Hm...chiar e o intrebare buna si te felicit Anna pentru. ca ai ridicat aceasta intrebare. Dar nu e una la care poti sa raspunzi usor, sau sa ai un raspuns clar. Ceea ce cred eu este ca Dumnezeu este perfect si ceea ce a creat El este perfect. S-a uitat Dumnezeu la tot ce a creat si a zis ca era bun. Tot Dumnezeu a creat si ingerii si omul. I-a creat perfecti cu scopul de a-l sluji pe El si a-i aduce lui Glorie...Lucifer era unul din ingerii creati de Dumnezeu, dar care a cedat pacatului mandriei, si anume a dorit sa fie el Dumnezeu, sa primeasca el gloria. El razvratindu-se a fost izgonit din cer din prezenta lui Dumnezeu si a atras si alti ingeri - deveniti demoni impreuna cu el. Fiind creat liber ca omul a putut sa aleaga si sa-l neasculte pe Dumnezeu. Aici se vede inca o data clar dovada libertatii fiintelor create de Dumnezeu. Si omul azi e liber sa aleaga sa-l primeasca sau sa-l respinga pe Dumnezeu, autoritatea Lui in viata personala.
Razvratirea lui Lucifer a fost posibila deoarece Lucifer a fost singurul dintre ingerii lui Dumnezeu care nu a vrut sa i se inchine si sa ingenuncheze spunandu-i ca dc ar ingenunchea el si nu Dumnezeu in fata lui? drept urmare el a fost alungat din Rai dupa care a intrat in sarpe si cu acesta a patruns din nou in imparatia lui Dumnezeu ispitindo pe Eva. Datorita acestui fapt Dumnezeu ia alungat pe pamant pe Adam si Eva pentru neascultare si de aici a inceput omul sa cunoasca raul, durerea, suferinta.
Hm...chiar e o intrebare buna si te felicit Anna pentru. ca ai ridicat aceasta intrebare. Dar nu e una la care poti sa raspunzi usor, sau sa ai un raspuns clar. Ceea ce cred eu este ca Dumnezeu este perfect si ceea ce a creat El este perfect.S-a uitat Dumnezeu la tot ce a creat si a zis ca era bun. Tot Dumnezeu a creat si ingerii si omul. I-a creat perfecti cu scopul de a-l sluji pe El si a-i aduce lui Glorie...Lucifer era unul din ingerii creati de Dumnezeu, dar care a cedat pacatului mandriei, si anume a dorit sa fie el Dumnezeu, sa primeasca el gloria. El razvratindu-se a fost izgonit din cer din prezenta lui Dumnezeu si a atras si alti ingeri - deveniti demoni impreuna cu el. Fiind creat liber ca omul a putut sa aleaga si sa-l neasculte pe Dumnezeu. Aici se vede inca o data clar dovada libertatii fiintelor create de Dumnezeu. Si omul azi e liber sa aleaga sa-l primeasca sau sa-l respinga pe Dumnezeu, autoritatea Lui in viata personala.
Draga, prima greseala care oface un om care-i! NEASCULTAREA, si asta o avem asupra noastra tot restul vietii, d/ta crezii ca le stii pe toate si nu prea ai nevoie de sfaturi, indemnuri, etc.si cind vezi c-ai gresit, e... tirziu, asa a facut si ingerii, s-au mindrit, au cazut din neascultare! s.a.m.d.pa,,,,,
Cautarea unor arhetipuri te ajuta sa gasesti similitudinile pentru un raspuns subiectiv, daca vrei. Spre exemplu teoria luminii, a energiei, a materiei negre din univers si a tot ce duce la crearea a tot ce exista. Daca incercam sa nu mai dam divinitatii si entitatii care ne-a creat o forma si un nume, daca totusi existam pur si simplu? Ma rog sunt multe intrebari si dupa cum vedem atat de putin raspunsuri. Raul si Binele sunt concepte umane total.
AvalohAlyn întreabă: