Irelevant.
s-a subinteles ideea, am vrut sa zic ca lb Romana se trage dintr-o lb latina.
Seamana cu lb Italiana, Spaniola, Catalana, Franceza, etc.
Cateva similitudini, nu ma refer la toata lb Romana.
Cand am intrebat daca esti din Romania, am facut referire la modul cum ai scris.
Dar daca esti din Romania, mai ai de lucrat la limba (latină) română.
Asta nu ajuta, singurul lucru in care poti fi de folos, este sa ma ajuti strict pe ce am intrebat, e problema mea daca sunt din Romania.
Ai dreptate, asta nu te ajută.
Te-ar fi ajutat orele de istorie, atunci cand trebuia. Sau sa intri putin pe Google si ai fi aflat raspunsul la intrebarea ta.
O dupa amiaza placuta iti doresc!
Limba română este un melanj de limbi antice locale și din jurul teritoriului, plus ceva influențe latine. Limba latină o vorbesc doar ăștia mai săriți de pe fix, atunci când vor să pară academici.
Seamănă, într-o oarecare măsură. Limbile de bază sunt cele vorbite de daci, geți, agatârși, pecenegi, sciți și alte neamuri care au trăit pe teritoriul țării.
Limba latină se folosea în administrație, cât timp a fost sub ocupație o parte din Dacia, iar o parte din cuvinte și expresii au rămas în vorbirea strămoșilor noștri. Nu suntem fii de Traian, asta este sigur.
Românii nu au fost cuceriți de alte popoare au fot jefuiți.
Toate aceste popoare care au trecut pe aici au fost fie pașnice și prietenoase fie jefuitoare și distrugătoare.
În ciuda faptului că am fost cuceriți de numeroase popoare după trecerea romanilor prin țara noastră, limba latină a continuat să fie vorbită în România. Acest lucru se datorează faptului că limba latină a fost adoptată de către popoarele care au cucerit țara noastră și a devenit limba oficială în țara noastră. De asemenea, au existat și influențe ale altor limbi, cum ar fi limba maghiară și limba turcă, dar limba latină a rămas dominantă în România. Astfel, chiar dacă suntem înconjurați de limbi slave, limba latină a reușit să rămână vorbită în România.
Bă, incultule, tu scrii acum în limba latină sau limba română?