| victor987 a întrebat:

Din ce este alcatuit chimic vorbind corpul uman? daca suntem 70-80 la suta apa de ce nu aratam ca ea?

Răspuns Câştigător
| usuk a răspuns:

Oxigen 65%
carbon 18%
hidrogen 10%
nitrogen 3%
calciu 1, 5%
fosfor 1%
potasiu si sulf 0, 25%
sodiu si clor 0, 15%
magneziu 0, 05%
alte elemente sub 0, 03%

| WhatheWow a răspuns (pentru usuk):

Chiar, de curiozitate, de unde ai scos datele astea? laughing

7 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Apă este în celulele corpului uman!

Cum ar fi să arăți ca apa?

| WhatheWow a răspuns:

Castravetele e 95% apă; de ce nu poți înota în el? laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu corpul mi l-am colorat de la cola, nu-i stiintifica explicatia, dar macar am un raspuns pentru cei care ma intreaba de ce nu-s transparent.
Oricum, din elementele alea 20-30%,unele alcatuiesc pigmenti.

| 1DobreMihai1 a răspuns:

Pai apa din corp fac parte din compozitia muschilor ( adica sangele ) care este colorat de celule rosii, iar in celelalte proportii sunt, muschii si lacei supraponderali si grasimea iar apa se gaseste si in aceste tesuturi

| iasicumpara a răspuns:

Mai e ceva. Ochiul uman percepe fizic obiectele inconjuratoare ca fiind statice, de fapt materia care ne inconjoara interactioneaza ("curge") are un flux natural guvernat de legile evenimentelor ireversibile. Asa s-a demonstrat ca 70% din structura corpului uman o constituie apa, dar de exemplu starea lichida a substantei este guvernata de niste caracteristici, starea solida de alte caracteristici. Corpul uman este invelit la exterior de o structura proteica - proteinele - pielea are alte proprietati fizice macroscopice, care nu permit sa aratam ca apa, aceasta circuland in interiorul organismului in cadrul diverselor procese chimice si biochimice.

| NoBodyByMe a răspuns:

:]]] pe bune acum, cum poti sa te gandesti ca arati ca apa? tu crezi a inauntrul tau e un ocean?"apa"e un termen vast...e vorba de celule, tesuturi etc.

Întrebări similare