| harciog a întrebat:

"Dragostea marcheaza triumful imaginatiei asupra inteligentei". O fi adevarat? Puteti explica?

11 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Doar atunci cand crezi in ea, nu si atunci cand doar o faci. Vezi tu, multi nu cred in viata vesnica, dar totusi, traiesc.

| Klepto a răspuns:

O abureala, cu cat iti folosesti inteligenta sa-ti dai seama ca dragostea este doar o iluzie, cu atat esti mai castigat.
Ii ca si prostia aia de "Dragostea se simte", bine zis ca nu-ti trebuie inteligenta cand vina vorba de dragostea, chiar si ultimii prosti au parte de ea.
Cred ca imaginatia se refara la cat de inventiv si creativ trebuie sa fi ca sa atragi dragostea cuiva, nu poti sa fi acel monstru al logicii si al gandirii.Iti trebuie instict si sa stii sa vorbesti(sa nu fie confundat cu inteligenta).

Ziua in care am realizat ca dragostea este un **** flambat, a fost ziua in care un inger si-a primit aripile, atat de binecuvantat a fost momentul ala in care am realizat in sfarsit ce ii dragostea.
Acuma ma simt mult mai implinit si mai bine fara dragoste decat as fi daca viata mea ar fi plina de dragoste.

| carminaburana43 a răspuns:

Da pentru ca m-i s-a intimplat sa iubesc pe cineva fara sa-l cunosc personal numai din convorbirile pe care am avut cu el pe mess.Deci necunoscindu-l zi de zi netrind cu el nici o zi e evident ca a fost triumful imaginatiei mele a ceea ce este asupra realitatii pe care nu-l cunosc.

| NickiMinaj a răspuns:

Da, e adevarat. numai oamenii foarte inclinati spre fantezie si analiza pot simti dragostea. noi, pamantenii, ne multumim sa ne luam soti si credite pe la un treij' de ani.

| SkittlesNuMaiTrecePeAici a răspuns:

Buna
Mama imi spunea sa nu gasesc iubirea ca o atractie sexuala.Ce inteleg prin asta?

Inteleg ca trebuie sa ai nitel de inteligenta ca sa fi indragostit.In schimb in dragoste nu conteaza prea mult inteligenta, decat la decizii.

Dar nu stiu daca este adevarat thinking

Sper ca te-am ajutat happy

| EfraimAshdothabediahKochBar a răspuns:

Dragostea e un sentiment abject...nu merita teoretizare, poezii etc!

| Amaya a răspuns:

Partial este adevarat. Cand te indragostesti, nu mai esti deloc rational ( cel putin la inceput, in primele luni ), ai tendinta sa pui persoana iubita in centrul universului tau, defectele ei sunt inexistente pentru tine, iar calitatile i le supradimensionezi. Orice ti se pare extraordinar la ea, iar daca cineva iti spune ca ceva nu este in regula, ajungi chiar sa nu mai vorbesti cu respectiva persoana, doar pentru a-ti apara cauza. Insa adevarata iubire vine cand ajungi sa tii la cineva, luand la cunostinta toate defectele sale si intelegand ca nu este perfect/a. Iar acest lucru nu e posibil decat folosindu-ti si ratiunea. Asa ca da, la inceput imaginatia triumfa, dar daca acest lucru ramane valabil si dupa ani de zile, atunci nu se mai numeste dragoste, ci obsesie. Daca nu intelegi si nu accepti defectele unei persoane, nu poti spune ca o iubesti.

| PopândăuIRătăcit a răspuns:

Dragostea chiar exista? Poate exista si este compusa doar din intamplari fictive formate de imaginatia omului pentru a se autoapara? Inteligenta nu are nevoie de dragoste. Dragostea este doar o penibilitate genetica transmisa din generatie in generatie pentru a-ti improspata neamu. Daca la dragostea asta te referi, asta-i raspunsul meu.

| HelterSkelter a răspuns:

Bob Dylan spunea "Niciodata nu poti fi si indragostit si intelept in acelasi timp".
Dragostea este o stare, un sentiment foarte puternic dar ratiunea si logica umana castia detasat in fata instinctului si sentimentelor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da.e ca in filmele sf.in sexul virtual de pilda; conteaza imaginatia, si trairile.intelighentia nu are treaba acilea fiindca p.a nu stie carte, si nici nu vrea sa invete.ea e cu trairile.

| alinealexandra a răspuns:

Adevarat sau nu? Imaginatia e detinuta de fata si inteligenta de baiat dar nu e o regula, poate fi si altfel de regula insa castiga inteligenta nu imaginatia mereu baiatul nu fata, insa cand rolurile sunt inverse tot inteligenta caz fata castiga.Nu cred ca imaginatia e mai puternica decat inteligenta pentru ca face parte din inteligenta si ea are mai multa putere.Deci afirmatia e falsa.