Eroare umană. Nu putem atribui orice nenorocire Lui Dumnezeu. Biblia ne dă un exemplu foarte clar în privința aceasta:
" În vremea aceea au venit unii şi au istorisit lui Isus ce se întâmplase unor galileeni, al căror sânge îl amestecase Pilat cu jertfele lor. „Credeţi voi", le-a răspuns Isus, „că aceşti galileeni au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi galileeni, pentru că au păţit astfel? Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel. Sau acei optsprezece inşi, peste care a căzut turnul din Siloam şi i-a omorât, credeţi că au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi oameni care locuiau în Ierusalim? Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel." El a spus şi pilda aceasta: „Un om avea un smochin sădit în via sa. A venit să caute rod în el, şi n-a găsit. Atunci a zis vierului: „Iată că sunt trei ani de când vin şi caut rod în smochinul acesta, şi nu găsesc. Taie-l. La ce să mai cuprindă şi pământul degeaba?" „Doamne", i-a răspuns vierul, „mai lasă-l şi anul acesta; am să-l sap de jur împrejur şi am să-i pun gunoi la rădăcină. Poate că de acum înainte va face rod; dacă nu, îl vei tăia." Luca 13:1-9.
Miaduc aminte ca firma unde cotizez ca pensie privata, m-au invitat sa-mi propuna trei modalitati de a-mi mari cotizatia si deci siguranta batranetilor; prima remarca a fost; stiti desigur ca noi santem firma care a asigurat Titanicul.doamna draga nu stiam, dar stiu sigur ce au patit.am ras copios impreuna, nu de nenorocirea intamplata cat de hazul posturii in care ne aflam.
Ema,stiintific vorbind,clitatea otelului din care era faurit acel vapor avea un continut mare de carbon,asa cum se facea la vremea aia,fapt ce a dus la plesnirea carapacei pe lungime. carbonul, nu asigura o maleabilitate, ce permite indoirea sau perforarea intr-un singur loc.cand a atins vasul un pinten al icebergului, acesta a mers pe lung plesnind o mare lungime din mantaua metalica, permitand intrarea apei.
S-a scufundat dintr-o cauza foarte simpla. au marit viteza cu care sa mearga iar cei care urmareau ce era in fata lor au vazut prea tarziu aisbergul si la viteza pe care o aveau le trebuiau prea multi metri incat sa schimbe directia vasului si au strapuns vasul pe lateral. si s-a inundat pana s-a scufundat
Se spune ca Titanicul s-a scufundat din cauza ca s-a lovit de un iceberg foarte puternic care a gaurit platforma vasului. Alta ipoteza ar fi ca vaporul a fost blestemat sau ca din adancuri s-ar fi ivit o bestie care ar fi lovit vasul... nimic nu e sigur, insa stim ca a fost un eveniment de neuitat.
Nu neg nici faptul ca ar fi fost niste probleme tehnice sau ca asa a vrut Dumnezeu.Dar cum stim cu totii s-a vazut prea tarziu icebergul si nu a mai putut sa intoarca vasul.Au putut sa salveze o parte din oamenii si atat.Cum stim cu totii si din film dar si din informatiile de pe internet, vasul s-a rupt in doua si s-a scufundat.
Pe la ora 14:00, 14:00 si ceva, s-a constatat o furtuna... si sa declansat hmmmm o extorsiune al unu degajament al unui element din Titanik
De fapt a fost un incediu in barca si metalul a devenit fragil in una din depozitele de carbune asa ca nu gheata a scufundat nava ci focul
Eu sunt de parere ca,din cauza mandriei si a lacomiei s-a scufundat, deoarece multi oameni erau pesimisti ca nava se va scufunda, chiar si unii membri ai echipajului.