Un chinez spunea aşa: "Alege-ţi o meserie care-ţi place şi nu vei fi nevoit să munceşti nici măcar o zi din viaţa ta".
Pe de altă parte, dacă pasiunea ta este pentru o meserie slab plătită, vrând nevrând, pui partea materială mai sus. Asta dacă chiar vrei să trăieşti.
Daca pui suflet in ceea ce faci, ai toate sansele sa ajungi la performanta. Daca nu faci ceva decat din interes, s-ar putea sa esuezi.Dar, daca excelezi in ceea ce faci(pentru. ca faci cu pasiune)ai toate sansele sa castigi si mai multi bani.
Ambele. Fara bani, nu poti exista in aceasta lume, insa fara pasiune, munca devine un chin. Si cred ca totusi pasiunea e cea mai importanta.
Pasiunea.Din moment ce iti place ceva,iti place sa inveti tot ce se poate in domeniul respectiv, iar sansele sunt mari sa se caute undeva si ce ai invatat tu, deci asa vor veni si banii.
Este foarte important sa-ti placa profesiunea pe care o practici; altfel, viata devine o povara.
Depinde ce anume te hraneste pe tine. Nu conteaza "cum e bine", ci "cum e bine PENTRU TINE". Sunt oameni remunerati mizer pentru o meserie pe care o fac din pasiune, dupa cum sunt oameni care mai au putin si se imbolnavesc pentru 1500 euro pe luna, dar nu ar renunta nici picati cu ceara si urasc visceral activitatea de peste zi.
@Mrsmith, daca "dai buleala" de unul singur, nu ai pe cine sa arunci vina, trebuie sa accepti ca esti 100% vinovat si nu prea e fun. Dar nu m-as mai angaja pentru nimic in lume.
Partea materiala pentru ca cu banii poti sa faci ce-ti place si sa nu includa si munca.
Partea materiala pentru ca daca ai bani iti vei putea potoli unpic si celalante pasiunu
Ambele, oricum o dai. pasiunea nu ajunge daca ai salar 3 lei. iar daca in urmatorii 40 de ani o sa faci ceva ce nu iti place si nu te motiveaza, suna ca dracu, indiferent cati bani ai castiga. gaseste o solutie - a alege nu mi se pare o solutie e doar o alta cale spre nefericire.
Pasiunea categoric! Eu am ales candva o meserie de dragul salariului si cunosc si alte persoane care au facut asta, e o alegere ce si pe mine si pe restul ne-a facut sa suferim de tot felul de depresii... ar fi si o cale de mijloc daca munca ce iti ofera bani multi este simpla si daca iti ofera si timp sa ai grije de pasiunea ta este aproape perfecta
Cred ca pasiunea e mai importanta...stii cum se spune, "alege sa faci ce-ti place si nu va trebui sa muncesti nici macar o zi"
Pasiunea. Dacă nu suport meseria pe care o practic, de ce să mă îmbolnăvesc psihic?
Fiecare are un sistem de valori diferit, sa stii. Pentru mine, este mai importanta pasiunea pentru job-ul pe care il desfasor decat partea financiara. Daca ma pui sa fac ceva ce nu-mi place, imi poti oferi oricat, pentru ca nu voi accepta. Sunt foarte orgolios si am o mandrie la care nu renunt, indiferent de cati bani sunt la mijloc. Stii ca se spune ca fiecare are un pret? Sa stii ca la unii oameni nu funtioneaza replica asta.
Pai daca e o meserie unde se gastiga bine, normal ca nu o sa renunti la aceasta pentru meseria de curier ca iti place tie sa te plimbi...Deci mai mult partea materiala desi nu cred ca exista cineva care sa aprecieze mai mult munca grea decat sa stea la birou si sa se joace solitare in timp ce "munceste"
Pasiunea, satisfactia unei munci bine facute este foarte importanta pentru a o lua de la capat zi de zi.
Sunt importante amandoua. Dar gandeste-te ca meseria o vei avea toata viata si atunci e bine sa o practici cu placere decat sa te duci la munca in scarba. E ca si cum ti-ai petrece restul vietii cu un barbat pe care nu il agreezi dar care are bani. Banul e ban intr-adevar dar tot te saturi pana la urma.
♣ Ma®®yE [;x] întreabă: