nony
| nony a întrebat:

¨ Doar cand ultimul pom va muri, ultimul rau va fi otravit si ultimul peste va fi prins, vom realiza ca banii nu se mananca ¨ - proverb indian.
De ce atunci? De ce ne batem joc de casa unde locuim?

Răspuns Câştigător
gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Din lipsa de educatie si indiferenta. Cand vom invata ca Pamantul este 'casa' noastra si trebuie s-o pastram cat mai curata si s-o respectam ca pe o fiinta vie, pentru ca asa este, nu s-o jefuim fara rost, am mai putea salva ceva din minunatul nostru Pamant.Atunci,in al 12-lea, ceas nici un ban din lume nu va putea remedia distrugerile provocate de om planetei noastre. V-ati gandit vreodata cum vor trai copiii vostri, pe o planeta fara resurse, fara apa potabila si fara hrana? Egoismul si fuga dupa bani nu lasa timp de gandire... Daca fiecare si-ar pune aceasta intrebare, sigur actiunile noastre ar fi altele.

14 răspunsuri:
| Ichigo a răspuns:

Pana atunci se creaza mancarea artificiala...

| zuzualina a răspuns:

Pai daca esti expert ar trebui sa stii laughing

| adyta26 a răspuns:

Esti expert, nu ar trebui sa stii?

nony
| nony explică (pentru zuzualina):

Vezi, nici expertii nu le stiu pe toatewinking

| William a răspuns:

Uite ce zice Psaltirea: ''Nemernic este omul pe pamant si strain ca toti parintii sai''.

| euwik a răspuns:

Pentru ca exista persoane carora nu le pasa de nimic in afara de propria lor persoana, inculte si needucate care isi bat joc de orice.....asa credlaughing

| Dumnezău a răspuns:

Pentru ca multi oameni sunt indiferenti, iresponsabili si nu gandesc in perspectiva.Si pentru ca au senzatia, ca, in maretia lor, pot consuma orice, pe considerentul ca resursele, si planeta, ca un intreg, sunt reversibile, si vor incepe sa produca din nou, dupa ce ei consuma.Partea buna e ca planeta produce continuu, dar la un nivel nesustenabil pentru ignoranta si prostia oamenilor. O alta cauza ar fi ca oamenii si-au permis prea multe, fara ca nimic sa ii opreasca.

| Woodenpints91 a răspuns:

Puţin îmi pasa, oricum eu nu mai trăiesc până atunci să mă pot bucura de privelişte.

| Leocerba a răspuns:

Pentru ca nu apartinem pomului, pestelui si stim ca nici ei nu ne apartin noua. Poate ca nu apartinem nici locului asta si de-aia nu empatizam. Altfel eu nu-mi explic de ce ne batem joc de ziua de maine, poluand azi. De atatea mii de ani, trebuia sa ne vina vreo idee, daca ne-ar fi pasat.
Abia apoi se potriveste raspunsul lui gbrltdr, care vorbeste de educatie, de iubirea pentru Terra prin interesul pe care l-am putea avea fata de "casa noastra".

| sabin89 a răspuns:

Imi place ca folosesti pluralul: "ne batem joc". Asta inseamna ca te incluzi si pe tine. Si poate ca investigatia ar trebui sa o incepi cu persoana ta: De ce iti bati joc?

| Sentinel a răspuns (pentru Dumnezău):

Nimic nu poate creste la infinit deoarece ar deveni monstruos de distrugator. Totul este ciclic. Asa cum este nasterea si moartea la fel este si cresterea si scaderea populatiei. Ne apropiem de un cataclism la nivel global (amenintare nucleara sau spatiala) si trebuie sa acceptam faptul ca am putea face parte din cei care vor muri. Nu putem face nimic impotriva acestui lucru. Uite, acum 2 zile un asteroid a trecut periculos de aproape de Pamant si nimeni n-a spus nimic. Asa ne putem trezi intr-o buna zi cu un asteroid pe Pamant si agentiile spatiale nu scot o vorba. Nu degeaba exista buncare subterane si banci de seminte, prin urmare se prevede un cataclism global. Si eu sunt sigur ca nu ne va anunta nimeni daca va exista o amenintare reala pentru Pamant. Sau daca totusi va scapa vreo informatie in acest sens, oamenii o vor lua in ras asa cum fac cu orice stire de acest fel. Poate ca si asta e scopul acestor stiri, sa convinga oamenii ca astfel de zvonuri sunt false, iar la eventuala scurgere de informatii care sa anunte un impact cu asteroid, sa procedeze la fel.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca nu suntem indieni

| Dumnezău a răspuns (pentru Sentinel):

Daca ar avea o simbioza de bun-simt cu natura, ar putea fi lasat sa creasca mult, pentru ca n-ar periclita nimic foarte important. Dar omul n-are nici cea mai mica simbioza cu natura, decat din cand in cand, cand o face pentru atentie sau wannabe-eristic.Amenintarea nucleara nu imi pare plauzibila.Stim ca oamenii sunt in general, prosti, si se gandesc doar la interesele proprii, dar nu suficienti de prosti, cat sa isi distruga planeta cu uraniu si plutoniu.Si nici aia de la "conducere" nu sunt atat de ignoranti, cat sa isi omoare "oitele" pe care le stapanesc cu multa promptitudine, s-ar putea distruge un asteroid, dar foarte greu.Ar trebui trimisa un fel de capsula cu multe bombe nucleare pe suprafata asteroidului, dar asta este destul de greu. Daca ar aparea o anomalie in traiectoria unui eventual asteroid, acesta ar putea incepe sa se invarta in jurul Pamantului, cum se exercita o forta de atractie din parte planetei.Bancile alea de care vorbesti tu, sunt niste stabilimente mai mult "cautionary", adica in caz ca se intampla ceva, ca daca ar fi ceva concret, ar fi scurgeri de informatii, isterie, si ar trebui pastrate in banca aia, din Svalbard parca, mult mai multe seminte, nu doar cate una sau doua.Stirile trebuie filtrate.Chiar daca, dpdv tehnic, ele inseamna informare, multe sunt si dezinformare.Filtrarea asta trebuie sa se produca intr-un mod sanatos, pentru a putea fi diferentiate informatiile de lucrurile inutile, si care nu trebuie luate in seama, astfel fiind pregatiti pentru orice, prin costientizare. Cea mai buna sursa de "stiri" este proriul creier, unde filtrezi informatii care merita sau nu luate in considerare si aplicate.

| RazvanBordeanu a răspuns:

130.000 de km patrati de padure sunt taiati anual pentru productia de bunuri de larg consum.
Peste 27.000 de copaci sunt taiati anual in lume doar pentru productiade hartie igienica.
Cati copaci sunt taiati anual in lume si multe alte informatii legate de consecintele defrisarilor poti afla de aici:
https://www.specialist-mediu.ro/cati-pomi-sunt-taiati-anual-in-lume/
Sper ca informatiile atent selectate sa fie de folos! Toate cele bune