anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dupa parerea mea, religia nu ar trebui sa existe in scoala. M-am saturat. Sincer. Cum sa mai crezi in Dumnezeu, daca profa' de religie te bate la cap: "Bai, tu scrii?", "Stai corect in banca!", "Gura!". Nu ma intelegeti gresit, eu INCA cred in Dumnezeu, desi nu cred ca iti trebuie Biserica pentru mantuire (ultima data am fost la biserica acum vreo 3-4 ani). Cartile de religie sunt o porcarie, e aceeasi materie in fiecare an din clasa I pana in a IX-a unde sunt eu, dar e o diferenta, are cate ceva despre alte religii (chiar interesant) si "pericolele" la care se "expune" tineretul (droguri, muzica (?) si viata intima). Ma enerveaza sa dau lucrare din ceea ce fac preotii in timpul Liturghiei, m-am saturat sa fiu ascultat din arhitectura bisericeasca si sa invat rugaciuni. Religia trebuie invatata acasa. Voi ce parere aveti?

22 răspunsuri:
cami
| cami a răspuns:

Stai calm, ni noi la randul nostru am invatat cum se numeste partea de est a Bisericii, ce se gaseseste in Altar, pe ce se pun moastele, ce fel de constructii aveau Bisericile inainte, etc.
Stiu, erau niste termeni greu de retinut, insa cu putina ambitie reusesti.
Tot la scoala am invata Crezul, acum o sa invat Prohodul, si alte rugaciuni.
Citeste si tu poeziile lui Vasile Militaru si ceea ce spune Parintele Cleopa, poate te mai linistesti.

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Aceasta materie nu te vizeaza doar pe tine...Sunt copii pierduti care au nevoie de ajutor spiritual...Inca n-am vazut nici un manual de religie...Normal ar fi trebuit sa fie gradual...normal ca va plictisiti invatand aceleasi lucruri. Eu credeam ca va preda un preot...nu o profa! Un preot poate ar fi reusit sa va capteze mai mult atentia...sa va povesteasca din viata sfintilor sau istoria religilor care este f. interesanta.
Problema cu lucrarile de control. daca religia este considerata materie de sine-statatoare...trebuie sa dati si lucrari si sa va asculte pentru a fi evaluati...
Daca tot spui ca ai invatat rugaciunile si materia care se repeta de cativa ani... n-ar trebui sa-ti fie o povara. In fond nu inveti ceva nefolositor...sigur vreodata vei fi intr-o discutie despre religie si vei putea sa te folosesti de cunostintele acumulate. Ma bucur ca n-ai nimic impotriva credintei! Aceasta este f. important!

| Linda a răspuns:

Scrie la mitropolie sa faca manuale diverse si interesante.

| Klara a răspuns:

In ora de religie imi scoteam frumos sandwichul, ma puneam confortabil in banca, stateam intinsa ca la bar, mai exact.
Mai se gasea ala sa tipe la mine "Te dau afara! angry "...si am fost "obligata" de parinti sa fac religie pentru ca nah. o medie de 10 in plus n-ar fi stricat. Da' de unde...ca am avut si 4, ca m-am luat in gura cu el din nu stiu ce motive. De fapt nimeni din clasa nu era preocupat de ora de religie, si proful vorbea si singur uneori rolling on the floor Era o caterinca totala, si inutila, ora lui. Si ne dadea si lucrari, a dracu'.

| Gabystelistu95 a răspuns:

Este bine sa inveti si religie la scoala, mai aflam si noi despre o religie noua sau altceva (ex: despre Sfanta Liturghie, Biserica Ortodoxa etc.) este frumoasa religia pe bune happy asta se intampla numai cand nu scrii, nu esti atent la ora, nu esti cuminte sau mai stiu eu ce.

| Munchkin a răspuns:

Sunt total de acord cu tine. Nu este nevoie de aşa ceva pentru mântuire...mai ales de o profa care îţi dă teste din viaţa Sfântului X.
Cum spune si gbrltdr, un preot ar fi cel mai indicat pentru această materie. Dar...nu ar trebui să "predea", conform programei şcolare. Ar trebui să se discute pe diferite subiecte, să se răspundă întrebărilor pe care copiii şi le pun...nu să se facă lecţii ca la ora de limba română...Nu dom'ne.

| Cryssy a răspuns:

Scuza-ma dar nu pot fi de acord cu tine... Religia este foarte buna. Si trebuie invatata si la scoala. Fiecare cu parerile lui...

Răspuns utilizator avertizat
| ShaKuri a răspuns:

Ai mare dreptate. sa nu aud de preoti.sa nu aud de biserica. sa nu aud de nimic ce se vrea credinta si e pe pamant.

| adsfsf a răspuns:

Tocmai din cauza asta am ales sa fiu ateu. Am reflectat mult timp:

1. De ce mai exista rau pe Pamant? Pentru ca Dumnezeu nu poate? Asta il face sa nu mai fie asa de puternic. Pentru ca nu vrea? Asta il face pe el rau.

2. De ce fiecare om trebuie sa aiba o religie?

3. De ce aproape totul din biserica e facut din aur? Nu se putea din lemn sau altceva?

4. De ce moastele sfintilor nu sunt ingropate? Ei n-au dreptul la liniste?

5. De ce preotii primesc salariu asa de mare? Mai mare ca al profesorilor?!?

@dumnezeu: Ai foarte mare dreptate. Daca nu exista religie, noi am fi fost mult mai avansati. In cartea de religie am gasit urmatorul citat interesant: "Cu cat suntem mai avansati, mecanic si material, cu atat suntem mai departe de esenta reala a lumii, de sfintenie" Adica daca traiam in pesteri eram perfecti?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Religia nu are treabă cu starea de nervozitate a profesoarei, deși nu este indicat o astfel de atmosferă la orele de curs.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dumnezeu cand la creat pe om si-a subestimat puterile, aia cred eu!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ajutorul spiritual este una si lucrarea din religie e alta. Daca profesorul a facut din religie o materie, nu ma mir ca elevii devin atei. Religia nu inseamna ce face preotul in altar sau acasa; inseamna sa cunosti pe scurt viata lui Isus si sa reflectezi la poruncile lui Dumnezeu. Cunostiintele de religie trebuie sa te faca mai bun, mai dispus sa ajuti, mai politicos, mai intelept, etc. Daca aceasta materie, ajunge sa te enerveze sau sa te plictiseasca, inseamna ca materia nu este bine aleasa si profesorul/a nu este potrivit pentru a preda religie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Asa cum am mai spus, religia e doar o forma de indobitocire a omului.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru mine este frumoasa religia mai ales pentru ca am o profesoara tare de treaba... si note ne da doar pe compunerile pe care ni le da ca tema... iar la ore ne citeste cate ceva din cartea de religie

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu sunt psihopat O. o

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dumnezeu bate la usa inimii tale.nu te cheama la credinta decat din dragoste. nu te obliga. daca vrei sa deschizi usa inimii tale sa-l primesti ...bine.nu vrei... te priveste. e vorba de sufletul tau, si cui slujesti, lui Dumnezeu sau satanei. s-ar parea ca profa ta de religie nu prea le are. ora de religie trebuie sa fie o ora de educatie sufleteasca, constructiva.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cei care nu cred in dumnezeu nu o sa ajunga nicaier acum voua va e bine dar cand o sa va fie rau o sa cadeti la picioarel lui Dumnezeu ni poate nu o sa va ierte si nu conteaza in ce conditi inveti

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Religia in scoli:
1. statul nu este laic
sau
2. scoala nu tine de stat
Hmm...religia in scoli e ceva ce tine de Evul Mediu, nu ma mai ce presedinte avem

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Singura legatura pe care muulti o mai au cu religia este exact aceea ora " insemnificanta" pe care o fac la scoala. Aici e vina profesorilor ca nu stiu cum sa se implice in discutiile cu elevi. Subiecte ar fi o groaza si credeti-ma, multe din ele foarte interesante. Daca se scoate si aceasta ora, s-ar rupe orice legatura.

| d33a a răspuns:

Aceeasi parere ...nici mie nu-mi place deloc : si eu sunt satula de rugaciuni, mai ales ca ne da profesoara niste lectii de parca ne-am face preoti laughing... mai bine faceam matematica sau fizica sau altceva, oricum lucrez probleme la mate... si la religie ce-mi aduc amnite din cls si mai citesc asa... lectia odata big grin... Oricum cel mai important e sa inveti la materiile de baza din care se dau subiecte la teze si examene happywinking

| copilu a răspuns:

Intr o lume ca cea in care traim daca am renunta la credinta la simplele ore de religie care iti spun sa fi mai bun cu cei de langa tine sa mergi la biserica sa te rogi pentru tine si pentru cei dragi consier ca cei ce ne urmeaza nu ar mai avea nici o frica nici o speranta "ca exista sus acolo un Dumnezeu care ne ajuta cand ne e greu care ne pedepseste pentru pacatle noastre" daca tie nu iti plac orele de religie nu esti obligat sa mergi dar ar fi frumos din partea ta sa i lasi pe cei ce considera ca au nevoie sa invete si ceea ce tu consideri ca e o porcarie. Macar nu mai spune "eu INCA CRED"fiecare cu parerea lui dar nu e bine daca inca crezi sa spui lucrurile astea ...bafta