| Channa a întrebat:

Din cauza atractiei gravitationale moleculele ar trebui sa se stranga intr. o patura subtire, in jurul Pamantului. Dece nu se intampla asta?

Ajutati-ma va rog dau funda!

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
7 răspunsuri:
| mihaibrasov a răspuns:

Dar atmosfera ce e?

| Skylar a răspuns:

Din cauza legaturilor moleculare

| muffy1 a răspuns:

Da, confunzi moleculele cu planetele, la atomi si molecule se aplica mai mult fizica quantica, forta gravitationala nu exista, sau daca exista nu a putut fi masurata si este neglijabila, mai ales pentru a produce asemenea lucru de care zici. si apoi, despre ce molecule vorbesti, si corpul tau e format din molecule, si aerul e format din molecule, si de ne uitam, formeaza sisteme moleculele astea, atmosfera, organismele, roci, apa

| Korrawi a răspuns:

Conform fizicii moderne există 4 forţe fundamentale care controlează toate tipurile de interacţiuni descoperite în Univers. Prima şi cea mai uşor observabilă forţă este gravitaţia. Este o forţă de atracţie care se manifestă între toate entităţile care au masă proprie. Pentru ca efectele gravitaţiei să se facă simţite, un obiect trebuie să se afle în apropierea unui corp foarte masiv, asemenea stelelor, planetelor sau sateliţilor naturali ai planetelor din cadrul sistemului nostru solar.

A doua forţă fundamentală este de fapt rezultatul unificării a două fenomene extrem de cunoscute - electricitatea şi magnetismul. James Maxwell a observat că electricitatea şi magnetismul sunt două manifestări ale aceluiaşi lucru şi a unificat forţele electrice şi magnetice în 1864, dând naştere conceptului de electromagnetism. Noua forţă, forţa electromagnetică, este forţa responsabilă pentru transmiterea luminii şi a celorlalte tipuri de radiaţie ale spectrului electromagnetic.

Forţa nucleară slabă, responsabilă pentru fenomenul de descompunere radioactivă, este a treia forţă fundamentală conform modelului ştiinţific acceptat în fizica modernă. Forţa nucleară slabă este în fapt o forţă de contact, ceea ce înseamnă că acest tip de forţă îşi face simţită prezenţa atunci când două particule elementare sunt în contact sau la o distanţă foarte mică una de cealaltă.

În fine, forţa nucleară tare, cea mai puternică dintre cele 4 forţe fundamentale şi care acţionează pe distanţe extrem de mici, este forţa care ţine alături, în cadrul nucleului atomic, protonii, neutronii şi alte particule subatomice.
TLDR: Gravitatia este cea mai slaba dintre ele,
At the temperatures common to our world, four discrete forces govern the interactions of matter - gravity, electromagnetism, the weak nuclear force, and the strong nuclear force. Each force is carried by a separate "messenger particle" unique to it and still being researched. The strong force is by far the strongest of the forces, followed by the electromagnetic force, the weak force, and finally the extremely feeble gravitational force.
http://library.thinkquest.org/27930/forces.htm

| radu76ers a răspuns:

Acest lucru se intampla dar nu poate fi observat cu ochiul liber, fiindca omul nu are aceasta capacitate vizuala.

| Channa explică (pentru radu76ers):

Tin sa te anunt ca acest lucru nu se intampla din cauza miscarii termice care este o miscare permanenta si dezordonata a moleculeleor unei substante de aceea aceasta miscare face ca moleculele sa se miste haotic in tot universul fara sa stea intr-un loc fix cum se presupune problema...acum am descoperit si eu acum big grin

| DubluV a răspuns:

Deoarece între molecule există o forță de frecare care nu permite asta, și rețelele de molecule la fel, plus la asta, energia solară permanent primită împiedică acest fapt.