anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dragilor, am văzut că se încearcă tot mai mult după descifrarea ADN-ului a ADN-ului mutant și a diferitelor combinări ADN uman cu ADN animal. happy Au încercat chiar să transforme animăluțele în animăluțe hibrizi și mutanți sau animăluțe oameni. happy Susțin ei pentru viitorul nostru, tot al umanității, al salvării noastre, de boli, de gene proaste.

Acum întrebarea sau întrebările în funcție de ce-mi apare în minte. happy

1. Voi cum vedeți tot acest salt, chiar un salt în schimbarea umanității, a ADN-ului nostru, care înseamnă viața noastra? Cu ochi buni sau răi?

2. Deși din vechi timpuri s-au sacrificat animale pentru experimentul ăla grozav și pentru omul ăla și mai grozav, cum vedeți voi aceste creaturi crescute în laborator, și crescute cu scopul de a vă face vouă lumea mai bună? Cum priviți voi scopul savanților? Acela de a salva lumea cu ajutorul cobailor animale?

3. Voi ați accept un astfel de ajutor cu brațele deschise, știind că la acea descoperire s-a sacrificat un animal?

4. Credeți în scopul lor cel bun cu toată cercetarea asta și avansarea în acest domeniu al ADN-ului și al creațiilor mutante? Sau ar fi și alte motive? Dacă da, care ar fi acelea? happy

31 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Ceea ce știu sigur e că părerea mea nu poate influența cu nimic mersul lucrărilor. M-a întrebat cineva dacă sunt de acord când s-au apucat să facă bomba atomică? Mi-a cerut cineva părerea când au început studiul pentru arma bacteriologică? sau pentru aia chimică?

| DjSannan a răspuns:

1.Cercetarea și manipularea ADN-ului poate fi privită în mai multe moduri. Pe de o parte, poate fi văzută ca un salt înainte în înțelegerea vieții și a genetica umană, ceea ce poate duce la descoperirea de tratamente eficiente pentru boli genetice și la îmbunătățirea calității vieții umane. Pe de altă parte, manipularea ADN-ului poate fi privită cu scepticism din cauza incertitudinii asupra efectelor a lung termen și a posibilelor consecințe negative neprevăzute.

2. Unele persoane pot privi crearea de animale hibrizi sau mutanți în laborator ca fiind o abuzare a animalelor și o încălcare a drepturilor acestora. Altele pot vedea această cercetare ca o cale de a ajuta oamenii și de a face lumea un loc mai bun. Este important să se ia în considerare atât argumentele pro, cât și contra acestei cercetări și să se evalueze cu atenție dacă beneficoperirile își justifică costurile.

3.Acceptarea acestui ajutor ar fi o decizie personală care ar trebui să fie luată în funcție de convingerile și valorile fiecărei persoane.

4.În ceea ce privește scopul savanților, în general, acestea sunt motivați de dorința de a îmbunătăți viața umană prin descoperirea de tratamente și terapii eficiente pentru boli. Cu toate acestea, pot exista și alte motive, cum ar fi obținerea de profit sau de recunoaștere. Este important să se evalueze cu atenție aceste scopuri și să se garanteze că se respectă standardele etice și de siguranță.

| Mosotti a răspuns:

1 - Vad cu ochi buni, multe se vor schimba in bine in medicina cu asta.

2 - E normal sa fie animale sacrificate pentru noi oamenii, asta este, e f bine asa, nu ai cum altfel, si decat sa mor eu sau sa raman handicapat, mai bine avem tratamente pentru noi.

3 - Sigur ca accept asa ajutor cu bratele deschise, nu ma intereseaza ca s-a sacrificat un animal, stii cum e "decat sa moara mama mai bine mama ta".
Plus ca omu este singura fiinta cu constienta de sine, asa ca animalele alea habar nu au nici ca exista, damite sa stie ce li s-a intamplat. Iar cum se comporta la suferinta, o face corpul automat raspunzand la stimuli.

Si se demonstreaza ca nu are constiinta, ca daca avea era si nivelul de inteligenta ridicat, si ar fi invatat sa citeasca de ex, nu mai raspundeau doar la tiparuri.
Sau cu laba iti scria la calculator de pe o tastatura adaptata dupa dictare!

De ex zici "hai", si cainele sta jos, ala nu e ca stie ce inseamna hai, pentru el e un sunet de anumita tonalitate, si stie ca daca aude ala, sta jos.
Se dreseaza asa, cu recompense, in nici un caz la nivel superior. Deci asocieri, automatisme.Deci intrebarea aia "de unde stii ca n-are" nu tine.

4 - Creatiile mutante sunt tot pentru experimente, e f bine.
Motivele le-am zis.

Gandeste-te asa, ti-ai pierdut un picior, sau ochi.
Umbland in genetica, poate sa-ti apara alt ochi cu care sa vezi, si alt picior cu care sa umbli.
Umbla in schema, vede cum s-a format ochiul la inceput, si comanda o noua formare dupa aceiasi schema.

Sau sa se formeze alta inima, alt rinichi, ficat, nu sa mori cu zile asteptand pentru un transplant.

Si multe altele, dantura! Mi se rupe mine de animale cand eu nu am dinti sa mananc, sa fiu constient ca nu pot manca si sa am in gura toate fiarele, lucrari, suruburi care-s frectie.
Asa iti vor creste alti dinti, vede cum au crescut aia primii, si se repeta procesul.

Ce preferi? Sa stai orb sau copilul tau sa fie handicapat? Sau sa se duca tare niste soricei?
Ca daca animalele alea habar nu au de ele, tu ai habar, iti constientizezi suferinta o viata intreaga.

De ex daca nu era asa, diabeticii orbeau si ramaneau fara picioare ca nu aveau cu ce se trata! Si te chinuiai de te zapaceai.
Si copii (5 % din diabetici sunt tineri cu diabet tip 1).

| GabiDumitrescu a răspuns:

1. Bineinteles ca e un pas mare inainte. De exemplu combini genomul uman cu cel reptilian si obtii capacitati pana acum incredibile de regenerare a tesuturilor. Si asa mai departe. Desigur ca va fi folosita treaba asta si pentru scopuri malefice, cum e de obicei cu orice progres stiintific.
2. Un rau necesar, pe scurt. Stai sa vezi distractie cand se vor clona oameni in scopuri de-astea medicale/de cercetare...
3. Desigur ca da. Acceptam zi de zi produse la a caror creare, undeva de-a lungul intregului lant tehnologic, s-au sacrificat efectiv vietile unor oameni. Majoritatea alegem sa ignoram asta sau sa ne facem ca nu stim, dar daca chiar vrei sa afli, poti face asta. Pe de alta parte, ai cumpara un telefon 100% ethically sourced si fabricat in Europa de oameni platiti decent, daca ar trebui sa platesti cam triplu fata de unul echivalent facut in China cu componente facute de catre copii sau adulti care muncesc precum sclavii (cu pampers pe ei ca sa nu piarda timp la buda, no joke) din minereuri extrase in Africa cu sclavi, inclusiv copiii? https://www.fairphone.com/ - uita-te ce ofera si zi sincer daca ti-ai lua asa ceva doar ca iti pasa de oameni si planeta!
4. Vezi punctul 1. Augmentarea personalului militar si nu numai, desigur.

| anonim_4396 explică (pentru GabiDumitrescu):

Sincer, nu! :') Deci ai dreptate, societatea a evoluat pe spinarea și pe sacrificarea altora. happy

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

A evoluat si inca o face. Toti vrem sa fie ieftin dar nu ne pasa, efectiv, ca pentru ca noi sa avem chestii ieftine, altii efectiv MOR. Dar ne dam loviti ca nu mai putem de dragostea cateilor vagabonzi. https://en.wikipedia.org/wiki/2013_Rana_Plaza_factory_collapse - haine din Bangladesh cumperi, ca sunt de-alea ieftine, nu?

| NLS a răspuns:

Cum a zis și carevaescu, tu îți faci griji de animale, cand toată industria cosmetica și alimentara face teste pe ele,. nu de azi de ieri?
(toate chimicalele, medicamentele, ingredientele sintetice, fara de care prăjitura din cofetărie nu ar mai avea același gust, sau în lipsa cărora mademoiselle-ele nu ar mai avea parfumuri, geluri, rimeluri, creme pentru tencuit dimineața... Se testează obligatoriu pe anumite categorii de animale, altfel nu pot fi folosite pentru uzul nostru personal ).

Ca in tari precum China, se încearcă din răsputeri fentarea testelor FDA necesare în lumea civilizata, asta e alta poveste, dar și ei fac teste.

| anonim_4396 explică (pentru NLS):

Really? Chiar se fac teste pe animale pentru toată industria noastră?

Eu credeam că e doar pentru genetică și da, poate ceva medicamente. happy

Mă sperie ceea ce aud. Noroc atunci că nu mă mai machiez. rolling on the floor)))

| NLS a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru industriile farma, alimentara si produse cosmetice se fac mult mai multe teste (inclusiv pe animale) decat pentru genetica de exemplu.

Genetica e si ea necesara si utila in multe scopuri.
Altfel ar muri majoritatea populatiei de foame, incepand cu cei care NU consuma carne si produse animale.
Cerealele si alte plante folosite in alimentatie nu ar da productivitatea din ziua de astazi daca nu s-ar fi imbunatatit soiurile.
Ei bine, dupa ce s-au incrucisat soiuri si s-a obtinut in laborator prin modificarea ADN-ului o alta planta, trebuie vazut daca nu e periculoasa pentru consum, daca nu apar efecte adverse, cancer, etc.
Asa ajung animalele cobai, si in anumite cazuri, si oamenii.
La fel cu imbunatatirea speciilor de animalele sau cresterea anumitor insusiri.

Stai insa linistita, ideea din filmul "Never let me go" e deocamdata fantasma, suntem inca foarte departe de asa ceva.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu chiar pentru toata industria noastra se fac teste pe animale, depinde daca este cazul.
Aia cu machiajul nu are treaba.

Si pana la urma... daca e pentru genetica si medicatie, ce ar mai conta restul?

| Hammurabi a răspuns:

Sincer, nu prea mă interesează pentru că știu că n-o să trăiesc 500 de ani.
Iar pe timpul vieții mele, e puțin probabil să se ajungă prea departe. Iar generațiile următoare poate vor fi mai conștiente.

| anonim_4396 explică (pentru Hammurabi):

Nici o mică de tot curiozitate nu te încearcă, uneori, în legătură cu subiectul "genetică și procreare chimică"? happy Și toate nebunile astea moderne care au apărut. happy

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Multi habar nu au cum functioneaza internetul sau nu stiu sa zica 2-3 cuvinte despre ce continue un smartphone, ca si componente, d-apai sa se intereseze despre astfel de stiinte oculte? big grin

| Hammurabi a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt la curent cam cu tot ce se întâmplă și tot ce se încearcă.
Am spus că nu mă interesează în sensul că n-o să supraviețuiască generația noastră până când o să apară rezultatele manipulărilor genetice.

| Emma30555 a răspuns:

Mi se pare odios, oribil, imoral și neetic sa faci asemenea experimente. A fost și un film destul de bun pe aceeași tema.

| CostinAlamariu a răspuns:

1. Răi
2. E bine.
3. Da
4. nu stiu

| carevaescu a răspuns:

1. E inevitabil. Felul în care ne structuram societatile face sa fie irelevant beneficiul la nivel de societate, ci doar la nivel restrâns, de grupuri mici de indivizi. Și totul e atât de indirect... Miza celor mai multi dintre acei oameni ce lucrează în acea industrie e un banal de salariu, nu o viziune asupra viitorului uman.
Si e fals ca miza e schimbarea umanitatii. Miza directa e profitul ce poate fi incasat de la anumiti oameni, care si ei la randul lor sunt interesati in beneficii specifice.
Nu avem actualmente tendinta catre egalitare, ci catre mai multa inegalitate, asa ca ideea de schimbare a umanitatii e dubioasa.

2. A fost un timp in care cobaii au fost oamenii. Gasesti multe documente istorice pe acest subiect. Intre doua rele, a folosi animalele e perceput mai fi mai putin rau - din perspectiva noastra. Sunt multe restricții etice care "minimizeaza suferinta", si încearcă sa elimine abuzul fara rost stiintific ale acestor animale (in experimente, nu mancare) dar in mare fenomenul nu va fi eliminat pentru ca e benefici noua (nu si animalelor).

3. Deja toata civilizatia noastra e cladita pe sacrificarea nunumaratelor animale. Cel mai clar e in industria farmaceutica si cosmetica. Nimeni nu ar trai o viata mai nesănătoasă pentru o idee despre moralitatea folosirii unui medicament cea fost testat pe animale.

4. Vezi 1

| Seba2013 a răspuns:

Pana acolo trebuie sa vorbim de HABIT (habitudine). Multi se lauda ca au virtutea moderatiei insa eu ii vad stapaniti de patimi. Ii vad cum li s-au aderat (sensibilizat) si au ajuns cu vicium malum. Aceasta habitudine, obisnuinta, obicei se poate modela pentru ca este plastica. Daca detecam la timp si ne scuturam nu ni se mai lipesc. Aceasta Habitudine este inteleasa ca o calitate de unii, de altii ca o dispozitie, iar de ceilalti ca o forma de a fi. Eu propun sa nu mergem pana acolo, adica la subiectele care incep cu TRANS ci sa incercam sa vedem de ce trebuie sa cautam o Habitudine (habit) buna. Detectamd la timp veninul ca sa nu ne intre in sange? Stim sa ajungem/intram undeva fara sa ne pierdem caracterul? Apatheia nu inseamna ca patimile nu exista ci ca nu ne lasam in voia lor (frugalitate, austeritate, morigerare).
Eu de exemplu nu am nimic cu "prietenia bazata pe virtute" ci cu celelalte 2 bazate pe placere si uitilitate (cele 3 prietenii a lui Aristotel). Daca Venus cu ochii albastrii face o transumanitate si elimina cele doua lucruri negative si se transforma in María (forma buna si virtoasa din cele 3 prietenii) eu o accept, pentru ca sunt monist si am un singur Dumnezeu nu pluralist cu mai multi dumnezei.

| anonim_4396 explică (pentru Seba2013):

Aș fi vrut să-l votez și cu folositor, but, nu am înțeles nimic laughing Ia uite cum în 2023 încă nu au murit filosofii. happy

| Seba2013 a răspuns (pentru anonim_4396):

Aristotel in cartea Categoriile capitolul 8 vorbeste de niste CALITATI sau PREDICATIVE (in Ética nicomahica iar vorbeste de hexis care inseamna "moduri de a fi"). Aici intra si hexis (habitudinea). Este important pentru ca Quitiliano vorbeste de habitus de vir bonus. La noi la crestini este important pentru ca nu trebuie sa ne asimilam doar virtuti intelectuale (dianoetice) ci si naturale (ethos). Iar sophrosyne, enkrateia, castitatea, aponia, ataraxia, sunt virtuti pentru partea corporala.
Aici deja ne bagam in umoruri, tendinte, inclinatii, temperamente, stari, diáthesis, Galen, etc. Vorbim de predicative nu de subiect. Trebuie sa avem grija la aceste inversiuni, pentru ca sticla are eticheta, nu eticheta sticla.

Garguiele, harpiile, sfinxurile, goticul, zombii, Morbius (vezi filmul), etc., sunt niste concepte negative care ne avertizeaza sa avem grija, prudenta, cu ceea ce desteptam si trezim (Galateni 5:24). Peste toate animalele astea exista natura divina care este pura, alba, curata, libera si indeterminata. Voia lui Dumnezeu este sfintirea noastra si sa ne stapanim vasul (1 Tesaloniceni 4:3, 4 si 2 Pentru 1:4). Daca esti capabila sa diferentiezi vocile astea si sa asculti de glasul Lui atunci pentru crestini se considera un salt evolutiv.

Asa cum exista educatia si antrenamentul intelectual asa exista si cel fízic. Trebuie sa o cautam pe Areté (excelenta) pentru ca Dumnezeu nu accepta jertfe si prezentari cu defect.

| UnchiulRamiz a răspuns:

1 rau, 2 malefic, 3 nu(la ce sa ma chinui mult si bine? ca doar relele au dat de mine) 4 scop bun pentru unii, pentru cei de rand nu cred

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Chiar că pe TPU suntem mulți ciuuudați și neumani rolling on the floor))

Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Umanitatea este o eroare a naturii de fapt pentru natura.
Cine era uman NU supravietuia! Asa ca s-au reprodus neumanii care au supravietuit, care erau egoisti si nu se gandeau la altii.

Natura ne-a vrut inumani ca sa supravietuim, e trasatura evolutionista. De aia majoritatea sunt rai.
Aia e! Pai in toata lumea 95 % isi inumai, ce te mira?
Dar afli acum ce si cum ca sa nu te mai miri.

Si exact ce spuneam. Nu te tratezi ca ti-e de un soricel, tu mori
Supravietuieste soricelu, si tu o iei la cioc.
Supravietuieste ala care nu se gandeste la soricel.
Apoi ala se reproduce cu altul la fel.

Sper ca ti-e f clar acum totul.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Știu ce zici, evoluția, așa ziceau evoluționiștii că am supraviețuit noi oamenii și speciile care mai sunt azi. Ăla mai tare a supraviețuit. Ăla mai slab s-o dus naibi.
Cea mai bună specie a supraviețuit mereu și cumva asta și caută ei prin genetică, o specie superioară tuturor.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai exact! Si ca sa supravietuiesti, tare inseamna sa fi rau, puternic si nepasator.
Deci nu stiu ce se mira lumea "vaaai dar rai suntem, nu mai avem suflet", pai asa si trebuia sa fim! Altfel nu mai eram.

Ca daca bunatatea ajuta la supravietuire, eram 97 % buni, si raii erau o exceptie.

Dar na, multi is toba de carte, vor sa ajunga pe luna, dar nu se cunosc pe ei ca specie.

Ei cauta ca sa rezolve n probleme, pe langa ca vor soldati cat mai tari, sa cucereasca alte tari (asta in primul rand), si sa traiasca ei bogatanii mult si sanatosi.

| EliLeli a răspuns:

Pai daca am ochi albastri si sunt cu mutatii, fata de oamenii cu ochi caprui, eu as vrea un iepuras care sa fie conform mutatiilor mele.

| anonim_4396 explică (pentru EliLeli):

Despre ce mutații vorbești? Chiar ai așa ceva? happy

| EliLeli a răspuns (pentru anonim_4396):

Ochi albastri? Da. Ochii albastri au aparut datorita unei mutatii. Nu stiai?

| anonim_4396 explică (pentru EliLeli):

Nu! Și dețin și eu niște ochi albaștri. happy Aflu lucruri noi. happy