| anyia a întrebat:

Dumnezeu i-a zis lui Adam si Evei ca daca vor manca din pomul vietii vor muri. Diavolul la contrazis, spunand celor doi ca nu vor muri. Dupa ce au mancat, ei au ramas in viata(asa scrie in Biblie). Deci, eu ce-as putea intelege de aici? Sa spunem ca incerc sa devin un bun crestin. Cum as putea avand in vedere toate chestiile care se contrazic? Sa cred in Biblie cand e o minciuna? Sa pup niste desene pe care voi le numiti "icoane"? Care-i secretul acestei credinte puternice?

Răspuns Câştigător
| DeyuDeea a răspuns:

Buna!
Faza cu icoanele nu comentez parerile mele contrazic "pupatul icoanelor"
Biblia nu e o minciuna! Adam si Eva au murit dar nu fizic se referea! Precum stii ei au trait intr-un paradis adica aveau viata vesnica. dar pentru ca au incalcat porunca Lui si au ascultat de diavol li s-a deschis ochi si s-au vazut goli! Ei au murit "spiritual".asa a intrat pacatul in lume!
Eu asa cred! Poti daca vrei sa ma contrazici, dar cred ca am dreptul sa-mi exprim parerea mea!

34 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Ei au murit din punct de vedere spiritual.Din pricina neascultarii,ei au fost izgoniti din gradina Edenului. Dumnezeu a vrut ca ei sa traiasca fericiti si sa se bucure,dar fiindca ei nu au ascultat, au fost pedepsiti.,, cu durere vei naşte copii, şi dorinţele tale se vor ţine după bărbatul... Cu multă trudă să-ţi scoţi hrana din el în toate zilele vieţii tale;... De aceea Domnul Dumnezeu l-a izgonit din grădina Edenului, ca să lucreze pământul, din care fusese luat,,...

| wales a răspuns:

Dragă anda,

Ce nu înțelegi? Adam e mort? Bineînțeles că e mort. Unde scrie " vei muri pe loc? ". Citește atent versetul. În biblie scrie " vei muri negreșit " Genesa 2:17. Dumnezeu la creat pe Adam să trăiască veșnic, iar din pricină neascultării Adam a păcătuit față de Creatorul lui și acest păcat ia generat moartea, o moarte pe care nu ar fi experimentat-o niciodată dacă ar fi trăit în ascultare de Dumnezeu.

| Angel0 a răspuns:

Parca au murit totusi.

| Klepto a răspuns:

Secretul credintei este sa ai abilitatea de a crede in ceva ce nu poti simtii, vezi, intrebi.Sa fii oleaca indoctrinat si constant amenintat ca o sa "arzi in focurile iadului", "o eternitate de suferinta", daca nu respecti cele 10 porunci, esti un bun crestin bla bla bla.
Biblia mi se pare o culegere de povesti din popor, care transmise din gura-n gura se mai adauga cate ceva(bunicul unui prieten face la fel, cica a salvat o fata cand era el tanar de o vulpe, acum zice ca a salvat-o de un urs, maine poimaine o sa zica ca a salvat-o de Yeti).
Vechiul testament oricum ii criptic, n-ai nevoie sa crezi in unele povesti hiperbolizate, asa cum nu ai nevoie de biserica, poti sa te rogi acasa.
Prea multi fanatici cred in catastiful lui Merlin din ceruri, cred ca daca nu ling icoane si nu se bat ca sa pupe moaste, o sa pice cerul.

Poti ca sa crezi, poti sa nu crezi, este doar alegerea ta.Eu prefer sa nu cred in spirite, duhuri si ca o sa primesc si eu o copie a imparatiei cerurilor daca ma comport intr-un fel.

@mimo1234 Daca ma duc la biserica si sunt ateu si nu cred si ma gandesc la capace de wc topite, asta ma face crestin? Asta ma face sa cred? Deja clopotele unei biserici de langa mine ma surzeste in fiecare dimineata, sa mai si merg la ea degeaba nu?
Suceava are multe biserici, as putea sa ma duc, dar daca nu cred are rost?
Eu zic ca mingea aia ti-a intrat prea mult in cap si ai halucinatii si conceptii indoctrinate.

| Klepto a răspuns:

@anda Da.

| DorelSudoru a răspuns:

@fumaretul Nu vreau sa traiesc prin cineva vreau sa traiesc eu adica cum daca se supare isus asta pe mine ma trimite in iad? penibil
Chestia cu icoanele lasate ca te imbonlavesti

| petruclaudiu78 a răspuns:

In primul rand, din biblie lipsesc parti importante. Chiar si cele zece porunci, au fost de fapt douasprezece, dar iluminatii, care controleaza totul, inclusiv religiile, au sters doua din ele.
A unsprezecea porunca era (scriu din memorie, sper sa nu gresesc): "Sa nu pui intrebari tampite pe TPU, pentru ca vei muri!"
A douasprezecea porunca era (pe asta o stiu exact cum era, am manuscrisul): "Daca unii iti explica, nu continua sa aberezi, pentru ca vei muri!"

| Ecea a răspuns:

Iti spun eu secretul la toate.
Prostia romaneasca.

Marea majoritate a oamenilor care au citit biblia si au cel putin un neuron sa inteleaga ce scrie acolo sunt atei in momentul de fata.
Eu m-am apucat de 3 ori sa citesc biblia si abia a 4a oara am reusit sa o termin.
Totul in carea aia este un razboi,numai crime, numai santaj.O tampenie absoluta de la inceput pana la sfarsit.
De icoane nici nu mai vorbesc, cand in cele 10 porunci spune sa nu te inchini la chip cioplit toata lumea are cel putin o icoana in casa(mai putin eu).

Crede-ma Anda cu cat incerci mai mult sa le pui intrebari de genul acesta cu atat o sa pierzi mai mult timp citind raspunsuri cretine.
Este asa frumoasa viata si multi pierd timpul slujind inexistenta cuiva.

| mgtow a răspuns:

Ai uitat sa zici ca adam a fost dat afara din gradina raiului dupa ce a mancat marul si a suferit in mizeria iadului.

| nutepriveste21 a răspuns:

Se vede destul de clar ca Biblia nu e pentru tine. Aici trebuie har si suflet pentru a o intelege. Incearca cu romane SF sau erotice si vezi ce iese! Succes!

| zăGhost a răspuns:

Se contrazic pentru că din Biblie lipsesc părţi... şi chiar dacă nu ar lipsi, cam 30% ar fi capabili să o înţeleagă corect, la cât de mult e prezent sensul figurat în ea.
Eu mereu am avut impresia ca religia e făcută pentru manipulare, dar nu şi credinţa.
Există un moment în viaţă când realizezi cine e de fapt Dumnezeu şi cât de diferit e el de cum îl arată religia. Eu ţi-aş sugera să te uiţi mai mult în interiorul tău dacă vrei să descoperi ceva, sau poate vei avea norocul să dai de oamenii potriviţi, dar în orice caz... de la Biserică n-o să afli prea multe.

| anyia explică:

@mimo1234 :multumesc pentru eticheta pe care mi-ai dat-olaughing N-am zis ca ma indoiesc de Dumnezeu sau ca(,)cred in Diavol. Cred in existenta amandurora, dar in fine. Aici era mai mult vorba despre ce scrie in Biblie, ce ar trebui eu sa cred daca-ti urmez sfatul si ma duc urgent la biserica. Apreciez oricum ca te-ai ostenit sa-mi raspunzi, desi nu m-ai ajutat prea mult.
@Lucky:Biblia e scrisa pe intelesul tuturor, deci si pe-al meu(si tin sa mentionez ca nu-s asa proasta), daca tu ai interpretat altfel...problema ta.
@Viki: draga mea, am si eu Biblie acasa si cand ma plictisesc o mai rasfoiesc. Daca nu se vorbeste la biserica despre asta nu inseamna ca nu-s documentatahappy

| anyia explică:

@Klepto :esti din Suceava?

| anyia explică:

@nutepriveste21: multumesc pentru sfat dar am trecut de varsta de 5 ani, asa ca prefer alte gusturi in materie de carti. Serios acum, nu-mi oferi mie ceea ce preferi tu! Poate prefer sa citesc ce nu-i de mine, cum ai tinut sa precizezi. Nu ca ai fi inteles tu ceva din intrebarea asta, pentru ca verbele a rasfoi si a citi au sensuri diferite. Vise placutehappy

| Kaℓi a răspuns:

Biblia e in primul rand o culegere de simboluri, nu poti lua totul ad literram. Incearca sa gasesti un sens in fiecare fraza...
Asta sa fie singura ta problema si nelamurire happy sunt sigura ca o sa poti trai si daca nu afli "secretul".

| Zangetsu a răspuns:

Daca dumnezeu vroia ca adam si eva sa nu se atinga de mar, trebuie sa-l puna intr-un loc in care acestea nu ajungeau.
povestea din jocul assassin's creed mi se pare mai plauzibila decat ce e scris in biblie.

| xCatastrophe a răspuns:

Ma deci nu ai inteles povestea... pilda ma rog...Ei au fost creati sa traiasca vesnic dar dupa ce au mancat au reamas in viata dar la un timp vor muri asta era ideea ca daca ei daca nu mancau tu traiai vesnic si nu ai mai fi pus intrebarea asta. Asta dovedeste ca nu citesti cu atentie`! :-p

| EuNuTu a răspuns:

DAca vrei sa intelegi ceva, trebuie sa incepi cu Noul Testament, altfel te pierzi.

| ILied a răspuns:

Orice om trebuie sa-si traiasca viata asa cum vrea el. Cand o sa ajunga la Dumnezeu o sa-l judece dupa ce a facut in viata. Nu o sa spuna "Ba, tu n-ai mers la biserica, asa ca in Iad cu tine". El o sa se uite dupa cum te-ai comportat. Daca ai omorat un animal mic, de exemplu un fluture, o furnica (presupun ca oricine a omorat macar o furnica sau o musca la viata lui) n-o s ate bage in Iad pentru. asta. Daca injuri, daca omori oameni ar fi normal sa te bage in Iad sau sa mai ai inca o sansa.
Eu nu pot crede in Biblie pentru. ca e o simpla carte. Poate fi totul o poveste inchipuita. Dar nu pot crede nici in oamenii de stiinta ca au ei dovezi ca au existat odata dinozauri sau ca noi ne tragem din maimute.
Deci eu spun ca in viata trebuie sa faci ceea ce vrei, nu ce te obliga Dumnezeu (daca exista big grin).

| SadRomance a răspuns:

.S-au facut niste cercetari pe baza acestei intamplari. Cu referire la Cain. Intamplarea face ca Eva ar fi avut relatii cu diavolul care a ispitit-o si din acea relatie s-ar fi nascut Cain.

| Samarra a răspuns:

10% din Biblie este adevar. Restul este o inventie pentru ca oamenii de atunci sa fie mai buni. Asta ar trebui aplicat si acum dar e prea tarziu. Moise nici nu a existat. Adam si Eva sunt niste inventii la raspunsul oamenilor "Noi de unde venim". Iisus a existat. Si crucificarea lui. Bataliile dinaintea erei noastre 50% din ele au fost. Restul inventii. Deci cum spuneam 10% este adevarat. Restul inventii. Cat despre icoane acelasi lucru ma intreb si eu. In cele 10 porunci porunca a 2a : "Să nu ai alţi dumnezei afară de mine. Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti.". Noi de ce ne inchina la niste poze? De unde stim noi ca asa arata Dumnezeu?

| redtulip a răspuns:

Cand iti pupi de exemplu pe cineva din familie pe obraz sau pe par...il pupi special doar pentru par sau pentru obraz sau il pupi pentru persoana lui?

| Laura1092 a răspuns:

Cand Domnul a zis lui Adam si Eva ca daca vor manca din pom vor muri, El se referea la o moarte spirituala, iar mai tarziu au avut parte si de o moarte fizica.
P.S: Biblia nu e o minciuna, doar pentru ca nu intelegi un lucru. Ea este adevarata -tot ce scrie in ea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stii anda, in ziua de azi copii gandesc si vad alfel lucrurile asta nu este de bine ex:TU, cum ar veni! contrazici religia noastra credinta noastra, cum pot sa te indoiesti de Dumnezeu? crezi in diavol poate el ti-a bagat chiestilea astea in cap happy du-te la biserica urgent

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Secretul este ca invarte multi bani. Apoi, cand suntem la greu,devenim credinciosi. De exemplu,pariez ca atunci cand decoleaza sau aterizeaza un avion, toata lumea de la bord e credincioasa. Ai prins ideea? happy Trebuie sa credem in ceva, altfel innebunim.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai aici, diavolul a mintit.le-a spus ca nu vor muri.nu au murit? si prin neascultarea lor am mostenit si noi efectele pacatului lor.murim si noi.dar avem posibilitatea sa traim vesnic prin Iisus Hristos.deci vezi ca Dumnezeu ne iubeste totusi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si oare nu-i adevarat? Mancand din pom si astfel nesocotind vorbele lui Dumnezeu, ei au picat din nemurire. In Rai erau nemuritori happy Au ramas in viata cateva sute de ani (asa era atunci), apoi au murit, asteptand Invierea Domnului pentru a le reda iar viata vesnica. La fel si noi... credem ca traim, dar viata asta nu e VIATA, ci doar un drum, mai scurt sau mai lung, spre Viata Vesnica sau spre moarte. Daca reusim, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa dobandim viata vesnica, inseamna ca l-am invins pe diavol. Daca nu resim, ne-a invins diavolul pe noi si ne ia cu el in intunericul vesnic pentru a nu fi singur.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cat despre icoane, ele nu sunt simple desene happy Prima icoana a fost a Maicii Domnului si a fost pictata de Sf. Ap. si Ev. Luca. Ele reprezinta chipul dragostei celei mai curate happy Reprezinta insasi Intruparea Domnului happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Moartea nu era una fizica. Moartea aceia se refera la sfarsitul vietii in rai. Bine inteles, dumnezeu a folosit psihologia inversalaughing. A spus.nu mancati! evidenta ca era sigur ca oamenii vor manca. Iar apoi.s.a putut spune, noi au ajuns pe pamant, fiindca nu l.am ascultat pe dumnezeu. Daca ne nasteam deja pe pamant, il invinovateam pe el, pentru viata pe care o avem. Astfel e pacatul universal, NOI am gresit.