Teoretic e ceva care e menit sa bucure sufletul si trupul, practic e ceva ce te seaca pe zi ce trece fie ca realizezi asta fie ca nu
Dragostea nu este o substanta dar poti sune ca are substrat chimic. Practic senzatiile care le ai cand esti indragostit sunt rezultatul stimularii creierului tau de niste substante produse in mai mare masura. In momentul in care te afli langa persoana iubita, mai ales la inceput, organismult tau secreta adrenalina care iti creste pulsul, tensiunea, si te face alert in acelasi timp in care pune pe pauza digestia (de acolo fluturii din stomac), de endorfine care reduc senzatiile negative si dau senzatia de extaz.
Avem experimente in care o doza de adrenalina administrata fara ca un participant sa stie duce la o senzatie falsa de "indragostire", situatie care apare si dupa efort fizic sustinut sau in cazul unei situatii limita.
Cel mai bun predictor pentru o relatie nu este "tipul nostru de persoana" ci proximitatea. Avem studii de prin anii 70 pana acum care arata ca desi declaram ca ne plac anumite persoane..nu are nici o legatura cu partenerul care nu-l alegem conteaza cine se intampla sa fie aproape cand ne dorim unul.
Pentru acelasi motiv cele mai multe cazuri de adulter se intampla intre colegii de la lucru.
Iar in final, durerea de dupa o despartire nu este decat starea de sevraj care apare cand creierul este privat de doza zilnica de fericire (endorifinele pe care le producem sunt asemanatoare cu opiul).
Au fost o generatie intreaba de romantici care au vrut sa fie rebeli si sa creada ca totul e pufost si mistic.dar nu e.
Chiar viata toata, este chimie.
Nu stiu de ce ar face dragostea exceptie.
Mai era amestecat un pitic grasut care tragea cu sageti, dar s-a sinucis cand a auzit cate minciuni se intrebuinteaza in dragoste.
Daca rahatul poate fi trecut la substante chimiece, atunci da, dragostea e o substanta chimica.
Dar increderea ta ca vei primi un raspuns, e substanta chimica?
E efectul unei reactii chimice
Dar sarcasmul tău e substanța chimica?
Si sarcasmul, ai dreptate. Dar creierul este cel mai complex organ fiindca... asa spune creierul. Care la randul lui este condus de niste reactii chimice si impulsuri electrice.
NoMoreTimeForLove întreabă:
InnocentSmile întreabă:
LisaJulie întreabă: