casa, etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Crezi ca putem schimba noi ceva concret in tara asta? In ziua de azi nimeni nu va face nimic, nimeni nu va misca un deget pentru ca majoritatea gandeste ceva de genul :"fiecare e pentru el". Nu cred ca vom putea face ceva concret. Dar stii cum se spune, ca sa schimbi lumea in primul rand ar trebui sa incepi cu tine. Ar trebui sa nu mai fim asa superficiali. Daca vom face asta cu siguranta se va schimba ceva.