Nu vorbim de univers, ci de infinitatea/finitatea lui. Ceea ce ii determina pe unii, pe tine, de exemplu, sa gandeasca infinitatea in sensul probabilitatii si repetabilitatii.
Nu poti gasi 2 oameni identici, ca n-ai cum, fiecare are ceva aparte, ceva ce-l defineste si osebeste de gloata din jur. Nu poti stii daca universul este sau nu infinit, e mult prea devreme pentru o asemenea afirmatie. Un infinit de planete Terra? La fel, mult prea devreme pentru a trage concluzii, mai bine tragi cu prastia.
Multi scriu ce scrii tu, dar sub alta forma, mai exact, aceeasi Marie, dar cu alta palarie. Stii tu, 80% din inteligenta este detinuta de 20% din oameni. Daca ONU poarta un *** in nas, inseamna ca-l porti si tu?
@myhaelamar86
"Tocmai notiunea de infinit m-a pus pe ganduri. Intr-un infinit e normal sa se gaseasca un infinit de posibilitati."
Si infinitul matematic nu te-a pus pe ganduri? Un infinit de valori distincte, nerepetabile.
"Ma gandesc ca infinitul matematic este creat de om"
Stai linistita. Conceptul de infinit in sine, ideea de univers infinit si toate teoriile stiintifico-filosofice despre infinit sunt create de om.
Cine considera universul infinit? Niste useri TPU, prieteni, colegi, cunostinte de-ale tale? Eu nu stiu sa fi afirmat stiinta ca universul este infinit. Daca tinem cont ca spatiul a avut un inceput(teoria Big Bang) universul nu poate fi infinit ci doar se extinde la infinit(datorita energiei negre). Nu e tot una. Universul raportat la marimea unui om pare infinit, dar daca universul este raportat la un lant de galaxii tot asa o fi? Infinitul nu are limite de comparatie. Sau, daca s-ar putea circula cu o viteza net superioara a vitezei cunoscute(existente) in univers, nici atunci nu am da de marginile lui? Eu nu consider ca universul este infinit, dar nici nu pot sustine ca este finit.
Ambele variante sunt posibile, insa nu vad legatura dintre ele. Daca universul e infinit, cum ai tras concluzia ca asta inseamna ca are o infinitate de lumi paralele-identice? Poate sa fie infinit si sa contina o infinitate de lumi diferite.
Nimeni nu stie cu adevarat daca exista infinitul, noi oamenii l-am inventat pentru ca nu stim sa numaram spre acel "infinit".Nu stiu cate planete Terra exista in univers dar cu siguranta exista mai mult decat poate omul numara.
Un infinit de planete Terra? NU.Infinit de planete da, altele decat terra, se peculeaza ca Marte este populata sia sa ar putea fi cateva miliarde etc.
Noi oamenii numim universul infinit pentru ca nu il putem fini, e logic nu? Ca atunci cand nu stii un nr exact de boabe de piper si spui circa 200.000 de mii dar pot fi 300.000 de mii sau 1 milion.
Universul ar putea fi finit, dar fiind INIMAGIBABIL de mare, atat de mare ca iti trebuiesc mii sau milioane de ani lumina ca sa-l strabati...
Viteza luminii nu e infinita dar este de neatins de catre un obiect pamantesc, cel putin momentan, peste 100 de ani nu stiu...asa este si cu infinitatea, iar o teorie a mea personala este ca oamenii recurg la catalogari in momentul in care ceva este imposibil, deci da universul este imposibil a fi finit de catre noi. Daca mergem pe premisa supraoameni, e posibil ca extraterestrii sa fi gasit o cale in a fini universul si sparge bariera spatiu-timp, doar gasirea unei gauri de viermi spatiale (atentie difera de gaura neagra) ar face posibila calatoria atat de rapida in timp trecut sau viitor cu revenire pe o planeta aflata la milioane de ani lumina; cu alte cuvinte le da posibilitate sa vina pe Terra si sa se intoarca pe planeta lor atat de rapid.
Iar oamenii nu sunt infiniti si nu se repeta ca si tipar, aici nu este Matrix, se stie ca din codul nostru structural fiecare om este diferit prin cateva sute de caracteristici ce tin de ADN, deci iarasi nu suntem identici si nici infiniti.
universul este infinit, da este.
De ce? pentru ca nu il putem masura.
Ultima replica este dintr-un film foarte cunoscut celor 20%. S-a vrut a fi o gluma.
Tocmai notiunea de infinit m-a pus pe ganduri. Intr-un infinit e normal sa se gaseasca un infinit de posibilitati. Consideran universul infinit ma gandesc ca la un "batalion" de ani lumina, putem gasi o replica identica a Terrei.
Ma gandesc ca infinitul matematic este creat de om, dar exista oare o combinatie de cifre care sa nu urmareasca un tipar?
Cu diferenta ca omul a "creat" matematica sau conceptul si legile matematice. universul nu l-a creat el
Universul este infinit doar in spatiu, nu si in materie. Universul este in expansiune continua. Daca universul este infinit asta nu inseamna ca fiecare corp ceresc sau locuitori de pe planete mai au un infinit de "replici".
Fiecare lucru din lumea asta vazuta si nevazuta este unic prin felul lui.
Ceea ce spui tu s-ar putea aplica doar daca tu crezi in lumi pararele.
Mai simplu spus, nu componentele Universului (materia) este infinita, ci doar spatiul, ce e dincolo de materie.
Exact, un infinit de useri identici care fac acelasi lucru, dar in alta dimensiune si timp. Exista teorii precum ca doua corpuri identice nu pot exista in acelasi loc si timp.
Chiar si universul in care misunam poate fi parte dintr-un atom ce alcatuieste celula unui organism, care la randul lui traieste intr-un univers ce alcatuieste la randu-i alta parte dintr-un atom din componenta unei celule...era limpede.