Energia este parte a universului. Din cate stiu materia si energia sunt lucrurile care reprezinta universul. Intregul. Tot ce nu este materie in univers este energie. Aceasta poate fi chinetica, termala, electrica, etc. Iar prin ecuatia lui Einstein descoperim ca energia poate devenii materie si invers. Aceasta este o descriere sumara. Daca vrei sa aflii cu adevarat ceea ce este ea trebuie sa arunci un ochi in fizica cuantica, la fizica particulelor subatomice, subsubatomice.
Eu vb serios acum nu la misto
Lasa tu gramatica zi cei energia
Daca tot intrebi de energie, care tear interesa, cinetica, electrica, nucleara, si daca tot ar fi pe bune, dc nu ai dat un searchpe google "ce este energia" si iti gasea zeci de variante in zeci de raspunsuri, haica te ajut cu un link: http://ro.wikipedia.org/wiki/Energie
Am gasit aia eu caut aparitita ei de acum 15 miliarde de ani sti big bangul mare explozie de aia sunt interesat de big bang
N-am chef sa iti caut acum, dar cauta pe youtube pentru ca o sa gasesti episoade de pe discovery si foarte interesante, tin minte ca in a 12-a un coleg a avutde prezentat big bangul la fizica si a venit cu un film de 2 ore jumate in care iti arata si imagini si tot despre big bang si a spus ca sursa a fost youtube, bafta!