Adevărul e că ma simt bucuros şi norocos că nu m-am născut în Niger sau Sierra Leone.Cei care au avut ghinionul să se nască în astfel de locuri chiar nu pot fi combătuţi cu "norocul ţi-l faci singur"(presupun că o să zică un creştin o fatasmagorie de genu "fiecare cu crucea lui".
Totuşi nu pot afirma că norocul e tot ce contează.
Faza cu "norocul ți-l faci singur" e o mare aberație, nu te îți alegi în ce famile te naști, nu tu îți alegi aspectul și altele, norocul e noroc, nu poți să-ți faci singur.
Personal sunt complet de acord cu ce ai scris.
@PetreConstanta, calmează-te, aici nu era vorba de jocururi de noroc Satana sau Dumnezeu ci de noroc în general...
Total in dezacord cu ce ai spus tu! Adica, muncesti o viata, realizezi ceva ( indiferent ce, poate o casa, o masina ) si in loc sa te bucuri pentru tine, ca ai fost TU si doar TU capabil, spui " am avut noroc"?
Sau ai nesanse multiple, belele, poate te duci la un interviu si nu castigi postul, ce spui? Ah, n-am noroc!
Hai sa nu mai aruncam vina pe noroc, indiferent daca ne merge bine sau rau!
Mie, daca cineva imi spune "n-ai noroc" sau nu esti norocoasa, ma enervez!
Nu am nimic cu tine, parerea iti apartine, la fel si a mea!
Cuvantul NOROC inseamna sa castigi bani fara sa muncesti Tot ce este joc de noroc este jocul Satanei Acest cuvant este al Satanei dar lumea nu stie Daca vrei sa te exprimi spui ca ai har de la Dumnezeu nu noroc - Dumnezeu nu iti da noroc - adica bani nemunciti
@ PetreConstanta
Eu nu vorbesc de "jocuri de noroc", ci de intamplarea care te ajuta sa descoperi fericirea, pentru ca doar asta e scopul oricarui om nu? sa fie FERICIT, orice si-ar pune in minte, daca ii reuseste e fericit, si asta e tot ce conteaza. Daca scopul tau in viata este sa asiguri fericirea altcuiva, inseamna ca daca il vei vedea pe acesta fericit vei fi si tu la fel, am dreptate?
Faza cu norocul ti l faci singur e gresita se spune ca destinul ti l faci singur si cu asta sunt de acord
si de noroc ce sa zic ori ai ori nu ai cam asa sta treaba cum ai zis si tu unii sunt mai norocosi altii mai putin
oricum ideea e ca la un momentdat tuturor ne surade norocul fie ca e mai mult sau mai putin dar problema e ca unii oameni nu stiu sa profite de oportunitatea care li se iveste si pierd o sansa importanta pentru binele lor
am un exemplu concret:unchiul meu fara servici atunci a fost sunat de seful autogarii atlasib pentru a i oferi postul de sef de coloana adica ceva foarte important trebuia sa stabileasca toate cursele si toti soferii care urmau sa plece.a refuzat di a fost sunat din nou de la sibiu si din nou refuzat fiindca i a fost teama ca nu se va descurca.toti i au spus ca a facut o mare prostie.atunci norocul i a intins o mana dar el nu a acceptat o.acum e tot casnic si nu si poate gasi servici.
sper ca ai inteles ce vreau sa zic
mult noroc in continuare