| sisiucar a întrebat:

Din cate am citit si am studiat despre creierul uman am invatat ca fantomele si chestiile paranormale sunt doar datorite imaginatiei noastre dar intrebarea mea este big grine ce unii vorbesc si isi imaginează de asa ceva?

Răspuns Câştigător
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Hm, pai nu stiu sigur.
Dar parerea mea e ca nu totul a inceput asa din senin. Probabil ca a fost ceva acolo paranormal care a declansat aceste... idei. Sau mai bine zis ceva paradoxal.
Si dupa cum sti, si in zilele noastre, daca spui ceva la cineva, si acel cineva spune la altcineva, nu mai are exact acelasi inteles, ( mai baga de la el). Deci cam asta ar fi, plus ca, creierul uman e capabil de ori ce, deci nu poti sa spui>.
Ma rog, asta e doar o parere a mea...

6 răspunsuri:
| Boieriu_Elena_1981 a răspuns:

De exemplu eu, cand vb imi si imaginez cam cum s.ar fi intamplat, si altcineva vb cand vb eu imi imaginez. Unii fac lucrul acesta, altii nu. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti recomand sa citesti mai mult si sa nu te multumesti niciodata cu ce stii.
Asa zisa stiinta nu a descoperit inca nici 5% din misterele creierului uman.

| anonimg a răspuns:

Pentru unii este imaginație, iar pentru altui este adevăr. Daca asa stau lucrurile, atunci care este adevărul? Dar unde putem să găsim răspunsul la întrebarea aceasta? La cei care cred sau la cei care nu cred?
Biblia spune ca lucrurile spirituale se judecă spiritual. Si pentru ca vorbim de lucruri -fiinte- spirituale, atunci trebuie să ascultăm ce spune Biblia; nu părerile oamenilor, nu ale savanților, nu părerea mea sau a altuia, ci doar a Bibliei.

| alessia5158 a răspuns:

Cand, prin metodele sale specifice,"maria sa " Stiinta, nu poate cerceta catalogheaza orice fenomen, manifestare neobisnuita si inexplicabila ca fiind in afara normalului(paranormal). Printre multele "chestii" pe care stiinta le trece in domeniul paranormalului sunt :combustia umana spontana,telekinezia,telepatia,vindecarile miraculoase, deja vu, experientele de dupa moarte, levitatia etc., etc.---- vezi mai multe :http://www.descopera.ro/......paranormal

| sublime89 a răspuns:

Pentru ca au fost superstitiosi, sau s-au speriat de unele lucruri pe care nu le-au inteles, sau simturile i-au inselat etc. Oamenii se pot pacali singuri mult mai usor decat credem.

| dragos120 a răspuns:

Nu sunt om de stiinta, dar pot spune asa:

Creierul e un produs al evolutiei si nu e nici pe departe perfect. Creierul uman e foarte predispus la a se pacali singur. Ex.: daca noaptea vedem un tufis care se misca mai brusc nu zicem ca e vantul, zicem ca e satana sau vreun balaur.

E normal sa simtum lipsa persoanelor pierdute, insa realitatea trista e ca nu mai sunt, stafiile, monstrii, spiritele sunt doar imaginatia noastra.

In univers nu exista bine sau rau, rai sau iad, spirite, entitati si fenomene supranaturale. Toate sunt false interpretari ale lucrurilor care nu ni le explicam, inca.