Omul nu se trage din nici o specie de dinozaur, mamiferele s-au dezvoltat separat si evolutia lor e mult mai evidentiata dupa disparitia dinozaurilor. Dinozaurii au evoluat in pasari.
Este demonstrat de geneticieni ca omul nu este absolut deloc inrudit genetic cu dinozaurii. Incearca sa te documentezi macar minim inainte de a pune astfel de intrebari.
In legatura cu teoria asta, exista dovezi care atesta ca noi oamenii ne tragem dintr-o specie de dinozaur, acesta fiind singurul mamifer existent la vremea aceea. Stim ca dinozaurii au disparut in urma cu aproximativ 65 milioane de ani, in urma impactului cu acel meteorit ( ale carui urme sunt prezente si azi in craterul din Peninsula Yucatan- Mexic). Atunci, la sfarsitul Cretacicului, multe dintre speciile existente au disparut pentru totdeauna, dar au fost si unele animale care au spravietuit, acestea ori traind in subteran ori avand un aparat respirator destul de complex. Animale mari, precum T-Rex, au disparut atunci pentru totdeauna, acestea sufocandu-se efectiv cu aerul ce incins. Au supravietuit in general animalele mici, care in timp au evoluat.Impactul meteoritului a declansat o dereglare a climei la nivel planetar, la inceput prin temperaturi extrem de ridicate,( fiind vorba de o incalzire globala brusca), apoi de o era glaciara.
Toata lumea este absolut sigura ca noi nu avem nicio legatura cu dinozaurii? Vad ca toti luati in calcul asemanarile dintre noi si dinozaurii de acum 65 de milioane de ani, dar nimeni nu se gandeste la toata perioada asta de timp care a trecut de atunci si pana acum. Aici este vorba de o perioada foarte mare de evolutie a speciei. Vorbim de 65 de milioane de ani, ca si cum am vorbi de 1 an sau 2. Sa nu luam in calcul pasarile, eu ma refeream la animalele terestre nu la pasari.
Este pe bune intrebarea, sau doar asa.
Glumind cred ca ne tragem din Magarus-hotus-invidiosus Rex - cel putin romanii
Intrebarea este pe bune desigur. Nu fac misto de nimeni, pentru ca nu-mi place, sunt un om serios si integru.
Dinozaurii erau mamifere? Asa-i ca esti pe dinafara la biologie? Mai ai si pretentia ca esti om de stiinta, specializat in geofizica. Rusine!
Dinozaurii erau mamifere? Asa-i ca esti pe dinafara la biologie? Si mai ai pretentia ca esti om de stiinta, specializat in geofizica. Rusine!
Nu exista nici o legatura comuna cu dinozaurii. In aceasta lunga perioada de timp dinozaurii care au supravietuit catastrofei au evoluat in pasari iar unor tip de rozatoare care erau mamifere in acea perioada le-a trebuit tot milioane de ani pentru a deveni primate si ulterior umanoizi etc.
Am afirmat ca doar o singura specie de dinozaur era mamifer, nu toti. Se vede ca nu sti sa citesti si habar nu ai cu ce se mananca stiinta.
Am o rugaminte, decat sa dati raspunsuri la misto in bataie de joc si in necunostinta de cauza, mai bine nu postati nimic.
Va multumesc!
Dinozaurii erau reptile, nu mamifere. Pe urma, existau mici rozatoare, care erau mamifere. Din alea se trage omul.
Este o mare dilema asta pe cuvant. Nu credeam ca este o intrebare atat de grea.
Si cum se numeste specia de dinozaur care era totodata si mamifer?
Nu sunt de acord. Raspunsul este partial corect din punct de vedere stiintific.
Lasa asta, zi-i cum se numeste specia de dinozauri care erau mamifere. Hic Rhodus, hic salta!
Pentru mine si multi altii care au studiat Evolutia si tot ce e legat de ea, nu e o dilema. Dilema mea e alta, legat de dinozauri si nu cred ca a intrat in studiul oamenilor de stiinta.
La asta ma asteptam sa-mi raspunzi tu, ca dintre toti care au intrat pe aici, vad ca tu vrei sa pari cel mai destept, vad ca ti-ai scris "doctorandus" la cont. In ce este doctor? si ce fel de doctor esti daca nu stii cum se scrie corect cuvantul dinozaur?
Ce aberatii vorbesti. Eu n-am zis niciodata ca as fi doctor. Nu stiu de unde-ai scos-o.
Ca sa nu murim prosti lumineaza-ne cu stiinta ta si da numele speciei de dinozauri care erau mamifere. Sau ti-a mancat pisica limba?
Alo, se aude? Da numele speciei de dinozauri care erau mamifere. Asta ca sa se poata verifica ce spui, ca altfel pot sa scot si eu din burta ca o specie de pasari de curte erau mamifere, e o specie nedescoperita inca si care n-are niciun nume. Ca daca as da un nume s-ar putea verifica despre ce specie e vorba si ar iesi la iveala minciuna.
Mamiferele au evoluat din reptile, suntem rude cu orice vietate de pe planeta si cu o buruiana suntem rude genetic, care specie a evoluat in mamifer http://www.referate-scolare.ro/......Ghepardul/
citeste acolo, desi nu toate omul a evoluat din reptile si toate mamiferele sunt foarte in comun intre o reptila si un mamifer http://www.referat.ro/......d8511.html
Regnul animal este format de totalitatea animalelor de pe pamant. Evolutia animalelor poate fi prezentata sub forma arboricola, unde trunchiul si ramurile sunt reprezentate de grupele de animalele. In perioada straveche, prima perioada a evolutiei vietuitoarelor, s-au descoperit dovezi ale aparitiei organismelor unicelulare si a celor pluricelulare. Protozoarele sunt cele mai simple vietuitoare care au trait pe pamant, din cele asemanatoare euglenei s-au dezvoltat, pe de o parte, plantele verzi, pe de alta parte, animalele. Legatura dintre regnul animal si regul vegetal este aratata de modul de hranire al euglenei. Apoi regnul animal s-a dezvoltat in continuare, apar primele animale pluricelulare, spongierii, apoi celenteratele. Apar viermii, dintr-un stramos comun cu spongierii si celenteratele. Din viermii inelati primitivi au evoluat molustele si artropodele. In perioada veche, unele din animalele aparute s-au diversificat, altele au disparut pentru ca nu s-au putut adapta la mediu. Apar primele vertebrate cu falci: pestii acoperiti cu placi osoase. La sfarsitul acestei perioade, au avut loc miscari tectonice si s-au format muntii. Deoarece apele s-au retras, in zonele mlastinoase au aparut pesti cu respiratie branhiala (in apa) si pulmonara (pe uscat). Acestia sunt stramosii animalelor patrupede. Aici apar stramosii amfibienilor de azi. Dupa o clima calda si umeda, la sfarsitul acestei perioade, s-a instalat o clima calda si secetoasa si, ca urmare, s-au distrus padurile de ferigi ceea ce a dus la aparitia reptilelor, prin ingrosarea pielii si dezvoltarea plamanilor. Acestea s-au indepartat de apa si au inceput sa cucereasca Pamantul. In perioada de mijloc, reptilele au ajuns la dimensiuni uriase (dinozaurii). Apoi clima s-a racit, iar aceste reptile uriase au disparut, ramanand doar cele mici. Unele dintre reptile au trecut la viata arboricola, membrele s-au transformat in aripi si astfel au evoluat pasarile. Tot din reptile au aparut unele animale, de marimea soriceilor, din care au evoluat mamiferele. In perioada noua, pasarile si mamiferele au cunoscut o mare dezvoltare. Varful lantului evolutiei mamiferelor este omul. Stiati ca: A existat o mare diversitate de dinozauri, unii cu sange cald altii cu sange rece, unii ierbivori altii carnivori, unii blanzi altii agresivi, cu doua sau cu patru picioare, de la marimi uriase, de 20-30 metri lungime, la dimensiunile unui caine? Stiati ca: Nivelul cel mai inalt de organizare la viermi l-au atins viermii inelati?
Asta incerc eu sa afirm, dar nimeni nu ma intelege sub nicio forma. Reptilele si pasarile sunt descendentii dinozaurilor preistorici, dar in timpul extinctiei de acum 65 de milioane de ani, cele mai multe specii de dinozauri au disparut datorita schimbarii climei si a lipsei hranei. Insa nu toti au avut aceeasi soarta. Printre ei, la vremea aceea era o singura specie de mamifer, pe intreaga planeta, care datorita anotomiei sale a supravietuit.
Foarte bun raspuns, CORECT!
uite si cineva cu care ma pot intelege.
Felicitari!
Da si asa e logic astfel cum apareau mamiferele din nimic, si din ea sa fi evoluat restul interesanta teorie, eu nu cred in nimic nu sunt convins de nimic, personal n-am incredere in oamenii si in dovezi inca n-am vazut sa evolueze vreun animal in altu
Cynthia20 întreabă:
sugarbabyM întreabă:
bleakk întreabă: