Timpul e o mărime ce o putem percepe, el e existent indiferent de existența sau nonexistența conștiinței noastre. E cum ai zice că spațiul există doar din cauza conștiinței ceea ce e aberant. Una e că putem să le percepem ca sisteme organice vii dar asta nu înseamnă că în absența noastră nu ar exista. Timpul este măsurat în secunde, o unitate impusă de noi. Și eu acum pot modifica măsura timpului inventând noțiunea de hidrogoladă de exemplu. Zic că o hidrogoladă înseamnă 22, 3453 secunde. Automat noțiunile legate de măsurarea timpului se schimbă însă el rămâne la fel, rămâne independent de noțiunile noastre. Noțiunile adăugate de noi e ca să înțelegem ceea ce se întâmplă. Noi avem puncte de reper pentru a defini această mărime. În fine, ceea ce vreau să zic e că una e să o percepem și să o definim și alta e să existe. Dacă noi nu putem percepe sau defini o mărime asta nu înseamnă că nu există.
Cât despre eternitatea timpului sunt lucruri destul de ambiguu. Am văzut de curând un documentar în care se spunea că timpul se oprește în interiorul unei găuri negre și cam așa s-a petrecut și cu singularitatea aia de la începutul declanșării Big Bang-ului(în lipsa timpului). În singularitatea aia probabil virtuală la apariția ei timpul era null așa cum se spune acolo dar ca să apară tot e nevoie de un moment. Elementul spațiu-timp eu unul cred că a existat întotdeauna indiferent de valorile variabile pe care și le-a însușit. E destul de vag, știu, însă timpul e o noțiune relativă și știm asta iar relativă nu din punct de vedere al percepției conștiinței ci din punct de vedere experimental, real.
Timpul reprezintă evoluția unui sistem, fără timp nimic nu ar evolua, totul ar stagna. De asemenea timpul este considerat cea de-a patra dimensiune căci este un element decisiv al orientării și percepției indispensabil spațiului. Ceea ce trebuie să știm că există este spațiul, timpul, energia și un factor virtual ca să îi zic așa(care ar fi tot o consecință a energiei, dar totuși, de unde atâta energie?). Ceea ce am mai văzut e că se consideră că universul nostru e însuși o nulitate. De exemplu tu sapi o groapă. Pământul pe care îl așezi lângă groapă reprezintă universul însă ca acesta să existe acolo acea groapă e necesară și acea groapă pe larg poartă denumirea de energie negativă. Totuși care e factorul care produce în mod virtual apariția particulelor și antiparticulelor? Energia de vacuum? De unde provine ea? Cum s-a separat energia pozitivă de cea negativă? Eu zic că mai sunt lucruri de cercetat pentru a afla anumite răspunsuri. Poate mai facil ar fi să introducem noțiunea de multivers într-un cardul mai mare dimensional(un avantaj în plus ar fi o teorie unificatoare, adică o teorie a existenței, a totului) cu un număr mare de universuri(oare această noțiune e introdusă doar pentru a facilita ceea ce nu înțelegem încă? încă se vrea să se demonstreze anumite lucruri experimental care ne-ar aduce cu un pas mai aproape de înțelegere). Desigur acțiunea unuia față de altul se produce tot în cadr.ul temporal. Ceea ce cred eu în concluzie e că spațiul și timpul sunt dimensiuni, adică mărimi, indispensabile a tot ceea ce există(energia). Pentru ca ceva să existe are nevoie de spațiu și timp, până și vidul are nevoie de spațiu și timp. În plus avem nevoie de energie. Astea sunt cele 3 ingrediente ale universului. În plus ar mai fi un factor necunoscut sau probabil eternitatea în sine(care e posibil să fie o realitate). E greu să ne imaginăm eternitatea, nu? Noi vrem să descoperim doar cauze explicative însă o eternitate implică cauze? Eu cred că nu.
Desigur lucrurile sunt mult mai complexe decât prezentate aici, răspunsul meu e o fărâmă dintr-o înțelegere limitată.
Eu cred ca timpul este ca un fluviu ce curge... si curge... totul depinde numai cum trecem noi pe langa el.
Bună, timpul nu este o notiune inventata de fiinta umana. Prin analiza chimica se poate descoperi vechimea unor obiecte. Prin metode stiintifice s-a descoperit ca Pamantul are aproximativ 4, 57 miliarde de ani... crezi ca a trait un om atat sa numere toti acesti ani? Modul cum percepem timpul cred ca reflecta teoria relativitatii timpului care sustine ca timpul se dilata privit dintr-un alt sistem de referinta(cand iti amintesti de copilarie te gandesti ca timpul trecea mult mai greu decat in momentul actual).
Oameni de stint sustine ca, nu exista trecut si viitor ci doar prezent?! Eu mas opune si as sustine ca exista trecut si viitor, de oare ce daca te uit la cei mai faimosi prezicatori ei au gicit viitorul cateva exemple ce adeveresc cu privinta la viitor http://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3269140, Deci tinpul este asa cum al stim de ne oprit!
Oameni de stinta sustin ca nu exista trecut si viitor ci doar prezent. Eu as avea curaj sa contrazic oameni de stinta! Si am de ce, de ce? E bine daca te uiti la cei mai celebri prezicatori vei vedea cateva preziceri cu referire la viitor, Catea exemple http://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3269140, tinpul este ceva care nu är trebui sa ne batem capul cu, e ceva care doar vine:) si pleaca.