anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Din ce am observat pana acum in viata, oriunde exista un om bun la suflet se gaseste unul mult mai rau care sa profite de pe urma bunatatii acelui om.
Ce sa-ntelegem de aici ca Dumnezeu ne vrea buni doar ca sa profite de pe urma bunatatii noastre?

8 răspunsuri:
| ciprian_7143 a răspuns:

Dumnezeu ne vrea buni ca sa fim buni, nu pentru ca sa profite cineva de bunatatea noastra ci ca asa trebuie sa fim.Totusi bunatatea este sora buna cu naivitatea.Totul depinde de noi! Trebuie sa nu mai fim naivi ca bunatatea sa aiba valoarea ei.In rest Dumnezeu nu are nici o legatura cu ceea ce decidem noi in viata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Azetec? Dumnezeu in relatiile cu ceilalti oameni ne spune sa folosim dreapta masura.si judecata. uite japonezul spune ca; daca-i dai unui om un peste, el va avea de mancare azi.dar daca-l inveti sa prinda peste, va avea mancare toata viata.deci daca ala vrea sa profite de tine, tu vei hotara cat ii vei permite.

| Moiseicip a răspuns:

Poate Dumnezeu ne incearca in diferite moduri?

| Moiseicip a răspuns:

Poate Dumnezeu ne incearca in diferite moduri

April
| April a răspuns:

Bunatatea tocmai de aceea e bunatate pentru ca se adreseaza atat celor buni cat si celor rai.Ce s-ar intampla daca am fi buni numai cu cei buni? Ar avea faptele noastre o inalta valoare morala daca am raspandi bunatatea noastra numai asupra celor buni? Ca profita sau nu,in sens material sa spunem, e mai putin important; important este ca s-a gasit un om bun si generos. Daca vrei neaparat un raspuns biblic, as zice ca Dumnezeu se bucura mai mult atunci cand un om rau se impartaseste de bunatate decat atunci cand unul bun, din fire sau convingere, n-a fost atins vreodata de rau.In pilda fiului risipitor tatal face un mare ospat de bucurie ca i s-a intors fiul risipitor in vreme ce nu serbeaza in niciun fel pe fiul ramas, harnic si cinstit, alaturi de el. Oaia raacita si revenita la turma produce o mai mare bucurie decat cea care nu s-a ratacit niciodata.De ce? Fiindca una e sa crezi fara sovaire si sa-ti urmezi necurmat credinta si alta e sa ti-o pierzi, sa raacesti in incertitudini si s-ao recapeti in urma experimentarii. Dumnezeu se bucura cand SUNTEM buni, dar exulta atunci cand DEVENIM buni.Fiindca am ales binele, folosind liberul arbitru. Divinul din existenta, armonia universala castiga atunci cand omul e bun.

| luana1 a răspuns:

Depinde din ce punct de vedere privesti lucrurile. Daca faci bine pentru a obtine elogii vei astepta mult si bine.Scopul bunatatii sufletesti cred ca este cu totul altul.

| DBlack a răspuns:

Oamenii buni, cu adevarat buni au si psihicul destul de dezvoltat incat isi da seama imediat daca cineva vrea sa profite de bunatatea lui. happy

creatorul te-a inzestrat cu tot ce ai nevoie. el nu este de vina cu nimic ca tu nu esti in stare sa le folosesti

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De ce il bagi la inaintare pe dumnezeu? Viata este o jungla. Esti slab, ti-o trag! Ce ti-e atat de greu de inteles?