Bai tovarasu' Vizitiu' stii care e treaba cu iubirea asta, este o mare iluzie si păcăleala unde făţărnicia nu este nicăeri mai acasa decat aici. Da UUURRA măi fratioare, este autentica, adevarată si o avem toti in noi incat de cand suntem pe pamant ne dăm la temelie cu atata încrâncenare incât o singura zi nu a fost pace pe pămant.
Si cum va spuneam cum stă treaba cu ura asta, iata ca a trecut pacilea un tovaras bolnav de uurră stătută si de neputinţa de a şi-o exprima si m-a dilit cu stupid fara sa spuna un cuvintel.
Nu se poate intocmi o regula din asta fiindca, daca la modul general,ura e antonimul iubirii si la fel de puternica precum ea, individual exista oameni incapabili de iubire cat si incapabili de ura.E ca o gena de pe un brat de cromozom:daca ea lipseste, sangele e incapabil sa se coaguleze, sa spunem ...Niciun om nu e perfect nici genetic, nici psihic, fiecare e inzestrat cu o capacitate sau alta in masuri deosebite."Suntem cu totii diferiti; din fericire."
Nu. Poti fi o persoana c-o inima mare, sensibila, ce nici macar nu poate tine ranchiuna pentru cineva. O persoana ce poate oferi mereu afectiune, dragoste, liniste, caldura.
Invers mai degraba.
Cel ce iubeste cu adevarat nu poate ura, cel ce uraste cu adevarat nu poate iubi. (vezi Isus si Satana)
Sau poate consideri si tu Biblia drept un basm, construit pe antiteza asta?
Iubirea adevarata s-a vazut la cruce pe Golgota, imagineaza-ti, sa mori chiar si pentru cei care te-au ucis, atat de bun e Dumnezeu, mai precis... infinit de bun! Eu asa o dragoste as vrea, si Dumnezeu mi-a promis ca o sa o am atunci cand voi fi desavarsit. De a uri cu adevarat nu am auzit, de fapt, tot ce tine de pacat este o anomalie, o boala, nu cred ca poti explica asa ceva. De exemplu, cand o persoana iti zice ca te iubeste cu adevarat, mai ai motive de indoiala, insa atunci cand o persoana iti zice ca te uraste, ceara fara a adauga "cu adevarat", inclin sa o cred pe cuvant, deoarece este mult mai simplu sa urasti, dar mult mai greu sa iubesti. Imagineaza-ti, Dumnezeu vrea ca tu sa-ti iubesti si dusmanii cu adevarat, stii cat de greu e sa faci asa ceva? Iti zic eu, e imposibil! Dar, prin puterea lui Dumnezeu TOTUL este posibil! Amin!
Iubirea se produce dsoar unei persoane profund spirituale.Informatii despre ea pot culege toti, sexul normal e posibil pentru toti, insa nu e posibila iubirea pentru toti.Imaginatia noastra merge departe si toti constientizam ca iubim. Daca avem puterea sa uram inseamna ca n-am cunoscut adevarata dragoste niciodata. Dupa ce cunosti adevarata dragoste sufletul ti se umple si nu mai poti ura indiferent cit de mult ai vrea.
Nu cred ca se poate intocmi o regula. As putea desigur sa fac teorie acum, dar prefer sa zic un caz concret. De exemplu eu pot sa iubesc cu daruire absoluta, cu acceptare absoluta, cu uitare de sine, lasand la o parte toate principiile. Dar de urat... cat nu am incercat sa-mi amintesc la mine macar un caz de ura cuprinzatoare si durabila, nu pot. Nu am avut asa ceva. Eu nu pot uri. Pot cel mult sa dispretuiesc, dar si asta mi se da din ce in ce mai greu. Eu as face o regula, dar as transforma-o un pic: "Doar cel ce poate iubi pana la obsesie, poate uri cu adevarat"
AvalohAlyn întreabă: