| BeyondTheDarkSun a întrebat:

"Destinul deziluzionează doar pe cei care socotesc că existenţa acestuia se justifică prin temelii veridice." - Cioran.
Credeţi în destin?
Pe baze subiective,consideraţi că există mai multe tipuri de destine?
Un exemplu de destin care se poate confirma ca fiind adevărat ar putea fi acel destin iminent,acesta fiind reprezentat de moartea fiinţei umane.
Poate exista acel tip de soartă în care acţiunile sunt reprezentate de execuţii aleatorii,dar al căror rezultat este întotdeauna acelaşi, în funcţie de soarta?

14 răspunsuri:
| CoquineNoire a răspuns:

Da, eu cred in destin, iar singura chestie care ar putea declansa mai multe tipuri de destin ar fi moartea provocata.
de exemplu, unul decide sa se sinucida, si acest lucru deregleaza un ciclu, un curs stabilit: oamenii sau circumstantele pe care trebuia sa le intalneasca nu vor mai avea loc, si asta le schimba si lor cursul vietii. am citit asta undeva, cu toate ca nu stie nimeni ce se intampla dupa moarte sau daca exista destin, dar totusi mi s-a parut interesant.
mai scria ca dupa moarte ai o datorie fata de acei oameni, sau fata de acele circumstante, ca totul se plateste, insa nu ma refer la iad.
rezultatul nu poate fi acelasi, in acest caz, daca unul alege sa nu mai traiasca, sau, poate o ia de la inceput, in alta viata.
dar totusi, poate si decizia de a te sinucide face parte din destin, destinul te-a impins sa faci acest lucru, dar who knows...in fine, asta e parerea mea.

| geoka23 a răspuns:

Tu nu poti controla nimic, noi nu ne putem controla pe noi insine dar mite destinul nostru.Destinul nostru poate e scris poate nu, dar un lucru il stiu! til poti modela dupa placul tau

| Exilee a răspuns:

1. Nu. Fie ca exista un destin, fie ca ni-l "construim" noi, el va fi unic.
2. Daca asta ar fi "reactiunea fortei",( absenta vietii) atunci da. Sper ca-mi intelegi punctul de vedere big grin

3."xista acel tip de soartă în care acţiunile sunt reprezentate de execuţii aleatorii, dar al căror rezultat este întotdeauna ACELASI" ( am subliniat acest termen). Exista probabilitatea ca executiile stocastice sa duca la rezultate diferite ( daca si actiunile sunt tot diferite).

| BeyondTheDarkSun explică (pentru Exilee):

Ok,deci...ramanem la - "Totul este relativ" laughing

| ErrorFound a răspuns:

1. Nu
2.Din moment ce nu exista, nu...
3.Nu. Si imortalitatea poate fi dobandita.

| BeyondTheDarkSun explică (pentru ErrorFound):

Cum poate fi dobândită imortalitatea? Sau mai precis, despre ce fel de imortalitate vorbeşti?

| ErrorFound a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

N-am spus ca este posibila la momentul actual. happy
Imortalitate fizica. Alta nu exista.

| bobbyjah a răspuns:

Citatul nu spune ca destinul nu exista, spune ca nu este "fix" din punctul meu de vedere. Poate unii ati auzit de chestia ca ne decidem toata viata chiar inainte sa ne nastem."Destinul" este un plan trasat in idei principale laughing dar nu este fix. poate fi schimbat, si cum e vorba aia "uneori il mai uimim si pe Dumnezeu"

| UnunderstoodArtistHere a răspuns:

Nu cred. Daca e cum zici tu si soarta ne e scrisa cand ne nastem inseamna ca Dumnezeu hotaraste atunci daca ajungem in rai sau iad si nu-i adevarat. Ceea ce facem, facem cu mana noastra si noi ne hotaram destinul.

| sticla09 a răspuns:

Lucrurile sunt asa cum sunt. nu poti crede in destin atata timp cat ma duc sa iau paine si-mi imprastie creierii pe 50 de metri un fiu de parlamentar sau ma arunc de la balcon azi, maine, poimaine, cine stie. unde e destinul cand sunt atatea variante care le poti controla chiar tu? vorba aceea, destinul si-l mai face si omul.

| BeyondTheDarkSun explică (pentru sticla09):

Da,ştiu că nu există destinul, după cum se vede din citatul pe care l-am scris mai sus.Dar doresc să aflu mai multe păreri, să încercăm să filosofăm asupra acestui subiect, oarecum.

| Hombre a răspuns (pentru sticla09):

"vorba aceea, destinul si-l mai face si omul."
Aproape in toate cazurile.

| Sergiu1996 a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Nu exista destin, fara suparare, dar devii straniu. Viata unui om, uneori se rezuma la o coordonata ineluctabila-destinul...

| BeyondTheDarkSun explică (pentru Sergiu1996):

Of...macar ai citit raspunsurile mele? Am zis ca nu cred in destin, la acel moment am pus intrebarea doar din pura curiozitate filosofica.Doar nu vrei sa ma limitez in a pune intrebari numai din ceea ce recunosc eu ca fiind adevarat sau fals...