| anyia a întrebat:

Dumnezeu i-a zis lui Adam si Evei ca daca vor manca din pomul vietii vor muri. Diavolul la contrazis, spunand celor doi ca nu vor muri. Dupa ce au mancat, ei au ramas in viata(asa scrie in Biblie). Deci, eu ce-as putea intelege de aici? Sa spunem ca incerc sa devin un bun crestin. Cum as putea avand in vedere toate chestiile care se contrazic? Sa cred in Biblie cand e o minciuna? Sa pup niste desene pe care voi le numiti "icoane"? Care-i secretul acestei credinte puternice?

Răspuns Câştigător
| DeyuDeea a răspuns:

Buna!
Faza cu icoanele nu comentez parerile mele contrazic "pupatul icoanelor"
Biblia nu e o minciuna! Adam si Eva au murit dar nu fizic se referea! Precum stii ei au trait intr-un paradis adica aveau viata vesnica. dar pentru ca au incalcat porunca Lui si au ascultat de diavol li s-a deschis ochi si s-au vazut goli! Ei au murit "spiritual".asa a intrat pacatul in lume!
Eu asa cred! Poti daca vrei sa ma contrazici, dar cred ca am dreptul sa-mi exprim parerea mea!

34 răspunsuri:
| RaduRadu01 a răspuns:

Intrebarea ta e pertinenta. aceste detalii ale relatarii din geneza par ca se contrazic intre ele, dar nu te grabi sa tragi concluzia ca biblia "e o minciuna". In Geneza 2:16, 17 este consemnata interdictia pe care a primit-o Adam, si prin extensie si Eva. (Eva a fost creata dupa ce Dumnezeu i-a dat aceasta porunca lui Adam, dar din Gen.3:2,3 intelegem ca si Eva cunostea interdictia.) Diavolul i-a sugerat Evei ca Dumnezeu este un conducator rau si ca isi priveaza supusii de ceva bun ("Caci Dumnezeu stie ca in ziua in care veti manca din el vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu..." - Gen. 3:5) Mancand din pom, ei au ales sa isi foloseasca liberul arbitru cu care au fost inzestrati intr-un mod gresit, ascultand mai degraba de Diavol decat de Dumnezeu, care le daduse de fapt tot ce aveau. In continuare, relatarea spune ca la putin timp dupa ce au mancat din pom (pare ca exact in acea zi - Gen.3:7-9), Dumnezeu a blestemat pamantul si i-a izgonit din gradina Edenului. Ei au pierdut prefectiunea de care se bucurasera atata timp cat au fost in relatii bune cu Dumnezeu. Incepand din acel moment au fost supusi pacatului, iar corpul lor a inceput sa se degradeze treptat. Gandeste-te de pilda la un ventilator: chiar daca il opresti, elicele continua sa se mai invarta un anumit timp, nu foarte mare, ce-i drept. La fel s-a intamplat si cu Adam si Eva. Cand au mancat din pom, au fost "deconectati" de la sursa vietii si a perfectiunii, dar au continuat sa mai traiasca totusi o perioada de timp, perioada care a fost insa infima comparativ cu vesnicia de care se puteau bucura daca ascultau. 2 Petru 3:8 spune "ca o zi inaintea lui Dumnezeu este ca o mie de ani si o mie de ani ca o zi". Niciun om nu a trait 1000 de ani, deci nu a depasit o "zi" din punctul de vedere al lui Dumnezeu. Daca mai gasesti si alte "contradictii" in Biblie sunt bucuros sa te ajut.winking. Cat despre "icoane" nu pot decat sa-ti dau dreptate. Aceasta nu este o practica biblica (Exodul 20:2, 3), dar te rog, nu crede ca daca anumite religii adopta invataturi nebiblice (icoanele fiind doar una dintre multele de acest fel), Biblia greseste. Succes!

| Viki20 a răspuns:

De fapt, Dumnezeu nu le-a zis lui Adam si Evei ca vor muri daca mananca din pomul acela. Mai documenteaza-te.

| Tatarusanu a răspuns:

Dumnezeu le daduse viata vesnica iar ei ascultand de diavol si mancand din acel pom au devenit muritori

| Andy_7317 a răspuns:

Nu trebuie sa pupi icoanele pentru ca nu e bine du-te mai bine la bisericii baptiste acolo nu trebuie sa pupi icoane

| Miru66 a răspuns:

Eh,acum trebuie sa crezi in toate, sti?