Hmm, nu prea iti place Titu Maiorescu.
De Cioran ce spui?
"Femeile sunt nişte nulităţi simpatice. Cu cât te gândeşti mai mult la ele, cu atât le înţelegi mai puţin." - Emil Cioran
Aşa e, Cioran nu se poate compara cu literatura feministă a lu' Simone de Budoar ş.a ca ea.
Unul din ei a studiat toată viaţa, pe când ceilalţi scriau deja primele jurnale pe veceu la şapte ani...
Hai că m-ai tâmpit cu asta!
Auzi că scrie! " am si eu citatele mele, si perspectivele mele, nu sunt interesata de ce spun astia din literatura"!
Uite cum toţi proştii s-au găsit să comenteze pe Cioran, eu zic că am regresat destul şi poate veni apocalipsa.
Mai ziceam şi că după ce beau nefiltrate, dau la raţe şi-mi ridic poalele, dar asta nu înseamnă că trebuie să-mi gravezi toate vorbele pe căni de suveniruri.
Nu te doare undeva de Cioran- ceea ce nu ar fi foarte grav, având în vedere că nu l-ai putea înţelege şi e foarte okay dpmdv, ci că te doare undeva de toată literatura. Mai bine îţi găseşti altceva cu care să te lauzi.
Calmează-te, femeie
Reciteşte ce ai scris, şi nu mai fi isterică degeaba: "Nu-mi bat capul cu ce spun personalitatile literare in afara cartilor pe care le scriu." Asta am scris şi eu, revin-o când te linisteşti.
"Voi înmulţi mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naşte copii; atrasă vei fi către bărbatul tău şi el te va stăpâni"
Tu cum comentezi asta?
Hmmm.
Gandirea lui Titu Maiorescu se aseamana foarte mult cu gandirea lui Dumnezeu.
...
...
Te pomenesti ca...
Poate isi dadeau intalniri la un "pahar de vorba" precum Eminescu si Ion Creanga, mai sti?
Ce sa spun, cred ca fiecare are un rol nu doar barbatul si femeia, referitor la familie ce sa spun eu nu vreau asa ceva, imi place liberatea mult
O femeie cu atitudine și deșteaptă care și demonstrează că mințile chiar și ele sclipitoare se mai înșală. Ai respectul meu aici. Oricum ceea ce a zis Cioran nu prea e comparabil cu ceea ce a zis Titu care bagă gramajul în treaba asta ceea ce mi se pare și o enormitate însă ceea ce a spus Cioran este și interpretabil când zice "nulități" iar cu faza că femeile sunt mai de neînțeles și complicate să fim serioși cam asta consideră peste jumătate dintre bărbați.
Oricum înșiruirea acestor citate nu prea știu ce vrea să însemne, ori vrea să pună în evidență că intelectualii români erau misogini ori că erau proști ceea ce nu mi se pare foarte ok.
Problematica femeilor în societate este un subiect extrem de sensibil care- pentru faptul în sine că este extrem de sensibil- nu poate fi discutată de oricine, aşa că mai bine nu ar fi discutat niciodată şi să rămână într-o pâclă indefinită, în care cele două părţi să poată convieţui în înţelegere, chiar dacă asta ar constitui un compromis, o menajare a femeii.
Femeile nu sunt egale cu bărbaţii, nici asemănătoare, nici substituente. Dpdv fizic, moral, emoţional şi datorită altor factori exteriori, am putea trage concluzia sumară că femeia este inferioară, şi nu am greşi. Dar ar fi un rezultat superficial, incomplet.
Totuşi, datorită păturii imense de idioţi, ar trebui să rămânem la neadevărul -protectiv- cum că femeia este egală cu bărbatul. Nu femeia intelectuală trebuie să creadă asta, nu bărbatul intelectual, nici chiar femeia idioată, CI bărbatul idiot, în a cărui "mână" informaţia că femeia este diferită faţă de bărbat, şi în anumite măsuri inferioară, ar fi o informaţie periculoasă şi o va utiliza greşit.
De asta e bine ca noi femeile să fim menajate în acest subiect, să fim considerate egale.
Când vom scăpa de masculii bătuţi în cap, vom putea discuta şi punctele de vedere filosofice şi opiniile lui Cioran, şi, o femeie înţeleaptă va înţelege şi accepta nu cu anevoie că nu este egală cu bărbatul, pentru că ştie că atribuţiile sunt paralele, ea iubeşte şi naşte, ea e admirată, ea creează punţi, le întreţine, alină, menţine, etc, chestii pe care bărbaţii (hetero) nu le pot face, pentru că fac altele.
Iar o femeie care nu îşi înţelege locul, cât de intelectuală ar fi, îşi pierde din atribuţiile feminine, sau, mai rău, ajunge să fie tratată cum îşi doreşte: ca un bărbat. Ceea ce nu este proiectată să suporte.
noile feministe este unul dintre cele mai greşite "fenomene" care s-a putut întâmpla cu lumea asta. Dar e de înţeles datorită bărbaţilor idioţi care există.
Da este normal că din anumite puncte de vedere cele două sexe nu pot fii numite egale. Din punct de vedere fizic în primul rând. Pe de o altă parte și anumite studii au arătat particularități ale creierului femeii și ale bărbatului dar să știi că anumite lucruri bat regula. Eu prefer să consider că fiecare individ este diferit fie el bărbat sau femeie, acum din punct de vedere intelectual sau al modului de a gândi, al modului de a fi deși sunt anumite lucruri care se vede că se întâlnesc mai mult la bărbați sau mai mult la femei dar mereu vor fi indivizi care bat regula deci de aceea consider că se optează pentru egalitate indiferent, și așa este cel mai bine, pentru că în primul rând suntem oameni. Oricum cum spuneam tu pari o femeie inteligentă și încă o dată îmi exprim aprecierea pentru tine, am și răsfoit prin alte răspunsuri și îmi place și atitudinea ta. Acum fiecare femeie este foarte bine să aleagă drumul ei... Otilia spunea că rolul femeii este doar acela de a fi plăcută și merge pe acest principiu, alte femei aleg să desfășoare activități sau a fi într-un mod care nu este în concordanță cu acest principiu dar cum am mai spus suntem diferiți și ca bărbați vom aprecia diferite tipologii de femei. Cât despre chestia cu feminismul eu actual o văd ca pe un lucru foarte aiurea deoarece drepturile omului sunt ale omului nu doar ale femeii sau doar ale bărbatului. Dar în principiu ajung la concluzia că suntem liberi, fie bărbați, fie femei să fim cum vrem și să facem ceea ce vrem atât cât ne permit caractersiticile pe care le avem și trebuie să ne comportăm cuviincios fără să cerem anumite avantaje doar pentru că suntem bărbați sau femei. Să cerem avantaje când merităm să le avem.
Ia uite cate apasa pe umerii mei, d-asta ma trezesc cocosat dimineata si imi ia cel putin o cafea sa ma indrept!
Pe umerii tuturor apasa cate ceva si fiecare isi ia existenta la fel de in serios, chiar daca lucrurile par altfel din exterior. Un lider de tara, care trebuie sa decida soarta a milioane, simte aceeasi presiune ca o pitipoanca care se trezeste cu un cos pe frunte, intr-o dimineata fatidica, si se percepe in postura ca Fat-Frumos sa nu o mai care pana in Dubai. Pentru ca nu exista "barbati" si "femei" decat atunci cand vorbesti despre trasaturi definitorii, in rest exista doar indivizi asupra carora guverneaza propria realitate.
Da, exista "diferenta craniana" intre sexe. Exista o multitudine de diferente, de toate felurile. Dar asta nu inseamna ca progresul apasa doar pe umerii barbatilor sau ca diferentele dintre sexe se datoreaza progresului. In realitate progresul apasa pe umerii anumitor barbati si anumitor femei. Altii (barbati si femei) nu simt nici o presiune, pe cand altii aleg sa-si urce pe umeri proprii demoni (de cele mai multe ori roduri ale imaginatiei) si apoi sa se lase consumati de catre ei. Nu e progres, e natura umana.
Si cum sa spui ca femeia e redusa la un rol mai marginit, tocmai acum, cand femeile se bucura de mai multe drepturi si oportunitati decat barbatii? In era noastra femeilor le este mult mai greu sa moara de foame decat barbatilor. Ca niciodata in trecut femeile pot influenta direct soarta intregii omeniri si vine Titu, cu cheala lui, sa ne spuna cum femeile devin abia acum, bibelouri.
Ca fapt divers, eu ii banuiesc pe Titu Maiorescu si pe Eminescu de scarpinari la lorgean. Acum, nu stiu sigur daca relatia era exclusivista sau li se mai alatura si Creanga pentru cate un threesome...
Motivul pentru care femeile nu sunt apreciate, respectiv antrenate precum barbatii... Diferenta craniana? Nu craniul sta la baza constientului, ci creierul. Atat timp cat creierul este normal din punct de vedere fizic, toti avem aceleasi drepturi. Probabil ca in trecut se credea ca barbatul are forta, deci el isi apara familia, dar in zilele noastre banii nu se castiga cu muschii ci, cu creierul. Aceasta idee de TiTu M. trebuie desfiintata. De aceea, pledeaza contra;>
phebsss întreabă: