Anna
| Anna a întrebat:

Dumnezeu a creat totul perfect:pamantul, cerul, luminatorii, ingerii.Cum a fost posibila razvratirea lui Lucifer si caderea lui? Cum a aparut raul in deplinatatea binelui si perfectiunii?

Răspuns Câştigător
| Danny _3256 a răspuns:

Hm...chiar e o intrebare buna si te felicit Anna pentru. ca ai ridicat aceasta intrebare. Dar nu e una la care poti sa raspunzi usor, sau sa ai un raspuns clar. Ceea ce cred eu este ca Dumnezeu este perfect si ceea ce a creat El este perfect. S-a uitat Dumnezeu la tot ce a creat si a zis ca era bun. Tot Dumnezeu a creat si ingerii si omul. I-a creat perfecti cu scopul de a-l sluji pe El si a-i aduce lui Glorie...Lucifer era unul din ingerii creati de Dumnezeu, dar care a cedat pacatului mandriei, si anume a dorit sa fie el Dumnezeu, sa primeasca el gloria. El razvratindu-se a fost izgonit din cer din prezenta lui Dumnezeu si a atras si alti ingeri - deveniti demoni impreuna cu el. Fiind creat liber ca omul a putut sa aleaga si sa-l neasculte pe Dumnezeu. Aici se vede inca o data clar dovada libertatii fiintelor create de Dumnezeu. Si omul azi e liber sa aleaga sa-l primeasca sau sa-l respinga pe Dumnezeu, autoritatea Lui in viata personala.

35 răspunsuri:
| Parintele a răspuns:

Pai se presupune ca si pe Lucifer tot D-zeu la creat. POATE TOT DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA S-A.SI DECI IMPERFECT CA SI PE NOI.

Anna
| Anna explică:

Stiu ShaKuri, sunt foarte constienta de asta. E o intrebare la care nu am nici eu raspuns Joy, si asa cum spunea Gabrielutzu, mintea omeneasca nu este capabila sa conceapa si sa inteleaga complexitatea acestei taine.De-acord si cu petitdreamer, Dumnezeu a creat ingerii si le-a dat posibilitatea sa aleaga, nu le-a ingradit absolut nimic.

RaduCiocan
| RaduCiocan a răspuns:

Sa presupunem doua tari fictive Spania si Germania, tari pasnice si prietene.
Hans si Manuel sunt foarte buni prieteni si locuiesc in doua sate aflate de-o parte si de alta a granitei dintre Spania si Germania.
La un momentdat se naste un conflict si Spania declara razboi Germaniei apoi se pregateste de invazie. Manuel ar trebui sa lupte impotriva prietenului sau Hans pentru ca el lupta pentru neamul si tara sa. Si Hans la fel.
Cine este cel bun si cel rau in povestea asta? Ai putea zice ca Spania pentru ca a inceput razboiul.
Dar daca Germania este un popor pagan si Spania vrea sa promoveze crestinismul si sa-i aduca pe calea cea dreapta iar acest razboi este unul sfant?
Ai putea spune ca cei rai sunt germanii.
Raul si binele sunt doua concepte ce tin strict de context. Nu exista un rau absolut si un bine absolut.

eileen
| eileen a răspuns:

Scrie in Biblie ca lucifer s-a mandrit, pentru ca era cel mai frumos, cel mai destept si cel mai iubit dintre ingeri si a vrut sa fie si el preamarit ca Dumnezeu. Ca si oamenii, ingerii aveau liber arbitru, desi erau facuti pentru a il slavi pe Dumnezeu, puteau decide ce sa simta si sa aleaga. Lucifer a fost astfel izgonit din imparatie cu ceata lui de ingeri rai si iata cum a aparut raul in lume.
Dar stim ca mai mare este Cel ce e in noi decat cel care este in lume, adica satan.

lolita
| lolita a răspuns:

Nu voi raspunde. vreau doar sa-i propun Ralucai sa faca o rubriuca de religie, ca poate unii nu vrem nici sa vedem asemenea intrebari.

lolita
| lolita a răspuns:

Prefer o partida de sex innintea unei rugaciuni, ca doar dunezeu ne a dat p**** (am raspuns la intrebarea asta ca sa primesc cat maim multe raspunsuri stupide), ca vad ca este la moda. nu stiu daca ati obs ca eu nu prea votez, poate va respect prea mult.

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Dumnezeu l-a creat si pe Lucifer.INSA DUMNEZEU L-A CREAT BUN NU RAU. el a vrut sa fie rau si daca el asa a ales sa fie rau DUMNEZEU LA LASAT.happy

| joy a răspuns:

@aditza-raul nu a existat din totdeauna.Omul a fost creat perfect dar a pacatuit si a fost condamnat la moarte.
E o intrebare la care nu am raspuns dar sunt sigura ca il voi afla intr-o zi, in alta viata!

| joy a răspuns:

Eu propun Ralucai sa mai infiinteze cateva rubrici despre dragoste si sex si poate si-un chat sa mai flirtam, nu-i asa Lolita? In caz ca nu stiai, politica site-ului nu interzice intrebari legate despre religie, si sunt aici puse o sumedenie de intrebari de genul asta atat de crestini cat si de atei. Daca te-a deranjat, nu trebuia sa dai click pe intrebare, ai cautat-o cu lumanarea.Vad ca ai si raspuns.Asta e rautate pura!

| cristi a răspuns:

Gandita logic si pe toate fetele cu mintea noastra, ideea ca Dumnezeu care este sfant si desavarsit a creat inainte de a exista raul si orice altceva care ar fi putut duce la acesta o fiinta, un inger caruia i-a dat liberul arbitru, posibilitatea sa aleaga intre bine si rau, rau care nu exista de fapt, pare a fi un lucru inexplicabil tinand cont de natura lui Dumnezeu, dar cred ca aceasta intrebare depaseste mintea si priceperea noastra, probabil candva cand nu vom mai cunoaste in parte vom afla raspunsul

| gabrielutzu a răspuns:

Este poate cea mai grea intrebare din intreaga istorie a crestinatatii, pentru ca practic de aici a plecat totul, binele si raul... o intreaga filozofie care depaseste puterea mintii umane de a intelege unele lucruri... ceva asemanator cu citatul biblic "ceea ce urechea nu a auzit, ochiul nu a vazut si la inima omului nu s-a suit, acestea le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce se tem de Dansul si fac vioa Sa..."adica daca Dumnezeu ar fi revelat unui om oarecare un astfel de secret acesta ar fi innebunit instantaneu, mintea sa nefiind capabila sa inteleaga complexivitatea unei astfel de taine...la fel si cu intrebarea asta.
Sigur ca atunci cand va veni momentul, cand vom fi in prezenta slavei lui Dumnezeu vom afla si raspunsurile la aceste lucruri eu cred ca pana atunci aceste ar trebui sa ramana ceea ce de fapt si sunt adica niste taine...

| anonim a răspuns:

Poentru ca si lucifer a dorit sa puna stapanire pe om si sa il atraga de partea sa.insa aici este o filozofie intreaga, daca ar fi sa se dezbata, si tot nu s-ar lamuri problema.

| bunica a răspuns:

Lucifer era cel mai frumos inger si preferatul, lui D-zeu. lucifer prin lacomie vroia sa-i ia locul si asa a fost izgonit din rai, asa spun legendele.

| andi a răspuns:

Chiar ti-ai fi dorit sa fie totul perfect si numai bine? nu ar fi corect

| petitdreamer a răspuns:

Dumnezeu, intr-adevar a creat totul...Lucifer a fost si el la inceput un inger bun...la inceput toate au fost, nu bune, ci bune FOARTE... dar Dumnezeu nu a facut ingerii k ei sa fie "teleghidati" ci i-a lasat liberi... El stia totul, despre fiecare inger ce face si daca face bine sau nu... dupa un timp, Lucifer s-a razvratit, vrand si el sa fie ca Dumnezeu...si a cazut in pacatul mandriei...si-a adunat cu el cativa ingeri "adepti", si Dumnezeu afland despre asta, i-a dat afara din Rai...si ei au format iadul...

| ShaKuri a răspuns:

Analaughing..suntem oameni si noi.

| ShaKuri a răspuns:

Analaughing. uite cum apare raul :" joy vs lolita".

| sleepersev a răspuns:

Daca stai sa analizezi totul la rece si sa despici firul in 4, gasesti multe neconcordante in teoria Biblica.

| malecsia a răspuns:

Raul si Binele nu pot exista unul fara celalat. V-ati gandit la aspectul asta? tongue Cum iti dai seama daca e Bine fara sa stii cum e Raul si invers?

| eumi a răspuns:

Tot ce stie lumea, este numai ceea ce au vrut detinatorii adevarului sa stie.Convingerea mea, este ca in univers a fost si va fi un echilibru etern.Tot ce este mult, nu este bun, fie bine, fie rau.Cineva destept, a spus odata ca ~daca n-ar fi nori, nu ne-am mai bucura de soare~.

| oooooooo a răspuns:

Dumnezeu e perfect! In rest, nimic nu mai e perfect.Raul nu a aparut, ci a existat.
raspunsul exact la aceasta intrebare nu-l vei gasi probabil niciodata, si nu aici...
ce spunem noi -clar e subiectiv. tu vei gasi un alt raspuns.

| dani9354 a răspuns:

No God abtine-te te rog bu zice lucruri pe care o sa le regreti.Nu ti-am mai trimis mesaj privat pentru ca toata lumea sa stie ca tu esti ateu si sa nu iti mai ia in considerare raspunsurile lipsite de judecata asa cum este acesta. Cred ca nu ai nici ceam mai vaga legatura cu asta! Scuza-ma daca te-am jignit!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

DA, e clar, trebuie sa ai un singur tip de raspuns, altfel nu judeci. De ce nu-l lapidati pe nogod?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lolita, observ ca te preocupa mult sexul, numai asta ai in cap, si la intrebarile care mi le-ai dat mie, tot intra dragoste, sex.Sa stii ca sunt o sumedenie de lucruri mai frumoase si mai importante decat el.Nu zic ca nu e important dar tu exagerezi.Si poate eu nu vreau sa vad intrebari despre dragoste si sex.Care-i problema?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mandriia a aparut in mintea lui lucifer. iar ea contravine smereniei.cum lumina nu se amesteca cu intunerecul, nici mandria nu se amesteca cu smerenia. el singur -s-a aruncat din ceruri fiindca nu s-a mai gasit loc pentru el.si cu el o treime din stelele cerului.adica o treime din ingerii ce l-au urmat.numarul lor trebuie implinit la loc.cu sfinti de pe pamant.de aceea santem urati de ingerii cazuti. dumnezeu ia dintre noi pe cei mici, pe cei buni, pe cei tineri, pe oricine vrea el.noi nu trebuie sa judecam. el stie cel mai bine de cine are trebuinta. nu ca nu ar putea si singur. dar atunci ar avea acuze ca a abuzat de puterea lui.asa il lasa pe satan sa se condamne singur.ca la judecata toti vom da vina pe el, fiindca Isus hristos ne-a rascumparat de sub puterea lui si ne-a curatat de pacate cu sangele lui prea scump.asa ca acuzatorul cand va veni sa spuna ca noi l-am slujit si i-am facut voia, Isus deja ne-a spalat pacatele si el nu le va mai gasi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca ai un creier, si ar fi pacat daca nu l-ai folosi.Se supara si el.De ce neglijezi creierul, acorda-i mai multa importanta. Dumnezeu ne-a dat creier ca sa folosim organul genital.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lolita, iti respect credinta sau necredinta, dar esti vulgara. Ce deosebire este intre tine si alexandru95 care a pus acea intrebare despre sexul anal si oral? asta a devenit TPU? As putea sa imi spun parerea la fiecare intrebare dar ceea ce nu imi place, ocolesc, nu jignesc si nu folosesc un limbaj obscen. Chiar daca te ascunzi in spatele unui nickname, stim acum ce fel de persoana esti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Raul, este absenta binelui. Ura este absenta iubirii. Mandria este absenta smereniei. Lucifer nu a avut smerenie si si-a dorit sa fie ca Dumnezeu. Pentru aceasta a fost izgonit din rai, de catre Arhanghelul Mihail.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lucifer era un inger frumos dar rau in privire si gandire asa ca sa hotarat el sa conceapa raul si sa faca parte din univers luand cu el si alti urati ca el