Neurogeneza este un proces extrem de limitat, nu inlocuieste niciodata, dupa nastere, mai mult de 1% din neuroni (cel care a scris articolul acolo a tradus, cu greseli, una articol prost si a modificat aiurea pe unde nu intelegea, descopera.org nu e un site serios, nici 5% din ce scrie pe acolo nu e real). Asadar, "tu" esti ascuns in neuronii aia care nu mor si nu se regenereaza niciodata
Asa s-a crezut, ca neuronii mor si nu se regenereaza.Studiile recente au demonstrat contrariul.Tu nu ramai tu, tot timpul te schimbi, daca nu te schimbi ramai in urma, invechit, fara vreun rost.
O mică completare. Se pare ca neurogeneza functioneaza si la adulti, sau cel putin doar in anumite zone ale creierului. Neuronii se nasc in permanenta predominand in doua regiuni ale creierului: in zona subventriculara, unde celulele noi migreaza catre bulbul olfactiv si in zona subgranulara, parte din hipocamp. Multe dintre celulele noi nu supravietuiesc si mor, insa altele reusesc sa se integreze si sa devina functionale in tesutul care le inconjoara.
Deci noii neuroni se integrează la eu-l existent, nu creeaza altul nou.
Se regenereaza doar ca nu s-a dovedit științific ca s ar multiplica. Tu te schimbi pe parcursul vietii. Devii alt om,adică creierul,fiind plastic,ia alta forma. Neuronii formează conexiuni între ei pentru a putea funcționa si păstra informație/a conștientiza. Faptul că unii neuroni se despart si altii se imperecheaza înseamnă că tu ca spirit,asa cum se spune, esti ce gândești despre tine in acel moment. In alt moment, cu alte relații neuronale, vei gândi altceva despre tine si lumea ta. Asta ne sperie pentru că necunoscutul "ne pândește" da' tot posibilitatea de schimbare sau "miscare" Să i spunem, ne multumeste. De ce? Întocmai acțiunea, aceasta "miscare" sau transformare personală ne face sa simtim ca trăim si nu suntem morti caci atunci am fi "paralizati" In inexistenta. Înțelegi?
Neuronii nu se reproduc. Ei se tot reduc pe parcursul vieții, la unii mai mult la alții mai puțin. Ca sa nu-ți moara neuronii ar trebui sa citești zilnic cate ceva.
Da. Eram sigură că ai să-mi dai articolul de pe Descopera. Citisem despre asta.
Ce se spune acolo nu e foarte incurajator. Se spune că neuronii se regenerează in anumite zone (deci nu acolo unde e nevoie de ele), și în drumul lor către destinație mor foarte multi. Puțini sunt cei care reușesc să se integreze în sistem.
După cum scrie in articol multe boli sunt cauzate de moartea neuronilor, iar bolile care sunt date ca exemplu nu sunt vindecabile.
Deci rămân la ceea ce am spus: Ai grija de neuronii pe care ii ai și nu te baza pe regenerarea lor pentru că cantitatea neuronilor noi integrați în sistem poate fi mai mică decât a celor morți.
De asta oamenii care îmbătrânesc incep sa uite tot mai multe lucruri.
"Nu degeaba oamenii care îmbătrânesc incep sa uite tot mai multe lucruri."
Nu uita; doar limiteaza prioritatile.
Da. Hai sa facem haz de necaz!?
Neuronii numor, nu se regenereaza; doar se restarteaza dupa o perioada de timp. Este la pionierat cercetarea creierului.
Creierul. Sunt mai clar un replace, adica "fisierele" vechi sunt rescrise si sunt baga-te in locul celor vechi.
Din cate stiu neuronii cu care te nasti nu se inmultesc ci doar pot acumula informatii noi. Ce e de drept e ca mor dar inainte de a muri transmit informatiile pe care le-au avut altui neuron, astfel sa nu se piarda informatiile.