| 38499388seby29 a întrebat:

Dragi mei probabil ca vi se-va parea ciudata intrebarea mea! dar v-ati gandit, vrodata de ce trebuie sa moara oameni? unde se duc du pa moarte? ce sar fi intamplat daca n-ar fi murit nimeni nici oadata, unde am fi ajuns sa locuim? de unde provi tu personal, nu de la stra stra bunu si buna ci chiar acolo radacina pricipala? si care este menirea ta pe pamant? care este sensul vieti in afara de bani si distracitie ca astea oricum trec? de ce existi? de ce duci dorul? de ce iubesti, si totusi esti nesatisfacut doar cu atat, si mai simti inca lipsa de dragoste? de ce imbatranim, in afara de ca asa e" normal"? de ce exista natura in afara de ca e logic sa fie? de ce e o noapte si apoi zi, in afara de explicatia logicala, ca noi oameni sa putem sa ne odihnim, si sa putem lucra ziua? credeti in Dumnezeu? ok! si eu! dar de ce ne-a creat? v-ati pus vreodata aceste intrebari? aveti raspunsuri? si inca una,! ce credeti ca vrea EL Dumnezeu de la noi? de ce nu facem daca stim ce vrea de la noi?

haideti raspundeti la semnele de intrebare, vreau sa citesc cat mai mult!big grin

Răspuns Câştigător
| psiholoaga a răspuns:

1. da, m-am gandit. 2.nu stiu unde mergem dupa ce murim. 3. daca nu ar fi murit nimeni, planeta s-ar fi suprapopulat si ne-am fi ucis intre noi pentru resurse. Cam ca acum... 4. personal, cred ca provin de undeva, din univers. 5. menirea mea: sa incerc sa evoluez emotional, spiritual, sa schimb un coltisor minuscul de lume, acela in care stau pe pamantul asta. 6. sensul vietii cred ca e personalizat, tocmai de-aia nu se pot gasi/ accepta raspunsuri generale, de tipul: perpetuarea speciei (poate eu nu fac copii toata viata, inseamna ca mi-am ratat existenta? nu cred.) la de ce exist, cred ca se raspunde tot aici. 7. cand iubesti si ai o relatie care sa te implineasca, nu mai simti ca e insuficient. insa pentru asta, e necesar sa inveti sa te cunosti si sa te iubesti pe tine, apoi sa relationezi cu ceilalti. 8 imbatranim fiindca acesta e cursul natural, nu mi se pare important de ce, mai degraba cum. daca iti mentii sufletul tanar, batranetea fizica e mai putin relevanta. 9. natura exista ca sa ne hraneasca si ca sa ne umple de energie, atunci cand ne amintim de ea; aparent inexplicabil, multi oameni merg sa se relaxeze in natura, fiindca le incarca bateriile. adica se produce un schimb de energie intre natura si individ, daca acesta din urma este deschis la schimbul respectiv. 10. nu neaparat, la polul nord sunt multe nopti, apoi multe zile. 11. dumnezeu este un nume foarte vag, cred intr-o forta energetica universala ce functioneaza pe principii pe care nu le-as putea pricepe acum (cand tu pui intrebarea asta, apoi adaugi :ok, si eu, nu e ca si cum ai inchide discutia, presupunand ca cei ce vor raspunde cred?) 12 (sau la cat am ajuns). mi-am pus de mai multe intrebarile astea, multi oameni si le-au pus, problema sensului existentei este una care antreneaza mintea multora, insa cum am spus, cred ca fiecare e responsabil de a gasi un raspuns pentru sine insusi.

23 răspunsuri:
| Parintele a răspuns:

Oamenii mor pentru ca in univers nimic nu este vesnic si nici chiar universul nu este vesnic si el va muri intr-o zi, si soarele va muri intr-o zi, si pamantul si bineinteles noi oamenii.Este o lege a evolutiei in care nimic nu este vesnic si totul se misca, nimic nu sta in loc. Daca studiezi materialismul o sa iti gasesti foarte usor raspunsuri la toate intrebarile tale, dar atat timp tu esti idealist si crezi in fiinte supranaturale, d-zeu etc.nu vei gasi niciodata un raspuns satisfacator.Ca drept dovada vezi raspunsurile celor care cred in d-zeu si ele o sa observi ca nu sunt logice, reale sau efectiv ti se va raspunde ca este peste puterea omului de a intelege si alte ineptii de genul asta.

| Parintele a răspuns:

Poti sti cat poti invata..si inveti ce simti tu ca este adevarat.Ca sa te decizi ce este adevarat trebuie sa cercetezi si sa ai dovezi cand afirmi ceva.Intrebarile pe care le pui isi gasesc raspuns daca citesti ce trebuie.

| psiholoaga a răspuns:

Faptul ca, desi am raspuns la 12 intrebari, tu te legi de 1 singur aspect, ma face sa cred ca ceea ce doresti este o polemica religioasa. Iar eu, din experienta, le evit. Eu nu te-as putea convinge in veci ca nu exista (si nici nu vreau asta), iar tu nu m-ai putea convinge in veci ca exista in forma pe care o imbraca in religia crestina.

| andrei_5514 a răspuns:

Si iata si raspunsurile din biblie, "ca la carte":
1. Oamenii mor din cauza pacatului lui Adam (Romani 5:12)
2. Dupa moarte merg in locuinta mortilor intr-o stare de inactivitate (Ecl. 9:11) iar din acea stare pot fi readusi la viata in paradis (Ioan 5:28, 29)
3. Daca planeta s-ar fi umplut planeta cu oameni (lucru care se va intampla in paradis), Dumnezeu ar fi oprit factorul procreator (adica oamenii nu ar mai face copii pentru scopul lui Dumnezeu a fost atins - Geneza 1:28).
4. Menirea noastra in acest moment este sa ne aratam devotiunea fata de Dumnezeu sau dezinteresul fata de El (si de ce apartenenta la inchinarea Diavolului). in functie de aceasta putem obtine adevarata viata vesnica pe pamantul facut paradis.
5. Sensul vietii nu are nimic in comun cu distractia si banii. E vorba de o controversa dintre Satan si Dumnezeu. (detalii pot oferi personal).
6. Imbatranim pentru ca am mostenit pacatul de la Adam (Romani 5:12).
7. Natura exista ca dar de la Dumnezeu. In paradis vom beneficia de natura la maxim.
8. Dumnezeu ne-a creat sa ne bucuram de viata pe pamant. Satan a amagit prima pereche, iar noi am mostenit pacatul de la ea. Slujindu-i lui Dumnezeu, prin jertfa lui Isus, putem trai in paradis.

| sese a răspuns:

Prea multe intrebari(unele puerile ex: noapte si zi) care in final se pot reduce la una singura :care este scopul existentei noastre? intrebare deocamdata fara un raspuns care sa ne satisfaca(cum ar fi perpetuarea speciei).

| sese a răspuns:

Ptr.Carcotasul 20 in Biblie gasesti mai multe intrebari decat raspunsuri.

| sese a răspuns:

o data este poate firesc dar suficient.Intrebarile au ramas inca si le pun chiar clerici, profesori, cercetatori, doctori in Biblie(urmareste pe NG) oameni de buna credinta, nu crezi?
sa auzim de bine!

| sese a răspuns:

Toti care au amabilitatea sa-ti raspunda au facut-o sa te ajute. Raspunsurile la intrebarile tale, daca le vei gasi singur raspuns, s-ar putea sa-ti schimbe viata insa nu incerca sa afli raspunsul "copiind la teza".

| CenturyChild a răspuns:

1 da 2 pai intai se duc intre lumi ( fantome, spirite, entitati etc) iar apoi ori in iad ori in rai 3 si 4 ar fi fost prea multi oameni pe planeta dar daca te gandesti asa ca sa nu murim ar fi trebuit sa avem alt fel de corp si daca de exemplu ne am fi nascut spirite atunci nu cred ca ar fi existat problema de spatiu 5 De la Adam si Eva 6 asta nu mi-am dat seama inca dar cu timpul o sa descopar. 7 Sa descoperim ceva nou, sa dam viata, sa ajutam, sa fim buni, sa lasam ceva in urma 7 Pentru ca Dumnezeu a vrut sa ma nasc 8 si 9 Pentru ca asa am fost creata, cu tot cu sentimente 10 Pentru ca fara ea nu am putea trai, la baza lui totul e facut din lucruri naturale 11 Pentru ca totul in lumea asta de la natura e echilibrat ( poate mai putin omul) 12 Da 13 Pai, e greu sa te pui in postura Lui, oamenii gandesc ca oamenii Dumnezeii ca Dumnezeii big grin. Asa si oamenii isi iau animale de companie si le place sa le creasca dar repet nu poti sti ce gandeste Dumnezeu 14 Unele dintre ele 15 Da, le-am scris mai sus 16 Sa fim buni si sa ajungem la cer ( am uitat pe moment cum se numea asta big grin ) 17 Pai aici difera de la om la om, de exemplu pentru ca nu suntem perfecti dar unii fac ce vrea El deci...

| irynna a răspuns:

Nu stiu de ce ar trebui sa moara oamenii.probabil pentru ca asa este scris sa fie.eu nu cred ca exista viata dupa moarte, probabil daca nu ar fi murit nimeni am fi acum foarte multi, chiar imposibil de locuit pe terra.perpetuarea speciei exista inca din biblie. din Vechiul Testament.inca de la adam si eva.care au avut doi fii, dupa care ei au murit. iar fii lor au dus la inmultirea speciei umane.si tot asa pana in zilele noastre.sensul vietii? este ceea ce te motiveaza sa mergi mai departe si devine un scpo al vietii tale, dealtfel.de ce iubim? pentru ca la randul nostru avem nevoie de iubire, pentru ca suntem fiinte umane, simtim nevoia de a oferi iubire.de ce suntem nesatisfacuti? pentru ca inca nu ne-am implinit scopul, inca mai avem lucruri de realizat, de ce imbatranim? pentru ca asta esta natura.in mod normal nu ar trebui sa imbatranim pentru ca la fiecare sase luni, avem un nou corp, o alta mentalitate, un nou mod de a gandi, de ce exista natura? natura exista pentru ca inca de la inceputuri Dumnezeu a creat-o.(vechiul testament, Facerea).dE ce nu facem ceea ce vrea Dumnezeu de la noi? intrebarea asta este pentru fiecare in pare, ar trebui sa si-o puna fiecare, sa reflecteze la propria lui viata, la ceea ce vrea sa faca cu viata lui.

| ilie a răspuns:

Este firesc sa iti pui atatea intebari.Sigur in biblie gasesti aceste raspunsuri dar de unul singur nu le vei gasi. Iar acest spatiu este mic. pentru fiecare intrebare raspunsul il pot da numai cu biblia in fata ceia ce ar fi echivalentul unui studiu biblic lucru care nu se poate face pe site.

| 38499388seby29 explică:

Carcotasul 20 daca ai citit biblia nu mi dai si mie unrapuns mai inteligibilsa intelg mai clar siin care capitol sau carte din biblie trebuie sa ma uit exact? nu te sup.pe mine doar c avreau ce va mai deslusit!

Psiholoaga. natura e pentru oameni ca sa mearga sa se relaxseze, right?, ...si nu exista Dumnezeu,... ok hai sa admitem nu exista D-zeu! cine ne ofera natura? de unde a aparut? doar asa di explozie? explozia doar distruge, dupa cum vedem si in irak ce face explozibilul!? nu? acum care ar fi raspunsul doar la aceasta?

No God. dar daca exista totusi ceva care este vesnic? ce ai zice de asta? cum ziceai nimic nu este vesnic,. asa noi oameni nu putem sti totul!

şese. prea multe intrebari unele puierile! da fi nici o problema sa admitem ca sunt puierile ok? dar hai sa adimitem ca nu arfi, .si din aceste pierile intrebari voi afla ceva care imi va schimba poate viata pentru totdeauna,... ce ai zice de asta? ca atunci,,,, chiar atunci cand eram cu toti copii am invatat prin a pune intrebari,,,. .si toata lumea pune intrebari unle chiar puierile dar da le ai mai citi ai vedea ca au un sens,, daca n-ar avea sens nu mi-ar fi raspuns nimeni la ele nici chiar tu!

Psiholoaga. religi si chesti de religie, .crede-ma ca eu peronal le urasc si si pe cine leo mai fi inventat. in religie intra reguli fa aia nu fa aia. trebuie sa te imbraci asa nu trebuie sa te imbraci asa. trebuie sa stai in biserica acolo dar nai voi sa stai acolo. prosti gigantice. crede ma n-am nimic in comun cu religisti! aceste sunt dor intrebarile mele la care n-am explicati,. tari care sa explice cu adevarat existenta acelor lucruri! cat despre ca ma leg doar de una nu. nu mas lega de mai multe doar ca. vreau sa le eau cu incetul! asta-i totul! si acum mai crez ca am de a face cu ''religisti''?

| bibitza a răspuns:

Atatea intrebari...si atatea raspunsuri care nu le stim si nici nu le vom stii decat atunci cand vom ajunge la Doamne Doamne!

| dinusinziana a răspuns:

Hm.sa incerc sa raspund pe intelesul tau... oamenii trebuie sa moara pentru ca daca nu mor, planeta ar fi supraaglomerata si am gravita de nebuni prin spatiu.iti dai seama ce ar fi ajuns planeta incarcata cu toate populatiile lumii de milioane de ani incoace daca nu ar fi murit oamenii?laughing.de provenit, pamenii provin de la dumnezeu.fie ca tu crezi ca provenim din maimute sau Adam si Eva.tot de la Dumnezeu au venit si ei. Sensul vietii este sa fii fericit, sa ai prieteni si sa iubesti.restul nu mai conteaza. Existi pentru ca asta e natura, duci dorul pentru ca esti o fiinta ce ai nevoie de prieteni si iubire, iubesti si esti nesatisfacut datorita faptului ca nu ai cum sa stii cat de mult si daca te iubesc ceilalti.intotdeauna vrei mai mult. Imbatranim pentru ca asta duce spre moarte (si asta are legatura cu supraaglomerarea planetei laughing ) Natura exista pentru ca avem nevoie de aer, si de constientizarea ca oamenii nu sunt singurele specii de pe planeta. Noapte si zi este pentru ca si copurile ceresti se misca.si oamenii au nevoie de odihna pentru a-si reface mecanismul de functionare. Unii cred in Dumnezeu, unii nu, treaba lor. Ne-a creat din iubire. Dumnezeu vrea sa fim aproape de ceilalti si sa-i ajutam. Si daca se poate, putin, putin.sa credem in El.

PS: nu ma intreba cat mi-a luat sa-ti dau raspunsul asta. straight face

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

de ce te chinui sa gasesti raspuns la niste chestii care nu-siurmeaza decit cursul lor natural? Fie ca afli sau nu la ce te-ar ajuta ambele?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru toate astea exista biblia si acolo o sa gasesti toate raspunsurile. Nu incerca prea mult sa iti pui intrebari de acest gen ca nu prea o sa gasesti in alta parte un raspuns mai bun decat cel din biblie. Lectura placutabig grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se vede ca nu citesti biblia "sese":-p

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citeste Biblia si unele dintre raspunsuri le vei afla.

| barbaruba a răspuns:

De ce, de ce, de ce...
De ce trebuie sa profitam asa de mult de intrebarea de ce?
De ce nu putem sa ne multumim cu ce ne-a fost dat.Trebuie oare sa avem un sens in viata ca noi sa ne simtim bine? Adica insasi ideea de dumnezeu este o fabricatie egoista pur omeneasca... de ce dumnezeu trebuie sa fie o fiinta, de ce trebuie sa aiba constiinta etc. (lucruri cu care noi ne regasim in el).
Si eu am crezut in dumnezeu si mi se parea totul absolut anormal fara exista lui... dar am realizat unele lucruri mi-am pus unele intrebari si mi-am dat seama de adevar.
Incearca si tu sa faci la fel.Si in primul rand incearca sa apreciezi tot ceea ce exista in jurul tau pentru ca exista, nu pentru ca a fost creat de -cineva-.