Eu vad ca oameni se folosesc de mine si eu de ei,altceva nu vad,daca tu vezi altceva e bine,eu nu vad bunatate,empatie, iubire, poate sunt eu cheata, cine stie, am vazut aceste lucruri doar din partea unor persoane atat
Trebuie sa ne ducem in oricare tara straina. Acolo o sa te minunezi ce vezi pe strada.
Oamenii au sentimente (chiar daca sunt negative) si nu o sa inceteze sa se exteriorizeze doar pentru ca peste cativa ani oricum o sa fie morti. De fapt, pe mine chiar asta ma face sa nu-mi pese si mai tare. Crezi ca in trafic, cand iti taie unu calea te gandesti: mama, stai, ca e om ca mine si murim amandoi oricum. Nu, toti avem reactii impulsive, de moment, e firesc, ca nu suntem roboti.
Romanii sunt bagaciosi, nu poti sa mergi la paine fara sa porti o discutie cu o baba random. Nu-i un lucru neaparat rau. Dar romanilor le pasa prea mult de ce se intampla cu altii. Cred ca ar trebui sa fim mai indiferenti. Sau macar sa ne pese atunci cand trebuie si conteaza. Ca la barfa suntem primii, dar daca lesina un om pe strada nu se opreste nimeni sa vada ce-i cu el, isi zic: meh, un betiv, isi merita soarta si trec peste. Desi omul poate a lesinat de cald.
Oamenii pe care ii intalnesc pe strada nu ii privesc nicicum, daca mi se adreseaza frumos, raspund la fel.
Reacţii impulsive, de moment, este într-adevăr firesc să avem. Dar până acolo încât să-l faci bou? În discuţie nu e neapărat cuvântul pe care îl folosim, ci atitudinea. Făcându-l bou, sau javră sau mai stiu eu cum, tu îl desconsideri total ca om. Si nu e în regulă. Pentru că el este de fapt om. Chiar dacă a trecut cam brusc de pe o bandă pe alta sau a făcut o manevră prin care te-a stânjenit cumva pe tine, puţină înţelegere si îngăduinţă din partea noastră zic că e necesară. Se confruntă si el în viaţă cu acelasi gen de probleme ca si noi. Şi el plăteste taxe lună de lună, are si el probleme de sănătate, probleme în familie, la scoală sau la locul de muncă. Este deci un om ca si mine.
"Se confruntă si el în viaţă cu acelasi gen de probleme ca si noi. Şi el plăteste taxe lună de lună, are si el probleme de sănătate, probleme în familie, la scoală sau la locul de muncă. Este deci un om ca si mine." Chestiunile sunt mai complicate. In mare, probleme pot fi aceleasi,, insa intensitatile lor difera.
Nu ma astept, ca un om abuzat fizic, psihic si verbal in copilarie de catre parinti, cu o cariera inexistenta, sa se comporte normal in societate.
Lumea este extrem de complexa, iar fiecare are grija de fericirea proprie (preocuparea fata de ceilalti devide, de obicei, prioritate dupa atingerea nivelului de" saturatie materiala" )
Cred ca situatia economica este sursa tuturor acestor deviatii de comportament. Londonezii nu se vor comporta ca vasluienii.
Ideiile sunt imprastiate, dar cred ca se inteleg.
Nu e neaparat un raspuns, ci mai curand o scurta parere adusa in conversatie.
Bucurestiul e si un caz mai special pentru ca mai toti oamenii care se muta aici (cu serviciul, facultatea) vin pentru o viata mai buna iar acest lucru le da o anumita tendinta de a fi mai egoisti si de a-si urma propriul interes.
Mai e si aglomeratia si stresul care le accentueaza starea de agresivitate pe care trebuie sa si-o mai refuleze din cand in cand.
Dar chiar si in conditiile astea eu tot cred ca ar trebui sa fim mai ingaduitori unii fata de altii si sa ne controlam impulsurile, sa ii tratam pe altii cum ne-ar placea noua sa fim tratati.
Si noi suntem oameni fiecare cu o informatie genetica de la parinti,cu manierele invatate de acasa sau nu! Se mai pune anturajul, calea in viata pe care o alegi, instinctul animalic, autocontrolul, peripetiile prin care trecem...Toate la un loc nu raman asa, psihicul omului e in continua schimbare, daca apare ceva brusc in viata lui se schimba.
Suntem si noi oameni, într-adevăr: si eu, si tu si toţi. Dar cred că mai este nevoie încă de multă educaţie pentru a se ajunge la o mai bună atitudine din partea tuturor.