Este adevarat ce ai citit. Fara Luna, inclinatia axei Pamantului ar putea varia foarte mult, lucru care ar duce la grave efecte asupra climei. Anotimpurile asa cum le stim noi ar inceta sa mai existe.
Multumesc pentru corectie, multa sanatate.
Probleme vor aparea abia in zeci/ sute de milioane (sau chiar miliarde) de ani.Mai bine am fi atenti la problemele de azi, ca avem destul de multe
Daca s-ar departa definitiv Luna, Pamantul ar devia din axa lui de rotatie ceea ce ar fi un lucru fatal pentru omenire. Daca pamantul se apropie de Soare mai mult decat e normal, vom muri arsi de la caldura, daca Pamantul se departeaza prea mult de Soare se va racii prea mult temperatura de pe Terra si vom murii inghetati.Din aceasta cauza nu se gaseste inca planete care sa aiba viata umana, deoarece ba sunt prea aproape de Soare ba sunt Prea departe de Luna
Cei de la nasa au descoperit 10 planete asemanatoare cu terra care ar putea fi potential locuibile/dar nu conteaza asta daca sunt sau nu sunt locuibile, interesant este ca iata exista planete asemanatoare cu terra, mai mult decat atat, cu cateva luni in urma eu am zis ca nasa si-a propus ca prin anul 2020 sau 2025 sa trimita echipaj uman pe marte, fara a se mai intoarce/unii de pe aici au zis ca vb prostii/ca asa ceva nu o sa fie posibil nici odata/vom trai si vom vedea, nasa deja au prezentat prototipul costumului pentru calatoria pe marte, roverul curiosity a fotografiat cateva fosile care se aflau pe planeta marte, ei au spus ca probabil in trecut ar fi putut exista viata acvatica probabil la nivel unicelular.
Scuze ca intervin dar se spune, deci se spune nu este argumentat ca exact asa ar sta lucrurile ca Luna ar tine axa pamintului inclinata, nicidecum ca ar tine Pamintul pe orbita actuala.Ca urmare Pmintul cu Luna sau fara tot aici ar fi indiferent ce sar intimpla.Singura chestie daca ar fi reala asta cu axa ar fi ca daca luna n-ar mai fi Pamintul sa aiba o axa dreapta nu inclinata cum este acum.Dar eu cred ca astea sint povesti.Sint planete care au axa inclinata si nau sateliti naturali care sa leo tina asa inclinata.Deci e doar supozitie.Si nu cred ca se departeaza luna de Pamint.Are intr-adevar o orbita care nu este batuta in cuie, si cind se afla mai departe cind mai aproape, dar de luat razna nici o sansa, Luna nu mai scapa din zona unde se afla acum, asa cum nici Pamintul nu poate scapa de sub influenta stelei sale.
anonim_4396 întreabă: