Întrebare recomandată | WhatheWow a întrebat:

Din experientele voastre, are fericirea un tipar universal sau e, in functie de asteptarile fiecaruia, o conditie implicit personala, fara influentele celorlalti?

Răspuns Câştigător
| Funions a răspuns:

Fericirea este un sentiment absolut subiectiv.Nu toti oamenii gandesc la fel si nici nu impartasesc intotdeauna aceleasi pasiuni.Se poate intampla, desigur, ca doi oameni sa gaseasca fericirea in aceleasi tipuri de activitati insa nu in toate.Omul este o fiinta complexa.Suntem unici in felul nostru, insa nu cred ca un om poate spune astazi ca este cu adevarat fericit, ca are totul si ca nimic nu-i umbreste fericirea. Poti fi fericit sa revezi un prieten vechi de exemplu, insa si aceasta fericire este trecatoare...Deci fericirea este o stare nu un sentimenthappy

14 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Preafericit eram iubind si tu erai la fel, cum am putea uita mireasma teilor si pasii omenesti in sarbatoare? Cred ca nu facem decit sa cautam in materie pretexte de placeri pioase, cautam o credinta, un sentiment, o stare.

| 4b a răspuns:

Suntem diferiti mah Filo, si normal sa percepem diferit asa zisa fericire.
Sanatatewinking

| andrei a răspuns:

Fiecare cu bucuriile lor.

| AnaaSb a răspuns:

Potato.

| Mădă0611 a răspuns:

Totul e subiectiv. happy

| mixxjim a răspuns:

Nu cred ca are un tipar universal, poate mie nu-mi pasa catusi de putin de o chestie (profesie, relatii, orice) care pe tine te face fericit, iar fericirea pentru mine poate insemna altceva decat inseamna pentru tine. dar cred ca este mereu supusa influentelor celorlalti - un actor este atat de fericit cand publicul ii aplauda prestatia, ar mai fi el fericit fara public? am mai fi fericiti de ceva daca am fi singuri-singuri, fara nimeni langa noi, care eventual sa fie fericit pentru fericirea noastra?

| michelia a răspuns:

Ai o intrebare capcana, contradictorie de fapt.
Fericirea este o stare intensa, o traire personala de scurta durata ( spre deosebire de " a fi multumit"), data de implinirea unor asteptari proprii.
Nu exista un model, un tipar pentru fericire; fiecare are " extazul" sau. Chiar daca iti apartine, fericirea depinde clar si de ceilalti, ei fiind uneori/deseori cei care te determina sa fii fericit. Nu poti fi fericit singur!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Suntem foarte conectati (chit ca nu realizam asta) si pana la urma ceilalti au influenta. Greu sa ajungi la nivelul in care tu doar dai fara sa astepti ceva in schimb.

| LittleSue a răspuns:

E un tipar implicit personal..Prin structura lui, omul e fericit atunci cand simte dreagoste si implinire.Intelesul astora doua depinde de la persoana la persoana.

| Cat a răspuns:

Cred ca e nevoie de mult exercitiu si determinare ca fericirea personala sa fie pazita de influentele celorlalti. Nu e imposibil, dar uneori sistemele de aparare iti mai sunt inselate si ajung sa te deranjeze remarcile din exterior.
Fericirea are un tipar universal in sensul ca apare dupa ce ti-ai indeplinit vreo dorinta sau ai atins un obiectiv. Diferentele vin din ce ne dorim, cat suntem dispusi sa facem si cata vreme asteptam ca niste fraieri sa ne vina toate mura-n gura.

| IngerG a răspuns:

Cred ca in mare parte conteaza de persoana. Cred ca un mic procentaj e si de tipar universal

| alexhardy a răspuns:

Fericirea nu are un tipar, insa in societatea noastra are. Iti recomand sa discuti cu 10 baieti si 10 fete despre cum vad ei Fericirea. la fina fa o comparatie la raspunsuri. O sa vezi un tipar la ambele tabere. In special la femei.

| raduro1985 a răspuns:

In primul rand ea e "gradata". Poti fi fericit, foarte fericit sau in extaz. Fiecare o percepe altfel.

| pysy5 a răspuns:

Eu nu cred ca are un tipar universal. Fericirea este perceputa de fiecare om in felul lui, poate pentru uni fericirea este alaturi de o alta persoana(adica prin iubire)iar pentru alti fericirea inseamna ceva ce ii caracterizeaza pe ei